PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SEXISM: Discriminare, răsfăţ sau siguranţa circulaţiei?


Frauen-Parkplatz-nur-fuer-kurze-Zeit-a23076119 Frauen-ParkplatzINSIDER: “Încă de anul trecut, în Germania parcările sunt prevăzute cu locuri speciale pentru femei, ceva mai late decât cele standard. Spre deosebire de locurile de parcare pentru persoanele cu handicap, locurile de parcare pentru femei nu sunt desemnate în Codul Rutier German (Straßenverkehrsordnung) și, prin urmare, sunt permise numai în zonele de parcare privată. În reglementările de garaj, locurile de parcare pentru femei: trebuie să fie marcate ca atare, ar trebui să fie aproape de intrare în zone fără stâlpi, trebuie să fie monitorizate de către un agent de securitate sau de supraveghere video, trebuie să fie aproape de o alarmă antifurt instalată.

15193-riesiger-frauenparkplatz loc-parcare-femei fs_Frauen-Parkplatz8Agenția Federală Anti-  Discriminare declară pe site că înființarea de locuri de parcare pentru femei nu reprezintă discriminare deoarece femeile au mai multe şanse decât barbații de a fi victime ale abuzurilor sexuale.

centro frauenparkplatz falsch-am-frauenparkplatz-geparktFăcând o paralelă cu România unde încă domneşte Legea Junglei şi oricine poate parca oriunde dacă aşa vrea el, iar locurile prevăzute pentru persoanele cu handicap de cele mai multe ori nu sunt respectate, ne podideşte râsu’ de superioritate. Mai mult ca sigur, abilităţile nemţoaicelor de a parca sunt foarte reduse.” DETALII

ARHIVA: DIN TRAFIC: “Parchez ca o zână!”

Un răspuns

  1. Pingback: SEXISM: Discriminare, răsfăţ sau siguranţa circulaţiei? | Radio GRADO

COMENTEZI?