PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MESAJ DIN DIASPORA: „România nu se va schimba niciodată din interior, sistemul este prea putred!”

DIASPORAINSIDER: „Cea mai mare problemă în România este corupţia. Următoarea este starea precară a economiei ce implică şi lipsa locurilor de muncă, lipsa unei perspective atât pentru cei de 18 sau 25 de ani, cât şi pentru cei de 50 sau 60 de ani. Corupţia, cumulată cu inconştienţa guveranţilor, distruge economia, cultura, sănătatea, promovează non valoarea, incompetenţa. Corupţia distruge viitorul copiilor noştri. De aceea am plecat din ţară: din lipsa unui loc de muncă, pentru viitorul copiilor mei. Din aceste motive au plecat toţi prietenii mei români care lucrează în Madrid, Arganda del Rey, Torejon, Benidorm, Segovia, Barcelona, etc. şi noi întreţinem o strânsă legătură.

Nu suntem căpşunari cum ne numiţi în mod jignitor: suntem şoferi, constructori, ospătari, electricieni, administratori (una dintre prietenele noastre administrează aproape toate blocurile din Arganda del Rey), proprietari de societăţi (unul dintre noi deţine o societate de publicitate la care lucrează numai români), proprietari de coafor (o româncă este patronul unui coafor apreciat în staţiunea Benidorm), de restaurante (aproximativ 4 în Arganda del Rey) unde trăiesc aproximativ 18.000 de români din 60.000 de locuitori, o româncă şi un bulgar deţin două din cele mai căutate restaurante din staţiunea Benidorm etc. Vi se pare puţin Domnule Ponta? Vă vom explica cum se trăieşte în Spania, cum se votează şi vom completa lista altă dată.

Urmărim însă cu atenţie tot ce se întâmplă în Ţară. În ce priveşte locurile de muncă şi apucăturile mafiote, nimic nu s-a schimbat în România. Sute de concursuri pentru ocuparea unor posturi sunt anunţate pe portalul posturi.gov de la momentul declanşării campaniei electorale. Este evident faptul că Guvernul Domnului Ponta aflat încă la putere exploatează lipsa locurilor de muncă în interes politic. De ce se organizează aceste concursuri numai sau tocmai în această perioadă? Trecând peste aceste aspecte, am spune că aceste concursuri constituie, pentru cei fără un loc de muncă, bune oportunităţi dacă lucrurile nu ar sta cu totul altfel: toate concursurile sunt trucate, posturile sunt rezervate şi ocupate de cei cu pile, cu sprijin politic, care intră în timp util în posesia subiectelor de concurs. Este rezultatul existenţei celor „Două Românii”. Ţara lor – a băieţilor „deştepţi” şi ţara noastră – a „proştilor”.

România e putredă. Mafia din România a găsit soluţii LEGALE să transforme aceste concursuri în mascarade demne de o ţară necivilizată, înapoiată, care refuză legalitatea, competenţa, cinstea, care îşi falsifică propriul viitor. Astfel, potrivit legislaţiei aplicabile, pe lângă examenul scris mai urmează o etapă a interviului, la care se pun candidaţilor întrebări tot din bibliografia stabilită pentru concurs – proba scrisă şi care se punctează în mod decisiv!!! Interviul constituie, pentru comisiile formate din indivizi care ocupă posturi de conducere şi care au fost angajaţi fără concurs, mijlocul perfect prin care sunt trucate concursurile, prin care se promovează şi se numesc în funcţii indivizii incompetenţi, dar cu pile.

Membrii comisiilor pot pune candidaţilor întrebările pe care le doresc, mai simple sau mai complexe, fără a exista un mijloc real şi legal de cotrol a modului în care sunt favorizaţi sau defavorizaţi concurenţii. Cu alte cuvinte, este promovat şi angajat cine doreşte comisia constituită pe criterii politice. Un alt instrument utilizat pentru a truca concursurile este cel al bibliografiei. Se impune o bibliografie vastă pentru că oricât de bine te-ai pregăti în perioada scursă între data publicării anunţului şi data organizării concursului să nu o poţi revizui sau, dacă nu ai lucrat strict în domeniu, să nu o poţi învăţa. Cumulat cu faptul că individul „cu pile” primeşte subiectele de concurs, succesul acestuia este garantat.

Dacă mai există un gram sau un dram de cinste în voi şi în noi, haideţi să recunoaştem: cu toţii cunoaştem aceste realităţi de când ne ştim, am crescut cu ele, funcţionează în România în toate domeniile: învăţământ, sănătate, armată, magistratură, avocatură, în administraţia publică etc., însă suntem cu toţii cel puţin duplicitari, am făcut „tabu” aceste subiecte. Aşa nu ne vom dezvolta niciodată, rămânem ancoraţi în metehnele trecutului cenuşiu, în metehnele comunismului, ale liguşelii, ale obedienţei, ale mizeriei umane, ale lichelismului. De aceea, noi, Domnule Ponta, l-am votat pe Iohannis: pentru că avem speranţa că el ar putea „rupe pisica în două”, astfel cum dumneavoastră nu aţi făcut în 3 ani şi nu veţi face niciodată, şi dacă Iohannis nu va rupe pisica în două, vom proceda cu el aşa cum am procedat şi cu dumneavoastră.

Cu toţii ştim/ştiam un lucru, pe care îl exprimăm des: „la concurs se înscrie cine vrea, dar promovează cine trebuie”, însă nicio instituţie şi niciunul dintre noi nu mişcă un deget împotriva acestor practici mizere, care deformează modul în care evoluează societatea, care falsifică viaţa noastră şi viitorul copiilor noştri. Unii dintre noi, mai naivi sau mai disperaţi de lipsa celor necesare vieţii, învaţă (sperând într-un loc de muncă şi într-o carieră) şi participă la aceste concursuri, însă promovează numai cei cu sprijin politic sau cu diverse pile. Este un lux să trăieşti în România, este un lux să munceşti şi să-ţi construieşti o viaţă, o carieră, o familie. Ca român, a devenit un lux să trăieşti şi să respiri la tine acasă.

Toată lumea vorbeşte de 100.000 euro pentru intrarea în magistratură, 10.000 euro pentru subiectele la rezidenţiat, 100.000 euro pentru a ajunge notar, 3.000 de euro pentru a pleca într-o misiune „afară”, pile pentru a încadra un post într-un minister, într-o agenţie, într-o autoritate publică etc. Aceste practici sunt reale, sunt notorii şi sunt întreţinute chiar de instituţiile statului. Cu toţii ne întrebăm: de ce nu merg bine lucrurile în ministere, în direcţii şi departamente, în agenţii, în primării etc.? De ce se fură, de ce nu progresăm? Unul dintre motive este acesta: din cauza incompetenţei promovate la rang de politică de stat. Cum să progresăm când sunt angajaţi în posturi cheie şi chiar de execuţie numai indivizi fără experienţă, fără pregatirea necesară, care nu ştiu să gestioneze problemele/situaţiile în mod corect, legal, temeinic, care nu ştiu să redacteze o frază, dispuşi la compromisuri, la fărădelegi, la furturi, la îmbogăţire rapidă, la slugărnicie, obedienţi?

Spre exemplu pentru posturi de directori, şefi de departamente, şefi de servicii, şefi de birouri se solicită experienţă de minim 2 ani, 3 ani, 5 ani, în cazuri fericite minimum 9 ani. Un profesionist nu se formează în 2 ani de experinţă, un profesionist se formează în mulţi ani de practică, la locul de muncă, debutând în funcţii de execuţie. Cum poate analiza, verifica, controla un individ cu 2 ani de experienţă în profesia lui, de pe poziţia de şef Corp Control Ministru, legalitatea activităţilor dintr-un minister greu (a se vedea spre exemplu anunţul Departamentului pentru Energie din Ministerul Economiei)? Cum va gestiona activităţile structurii, relaţiile cu ceilalţi colegi, relaţiile cu entităţile cu care vine în contact? Care va fi rezultatul analizelor, controalelor pe care le va efectua aceast personaj? Câţi oameni nevinovaţi vor ajunge la parchete în cercetări şi câţi hoţi vor fi „făcuţi scăpaţi”?

Pentru că este evident faptul că cerinţa de numai 2 ani experienţă a fost prevăzută pentru a fi îndeplinită de un individ cu sprijin politic care va promova concursul şi va fi angajat. Ceilalţi concurenţi, poate rudele noastre, sunt doar nişte indivizi manipulaţi, folosiţi, cantităţi neglijabile. Este umilitor. Şi situaţia, astfel cum am mai spus, nu este unică, a devenit o regulă.

Prin urmare, este grav faptul că în aceste posturi cheie nu sunt încadraţi prin concurs tinerii valoroşi, care deţin pregătire foarte bună, competenţe, calităţi deosebite, cu studii la marile universităţi ale lumii. Mulţi dintre aceştia sunt şomeri, sunt blocaţi pe funcţii mai puţin importante, lucrează în mediul privat sau sunt „încadraţi” în Diaspora. Sunt promovaţi tinerii politruci, nepregătiţi şi fără experienţă în vreun domeniu (…odraslele…), flămânzi de putere şi de îmbogăţire rapidă; aceştia au invadat structurile ministerelor, agenţiile, autorităţile publice, companiile de stat etc. şi aceştia va vor/ne vor mânca zilele mulţi ani de aici înainte.

În acelaşi timp, sunt (sau au fost) „aruncaţi la gunoi” cei mai eficienţi angajaţi, cei între 45 şi 55 de ani, neînregimenţi politic, cu experienţă, care s-au pregătit şi instruit toată viaţa, competenţi, care nu aderă / nu au aderat la noile metode de jefuire a statului, lux pe care România nu ar trebui să şi-l permită. Vă rugăm să mergeţi la uşa Tribunalului Bucureşti – Secţia a VII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale şi veţi vedea astfel de angajaţi care au fost concediaţi pentru că nu au acceptat compromisuri ce vizau jefuirea fondurilor publice şi care „se luptă”, singuri, cu acest sistem mafiot, fără niciun sprijin din partea instituţiilor statului (prevederile Legii 571/2004 sunt inaplicabile). De aceea am plecat din România!

Aşa cum s-a mai spus, pentru a explica demersul nostru veţi spune probabil şi de această dată că suntem frustraţi. A fi frustrat însă nu este ceva negativ. Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române a frustra înseamnă „a lipsi, a priva pe cineva de un bun, de un drept; a păgubi; (p. ext.) a înşela. (< fr. frustrer, lat. frustrari)”. Recunoaştem, ne simţim frustraţi, suntem frustraţi, şi noi şi cei din ţară, din motivele arătate, care ne-au determinat să plecăm şi să ne câştigăm hrana printre străini.

Însă, noi, frustraţii, am votat recent şi vom mai vota curând, Domnule Ponta. România nu se va schimba niciodată din interior, sistemul este prea putred, canceros, iar dumnevoastră, după ce aţi promis dreptate şi demnitate, l-aţi preluat de la Băsescu şi l-aţi întreţinut cu funcţii, cu bani, cu aroganţă, cu nedreptate. V-aţi vândut proprii oameni, nu i-aţi preţuit pe cei competenţi, umili, discreţi dar curajoşi şi nu aţi rupt pisica în două, astfel încât să progresăm, fapt pentru care nu vă dorim în istorie. Nu aţi înţeles nimic din înfrângere: nu aţi plătit politic suficient, iar noi nu mai dorim demagogi în istorie.

Noi, cei din diaspora, de la care aţi primit anual miliarde de euro Domnilor Ponta şi Băsescu, poate vom schimba situaţia într-o anumită măsură, aceasta vizează cel puţin respectarea drepturilor noastre şi ale rudelor din ţara noastră România.

Încă Ion, nu Huan!”

7 responses

 1. Marius

  Romanii de afara ADUC bani in tara. Cocalarii autohtoni insa care ii injura DAU BANII AFARA din tara pe masini scumpe, fite, haine, ceasuri scumpe, pana si casele si le iau in credite de la bancile straine. Asadar respectati diaspora, datorita lor aveti eroi nationali azi, datorita lor nu mai sunteti sub comunisti.

  Apreciază

  23 iulie 2017 la 13:34

 2. mihai

  Unii ar zice altceva. Și au și cifre.

  http://manifeste.ro/stirea-ratata-din-2014-diaspora-continua-sa-nu-dea-doi-bani-pe-ce-se-intampla-in-romania/

  Apreciază

  23 ianuarie 2015 la 00:20

  • Marius

   Pr**tii ca tine sunt usor de manipulat prin propaganda si presa de scandal. Asadar, nu ne mira ce materiale citesti si de unde iti tragi cunoasterea si inteligenta. Insa deh, fiecare cu limitele sale. Singurele cifre sunt acelea ca romanii din diaspora sunt cei care aduc bani de afara in tara, pe cand voi ii dati la straini – pe masini si fite scumpe „straineze”, vile pompoase facute cu materiale de import, haine extravagante, ceasuri si bijuterii „de marca” etc. In concluzie toti banii castigati in tara prin munca ori furt de catre romanii din Romania ajung in conturile tarilor straine, parasind teritoriul romanesc, deci bugetul national. Nu iti este un pic de rusine sa te iei de diaspora, adica de cei care iti umplu golurile economiei prin banii adusi si care iti lanseaza trendurile de care tu – meltean autohton incapabil – nu ai fi auzit altfel? Un pic de respect sa ai pentru diaspora, nu repeta ce au facut bunicii tai cu Eminescu, Coanda, Caragiale. Toti sunt acum eroii vostri, dupa ce, in prealabil, i-at izgonit si barfit. Vacarule.

   Apreciază

   23 iulie 2017 la 13:29

 3. Magdalena Zotescu

  Stimate domnule Juan ( sau Nelu draga ) !
  Am citit cu mare atentie mesajul domniei tale si iti dau dreptate ! Bravo voua , romanilor de afara care v-ati luat soarta in maini si faceti acolo numai lucruri bune ! Voi sunteti membrii familiior noastre si va simtim aproape oriunde veti fi . Ati ales sa luptati de acolo in primul rand pentru a va asigura subzistenta voastra si copiilor vostri si in al doilea rand ca prin emancipare si schimbarea mentalitatii , sa veniti catre noi cu un alt mesaj , mai european , mai corect . Ceea ce ati si facut in final dupa masurile aberante si neinspirate ale lui Ponta , care v-au enervat , si uite rezultatul : N-A AJUNS PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR ! Un singur lucru n-am inteles eu din context : apreciati cumva ca „sistemul putred ” a fost preluat de catre Ponta , de la Basescu ? Iar vina lui Ponta consta in aceea ca a intretinut cu bani si functii, etc. „sistemul putred ” al lui Basescu desi a promis ” dreptate si demnitate ” ? Prin urmare v-a dezamagit profund , asa-i ? Da, cam asta reiese din cele spuse , am recitit si m-am luminat . Eu ce sa mai zic : in situatia asta nu-mi pierd speranta , mi-o amin doar : peste vreo doua generatii ! Nu consider ca perioada este prea indepartata deoarece dezvoltarea intelectului urmeaza schimbarii mediului de viata ! Asa ca noi asteptam. Poate ca stranepoata-mea Carmela si nepotul dumitale Juan ( J = H in sp.) vor ajunge la vreun consens politic. Vaya con Dios !

  Apreciază

  19 ianuarie 2015 la 01:15

 4. ioan

  Sper ca noul Presedinte sa faca ordine ,asa cum a promis(asa am inteles eu),chair daca in spatele Domniei sale, in campanie am vazut figurile sinistre pomenite de Dl.Gruia (mai sper si sa nu fie captivul acestor figuri sinistre pe considerentul fals ca l-ar fi sprijinit in campanie );cat despre diaspora, ii recunosc atitudinea civica dar sa nu uite ca acele miliarde de euro cu care se lauda nu sunt impozite destinate bugetului tarii ci sunt bani destinati existentei celor lasati acasa-cu alte cuvinte in mare masura bani de consum (e drept ca 24% din ei alimenteaza totusi bugetul).Nu consider ca au tradat Romania, poate sunt chiar mai patrioti decat multi din cei ramasi in tara, dar le pun urmatoarea intrebare : presupunand ca votul lor ar avea consecinte dramatice pentru bunul mers al tarii ce vina ar avea sarmanii carora neavand rude la munca in strainatate nu le-ar ramane decat sa-si astepte sfarsitul in fata usilor spitalelor desfiintate poate char cu sprijinul acestor voturi?
  Vreau sa spun cu aceasta ca,odata cu rechizitoriul corect si la obiect al societatii noastre de azi ,cu care sut aproape in totalitea de acord, diaspora revendica si trebuie sa isi asume si un rol activ in evolutia sociala , nu numai la alegeri. Nu cred ca diaspora este reprezentata de agramatii si semianalfabetii care posteaza pe internet tot felul de bazaconii .

  Apreciază

  5 ianuarie 2015 la 11:05

 5. dismerdatu

  Buna seara ! Sint de acord cu situatia prezentata mai sus, sint fapte deosebit de grave care functioneaza bine protejate, de 25 de ani, de catre grupurile bine organizate de mafioti care au ocupat functiile decizionale, in toate Institutiile statului. Ma alatur si eu initiativei de mai sus! Cu respect si solidaritate !!

  Apreciază

  30 decembrie 2014 la 00:10

 6. gruia novacu

  Voi astia de afara…, aveti consilier de vaza la Cotroceni, vanzatorul lui Gojdu!.., nu este vreun tablou, este o fundatie in valoare de peste 1 miliard de euro! Frumos intelectual, lipseste patapievici, udrea, videanu, blejnar si tot clanul, care traiesc precum capusele din seva voastra, a noastra a tuturor Romanilor. Stati acolo ca n-o sa mai gasiti nimic aici! Ati tradat Romania cand avea nevoie mai mare de voi, dar stai ca voi sunteti probabil fii de popi, cumani, pecenegi….!

  Apreciază

  29 decembrie 2014 la 23:57

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s