PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MUZEUL RECORDURILOR ROMÂNEȘTI: Guinness World Records în România cu circuit închis

INSIDER: „Într-o clădire din fostul Cartier Evreiesc din București întins pe cinci nivele Muzeul Recordurilor Românești cuprinde mai multe colecții private printre care cele mai mari colecții din lume (modele unice!) de fiare de călcat (35.000 piese), trivete (suporturi pentru fiare de călcat – 15.000 piese), tirbușoane (30.000 piese), aparate foto, mașini de cusut, mașini de scris, telefoane, timbre, etc și pentru care a primit până acum mai multe certificări Guinness World Records.

Pentru că momentan muzeul nu este deschis publicului larg și primește în vizită doar grupuri mai mari, am întrebat dacă mă pot primi și pe mine într-una din zilele în care aveau deja un grup și la care să mă pot alătura. Am avut noroc pentru că muzeul este de-a dreptul fabulos! De la primul fier de călcat realizat din piatră până la obiecte din ce în ce mai stilizate și mai sofisticate realizate din materiale diverse (de la bronz până la sticlă!) colecția are vedeta ei: Fierul de călcat locomotivă, cel mai scump fier de călcat din lume, adjudecat la o licitație – 15.000 $.

Colecția impresionantă de tirbușoane, cele mai multe unicat, a început cu 15 piese „nici măcar deosebite”. Cel mai mic tirbușon din lume, tirbușonul-pistol „care încă mai și trage”, tirbușoane lady-legs, tirbușoane folosite în trecut la sticluțele de parfum sau de bere sunt câteva dintre super-piesele colecției. La care se adaugă cel mai scump tirbușon vândut la o licitație publică și care a fost confecționat dintr-o bucată de metal extrasă din Podul Londrei – 77.718 $.

Adresa: Strada Parfumului 25-27, București, sector 3. Intrarea în muzeu nu este marcată în stradă. Vizitare: doar pe bază de programare, momentan pentru grupuri mai mari. Preț aproximativ (per grup) 100 $ / colecție. DETALII


ARHIVĂ: OSLO: „Småflaske museet”? Adică, Muzeul celor 53.000 de sticluţe în miniatură! *** AMSTERDAM: Hash, Marihuana & Hemp Museum. Fără foc, fiindcă focul face fum! *** LEGO IN SEATTLE: Primul artist care a transformat piesele de jucărie în artă universală! *** SUA: Nopţi albe pentru îndrăgostiţii din Seattle. Adio Valentine’s Day la “Chihuly Garden and Glass” în 2013! *** AUSTRIA: Universul cristalelor Swarovski. Lumi paralele, Zona crepusculară sau Jocul de smarald? *** COŞMARUL LUI DARWIN: Muzeul ascuns al creaturilor mitologice. Basmele sunt adevărate!