PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

WASH & GO: Angajaţii Microsoft au voie la viaţă de familie. Reală sau virtuală?

INSIDER: „Sunt încă soţia necorporatistă a unui angajat Microsoft România, aflată în concediu de creştere a copilului până la 2 ani. Acum câtva timp, soţul a părăsit domiciliul conjugal luând cu el lucrurile personale şi banii strânşi în 12 ani de căsnicie pentru fosta-viitoare Primă Casă, lăsându-ne pe mine şi pe băieţelul nostru în vârstă de 1 an într-un apartament închiriat, plini de datorii. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru copil, la mediator i-a fost cerută o adeverinţă cu salariul lunar, dar nu a fost prezentată din motive de secret de corporaţie, declarând o suma rotundă de 10.000 lei. Nici la solicitarea scrisă către şefa departamentului HR de la Microsoft nu s-a încălcat regula beton sau înmuiat vreo inimă, singura modalitate de a afla salariul real fiind doar prin instanţa judecătorească.

Microsoft MirrorAcum, tatăl cu Mercedes şi motorină de la firma, telefon, abonamente gratuite la spa, fitness, piscine, team-building-uri la munte şi la mare, cursuri şi deplasări în toată lumea, se va lupta în instanţă vreo 10-12 luni să-i ofere unicului copil o pensie alimentară de 1.000 lei pe luna, argumentând în duet cu avocata că în România există copii care trăiesc şi cu mai puţin. Întotdeauna, problemele şi beneficiile de corporatist au avut prioritate în faţa familiei. Timpul s-a dovedit mereu insuficient pentru o mângâiere pe burta de graviduţă, ieşit cu copilul în parc, spălat hăinuţele copilului, făcut mâncare pentru copil sau hrănit copilul, sterilizat biberoane, dat vitamine copilului etc.

Când eşti corporatist, ajungi seara târziu acasă, frânt de oboseală, unde începi să mai vorbeşti încă 2 ore la telefon cu şeful şi cu colegii pe care nu i-ai văzut azi, dar şi cu colegii pe care i-ai văzut azi dar nu ai avut timp să vorbeşti cu ei. După care, om eşti şi tu, ai dreptul la relaxare cu una-două beri, citit presa online, unu-două filme la laptop şi/sau tv, pentru ca a doua zi să fii din nou în formă maximă. Masa este servită la restaurant cu colegii corporatişti, aşa că frigiderul gol de acasă şi soţia – ba gravidă, ba alăptează, ba stă singură toată ziua cu copilul în braţe – nu reprezintă probleme importante, nefiind trecute în fişa postului.

Nici atunci când corporaţia te pune pe „stand by” câteva luni, cu toate beneficiile plătite, nu reuşeşti să te prefaci familist şi să-ţi scoţi copilul o zi în afara Bucureştiului, la munte sau la mare. Sau măcar în Ilfov! Rămâi în continuare un corporatist spălat pe creier care, fiind într-un concediu prelungit, stai 24 ore din 24 cu laptopul pe burtă şi vezi filme online, asta dacă nu mergi să serveşti masa în oraş cu foştii-viitori colegi ca să depeni amintiri, schimb de noutăţi sau discutarea unor soluţii vechi pentru noi probleme de serviciu. Pentru o imagine respectabilă din exterior, cei de la Microsoft organizează, din când în când, vizite cu cadouri şi bani pe la orfelinate, după o chetă prealabilă printre angajaţi. Din interior, pare doar o încercare pentru curăţărea conştiinţei de păcatele unei vieţi de familie eşuate. În aceste condiţii, doar Bill Gates ar mai putea schimba ceva printr-un discurs motivaţional despre diferenţa dintre o viaţă reală şi una virtuală!”

2 responses

 1. asdf

  Eu am avut 100 lei pensie alimentara, fratele meu cu 4 ani mai mic tot 100 lei.

  Tie o mie nu iti sunt de ajuns ? Majoritatea tinerilor necalificati muncesc 8-10 ore pe zi pe mai putin de atat !

  Iar daca ai avut un barbat cu cariera, de ce nu ai stiut sa il apreciezi, de ce ai pretins sa isi iroseasca timpul ca sa iti faca tie favoruri ?

  Acum te legi de microsoft ca face acte de caritate, dar tu ai stiut sa ii spui un multumesc barbatului tau care muncea zi si noapte ca sa va intretina ?

  Apreciază

  24 ianuarie 2015 la 09:12

  • De cand timpul petrecut cu familia se considera „irosit”?
   Poate ca nu avea nevoie de „intretinere financiara” ci afectiva, la asta nu te-ai gandit?
   Iar daca frustrarea te-ar fi lasat, ai fi vazut ca singurul motiv pentru care „s-a legat” de Microsoft a fost legat de secretizarea salariului….

   Apreciază

   22 august 2015 la 18:25

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s