PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CRAIOVA: Uite pista, nu e pista! Primarul Solomon s-a certat cu bicicliştii. Amendă 500 lei pentru sportivi


INSIDER: „Fusai cu bicicleta sambata dimineata pe Velodromul din Parcul Romanescu din Craiova sa fac un pic de miscare. Dupa ce ma invartii vreo ora mi se facu sete si ma hotarai sa merg la cofetaria de pe malul lacului. Nu ajunsai bine ca ma si opreste o patrula de politie (domn + doamna) care ma avertizeaza despre amenda 500 Ron (conform Hotararii Consiliul Local al Municipiului Craiova nr.319/2001) care ma paste daca nu cobor imediat dupa bicicleta si nu imi continui plimbarea prin parc doar tinand-o de coarne.

Pista pentru biciclişti din Parcul Romanescu a fost trasată şi inaugurată de edilii craioveni la mijlocul lunii iunie si a dispărut subit (acoperita cu vopsea albastru-gri sa se asorteze cu asfaltul!) la câteva zile de la reinstalarea în funcţie a lui Antonie Solomon, initiativa viceprimarului Mărinică Dincă fiind considerata drept “idee nastrusnica”.

HOTĂRÂREA NR. 319/2009 Consiliul Local al Municipiului Craiova, întrunit în sedinţa ordinară din data de 25.06.2009; (…) Art. 30.(1) Constituie contravenţie si se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între: 500 – 1 000 lei – pentru persoane fizice, 1000 – 1 500 lei – pentru persoane juridice. (…) i. Circulaţia cu biciclete, motorete, scutere, ciclomotoare, motoscutere, motociclete, pe trotuare, în parcuri, zone de agrement, pieţe, cu excepţia spaţiilor special amenajate în acest scop”.”

10 responses

  1. Anonim

    sa se plimbe mamele politistilor prin tot parcul cu astea in picioare http://drivemybike.files.wordpress.com/2009/05/3shoesbottom.jpg

    Apreciază

    27 octombrie 2011 la 17:57

  2. am si eu o intrebare: cum se poate plimba cu bicicleta o persoana juridica? :))

    Apreciază

    16 septembrie 2011 la 10:21

    • Sinzianna

      Mai stii??….daca bicicleta este proprietatea persoanei juridice ?? :))) hahahaha cred ca n-au gandit decat au modificat o hotarare mai veche … !!! :)))))

      Apreciază

      4 august 2012 la 17:58

  3. primar comunist …

    Apreciază

    15 septembrie 2011 la 14:25

  4. Anonim

    Pai atunci unde mai este rostul reclamei TV la miscarea de 30 de min. pe zi ?

    Apreciază

    14 septembrie 2011 la 23:01

  5. Pingback: Aberația lunii: pistele de biciclete din Craiova – desființate!

  6. Orice s-ar face in mizeria asta de oras nu se va putea ajunge niciodata la un nivel de civilizatie… acceptabil. Lumea nu vrea sa-si depasasca conditia, nu vrea sa se cizeleze sau sa avanseze intr-un fel sau altul. In Craiova si nu numai, ignoranta si intoleranta sunt la ordinea zilei… Iar daca tot suntem destui care vor o schimbare (nu numai in domeniul rutier-biciclete) atunci hai sa nu ne mai complacem in aceasta comoda resemnare si sa punem osul la treaba si sa PROTESTAM.
    Un inceput ar fi Critical Mass care este o chestie super… dar nu indeajuns ca sa sensibilizeze pe cineva. Asta este doar asa ca sa ne mai amagim si noi cu ceva.

    Orice se poate face atata timp cat oamenii sunt uniti si nu accepta sa fie calcati in picioare de nimeni… mai ales de un tigan (luati-o ca pe o figura de stil si nu ca pe un mesaj rasist 😉 )

    Apreciază

    5 septembrie 2011 la 12:03

  7. Alt biciclist

    Singura pista de biciclete din Craiova stearsa de pe fata pamantului… 😦 Parca ar fi o gluma din categoria „Pictor celebru mort la nastere” 🙂

    Apreciază

    5 septembrie 2011 la 08:33

  8. gogu

    Poate il condamna definitiv, mai repede, si atunci o sa scapati de el. Atunci o sa apara si pista de biciclete.

    Apreciază

    4 septembrie 2011 la 16:18

  9. Skater

    Unul dintre politisti umbla cu aparatul foto la gat si aduna probe, celalalt cu mapa scrie procesul verbal…
    Un fel de diviziunea muncii… 🙂

    Apreciază

    4 septembrie 2011 la 14:26

COMENTEZI?