PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

OCCUPY THE WORLD: Vorbele mari adună voturi. Faptele mici schimbă inimi!

INSIDER: „Asistăm la propagarea rapidă a revoltelor populare în marile metropole ale lumii. Parcă omenirea face bilanţul ultimilor 100 de ani şi se pregăteşte să intervină acolo unde „somnul raţiunii/naţiunii” a permis apariţia unor monştri şi disfuncţii în sistemul democratic. În acest secol am câştigat totul şi suntem pe cale să pierdem totul pe o singură carte. De ce ne prăbuşim tocmai acum? Ce mai putem face? Protestele înseamnă anarhie? Avem voie să protestăm? Ne pierdem locurile de muncă? Ce drepturi mai avem? Dreptul la viaţă este un drept?

Ce am câştigat/pierdut până acum? Recunoaşterea/limitarea libertăţilor şi drepturilor individuale, revoluţia/dispariţia industrială, condamnarea/ordonarea crimelor împotriva umanităţii, îmbunătăţirea/înrăutăţirea vieţii zilnice, accesul/limitarea la serviciile de sănătate, creşterea/scăderea nivelului de educaţie, accelerarea/stagnarea descoperirilor ştiinţifice, apariţia/dispariţia mass-media, naşterea/moartea opiniei publice, sprijinirea/abandonarea populaţiilor sărace, dispariţia/apariţia regimurilor totalitariste, deschiderea/închiderea circulaţiei peste graniţe, împăcarea/dezbinarea culturilor şi credinţelor, acceptarea/respingerea valorilor umane universale, apariţia/dispariţia unei limbi de circulaţie mondială, libertatea/protecţionismul schimburilor comerciale, dezvoltarea/interzicerea tehnologiei şi a comunicaţiilor, explozia/cenzura Internetului… Şi mai avem ceva – Şansa/Neşansa ca fiecare dintre noi să poată schimba lumea, să o îmbunătăţească în fiecare clipă acolo unde trăieşte. …Într-o zi, toate acestea ar putea apărea/dispărea brusc, ca un vis frumos/urât, greu de povestit generaţiilor viitoare.

În paralel, începem să înţelegem că resursele sunt din ce în ce mai puţine, iar noi suntem din ce în ce mai mulţi, cu nevoi din ce în ce mai diverse. Mai realizăm că dacă ieri a fost rău, mâine ar putea să fie şi mai rău. Dacă vom continua să ne furăm căciula, doar o parte dintre noi va mai supravieţui în viitorul apropiat. În timp ce unii luptă împotriva poluării, alţii se înarmează. În timp ce unii împart puţinul lor, alţii vor să adune şi mai mult. În timp ce unii luptă pentru libertate, alţii inventează noi forme de sclavie. Istoria ne arată că marile civilizaţii au dispărut pe rând, iar cele mai înalte idealuri au fost înmormântate de foame. Producţia de armament începe să crească abia atunci când producţia alimentară începe să scadă. Ecuaţia este înfiorător de simplă! Din acest motiv, omenirea va trăi mereu cu sabia deasupra capului – cel de-al treilea, inevitabilul şi ultimul război mondial, cel care va trimite omenirea înapoi la Anul Zero.

Comisia Europeană estimează că „până în 2050, populaţia lumii va ajunge la 9 miliarde şi se preconizează că cererea de alimente, de furaje şi de fibre la nivel mondial va creşte cu 70%.

Pentru a prospera în acest context, va trebui ca economiile să utilizeze resursele naturale într-un mod mult mai eficient. În acest context, modul în care consumăm și producem va fi esenţial pentru succesul sau eşecul Europei”.

Totuşi, istoria nu se va repeta. Nu încă! Pierderile imense şi experienţele odioase trăite de întreaga lume în urma celor două războaie mondiale, exclud deocamdată întoarcerea unor regimuri extremiste şi o reorganizare dramatică a lumii în care trăim.

Deocamdată, revoltele populare de tipul „Occupy” încep să cuprindă metropolele din întreaga lume şi încearcă să avertizeze asupra derapajelor unui sistem politic şi economic, sprijinit pe instituţii golite de sens, care s-au depărtat prea mult de la valorile iniţiale ale unui stat de drept. Nimeni nu vrea Revoluţie sau Anarhie, ci doar o Reîntoarcere la principiile pure ale Democraţiei şi Libertăţii.

În condiţiile în care lepra Corupţiei s-a extins la toate nivelurile organizării sociale, simpla rotaţie a partidelor politice la guvernare nu mai reprezintă o garanţie a independenţei şi a funcţionării instituţiilor statului. Aşadar, revoltele populare solicită modificări mai profunde decât înlocuirea unor incompetenţi. Societatea are nevoie de reorganizarea instituţiilor care au ajuns să funcţioneze împotriva beneficiarilor, sau care deservesc alte scopuri decât cele pentru care au fost înfiinţate. Mai rău, oamenii nu mai au încredere în cei aleşi cândva să le reprezinte interesele la Primărie, Prefectură, Parlament, Parlamentul European, Guvern, Preşedinţie.

Disperarea este atât de mare încât oamenii nu mai vor să aştepte alegerile. Nu mai au încredere nici măcar în cei care vor număra voturile.

Suntem la începutul unui nou capitol din istoria lumii. Acum şi aici, toţi putem, toţi vrem, toţi ştim, toţi vedem, toţi credem, toţi simţim că se poate trăi într-o lume şi mai bună. Vorbele mari adună voturi, dar faptele mici schimbă inimi! Tu ce faci?”

10 responses

 1. Pingback: OCCUPY THE WORLD: Vorbele mari adună voturi. Faptele mici schimbă inimi! | Catelvip's Blog

 2. ioan

  CITITI SI VA MINUNATI: UN PROFESOR ROMAN II CONSIDERA PE TOTI ROMANII NISTE RETARDATI !. AR PUTEA UN PROFESOR AMERICAN SA II DECLARE PE TOTI AMERICANII RETARDATI? REVINE SINDROMUL PATAPIEVICI?

  Seful catedrei de Psihologie din Cluj, dr. Daniel David, comentează:
  “suntem pe ultimele locuri şi în ceea ce priveşte Inteligenţa! Inteligenţa evaluată cu Testul RAVEN – unul din cele mai riguroase şi mai utilizate teste de inteligenţă la nivel internaţional – se referă la inteligenţa generală nonverbală”
  (sursa)
  Inteligenta nonverbala! Deci problema nu e lipsa de cunoștințe. Nu sunt diplomele. Nu e ceva care se poate rezolva prin “educație”. E mult mai grava!
  Pur si simplu, românilor nu le funcționează creierul la fel de bine ca altor popoare.

  Apreciază

  24 mai 2013 la 15:05

  • Profesorul asta nu a vizitat Spania sau alte tarii pe unde sunt romani ca sa observe de ce se tem toti de imigrantii romani, credeti-ma nu din cauza hotilor sau cersetorilor in mare parte rromi si nu discriminez dar cam asta e realitatea,se tem pentru ca isi dau seama ca sunt superiori in multe cetatenilor lor, asa ca nea profesorelul nu mai demoraliza o societate din dorinta de maniplare a unor minti nemernice.

   Apreciază

   20 ianuarie 2014 la 17:44

   • ioan

    Acum un an si jumatate am semnalat aberatia profesorulului universitar din Cluj intrati pe pagina domniei sale si veti citi si mai multe…ma mira ca mediul universitar din Cluj accepta tacit aceasta stare de lucruri….nu american, ci francez sau arab sa fi fost distinsul profesor, ar mai fi avut tupeul unor asemenea „judecati de valoare” despre conationalii sai?

    Apreciază

    20 ianuarie 2014 la 18:12

   • Fum de libertate

    Se tem de romani pentru ca sunt necioplitzi, prosti, hotzi, lenesi si recalcitrantzi. Nu sunt obisnuiti cu munca grea, si se plang la tot pasul. Mai mult fac comparatii intre locuitorii tarii in care se afla si ei, ca aia stau mult si muncesc putin, ca tot ce e mai greu se pune in carca romanilor, etc. Ne-am nascut intr-o societate lenesa, si asta nu de 50 de ani, de 2500 de ani. De pe vremea cand Burebista ardea viile ca nu mai avea cu cine sa lupte, asa de beti si de mahmuri erau. Vlad Tepes i-a omoarat pe cersetori si pe boieri, n-a mai vrut saraci si bogati, numai clasa de mijloc, adica oameni muncitori. Decebal a fost tradat, de unul cam ca Tariceanu. Are dreptate dom. Profesor… si exemple sunt multe. „prosti da multi” etc. Se lungeste „postarea” daca le enumeram pe toate.

    Apreciază

    15 noiembrie 2014 la 17:10

 3. Pingback: EDITORIAL: Vorbele mari adună voturi. Faptele mici schimbă inimi! « infoREPORTER.ro

 4. AGERPRES: „Directorul general al Companiei ROMARM, Vasile Crişan, susţine că, în urma contractelor externe obţinute, la Fabrica de arme Cugir este necesară angajarea a încă 500 de muncitori, pentru a putea astfel onora comenzile la capacitatea cerută. În prezent, la Fabrica de arme Cugir, care produce în general pentru export şi în special arme civile pentru piaţa americană, lucrează aproape 700 de angajaţi. ‘În urma contractelor pe care le avem la nivelul Fabricii de Arme Cugir şi a volumului de lucru este necesară angajarea unui număr de 500 de salariaţi, care vor fi doar în zona de producţie, şi în felul acesta putem să satisfacem comenzile beneficiarilor şi la capacitatea la care aceştia ne-o cer’, a declarat, vineri, directorul general al ROMARM.” (11.02.2012)

  Apreciază

  11 februarie 2012 la 16:34

  • Fum de libertate

   nu spune si ce spaga se cere la angajare?

   Apreciază

   15 noiembrie 2014 la 17:12

 5. Aleg mă alătur celor ce vor să schimbe Lumea!Aleg să iubesc Libertatea în stare pură,să-mi iubesc semenii,să protejez cu orice preț Lumea în care m-am născut!

  Apreciază

  4 februarie 2012 la 18:43

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s