PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TRANSELECTRICA: „Când le va veni rândul la DNA lui Cosmin Mihai Monac şi Constantin Marius Banu?”

Constantin Marius BanuINSIDER: “Neregulile din Transelectrica nu s-au remediat, insa mafia din CNTEE Transelectrica SA a pierdut un alt proces. Prin Hotararea nr. 6 din 12.08.2013 Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica SA – filiala Smart SA a numit in mod nelegal membrii Consiliului de Administratie. La data de 01.10.2013 Consiliul de Administratie l-a desemnat in mod nelegal in functia de director general pe presedintele Consiliului de Administratie Constantin Marius Banu. Prin Sentinta civila nr. 3846/09.07.2014 instanta Tribunalului Bucuresti a dispus: – anularea Hotarii nr. 6/12.08.2013 prin care Adunarea Generala a Actionarilor Smart S.A. a anumit membrii Consiliului de Administratie; – anularea Deciziei nr. 15/30.09.2013 emisa de Consiliul de Administratie al Smart SA prin care l-a numit pe Constantin Marius Banu in functia de director general; – anularea Deciziei nr. 18/12587/06.11.2013 cu privire la aprobarea unei noi structuri organizatorice. Prin Decizia Curtii de Apel Bucuresti din data de 11.02.2015, definitiva, a fost mentinuta sentinta civila nr. 3846/09.07.2014.

In aceste conditii, Secretariatul General al Guvernului Romaniei aflat in subordinea domnului Victor Ponta, care are in coordonare CNTEE Transelectrica SA si care sustine echipa din Smart SA constituita din oamenii domnului Calin Popescu Tariceanu, are urmatoarele obligatii:

– Sa inlocuiasca membrii organelor de conducere ale CNTEE Transelectrica SA care au numit  membrii Adunarii Generale a Actionarilor Smart SA si care au impus membrii Consiliului de Administratie ai Smart SA, sabotand intelegerile care au intervenit intre Romania si Fondul Monetar International.

– Sa impuna organizarea procedurilor impuse de lege pentru numirea membrilor Adunarii Generale a Actionarilor si Consiliului de Administratie ai Smart SA cu respectarea  normelor de interes public continute de O.U.G. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, intrucat prin deciziile emise in mod nelegal si anulate de instante s-au prejudiciat interesele Statului Roman, interesele tuturor romanilor, interesele legitime ale actionarilor, interesele legitime ale angajatilor societatii si s-au sabotat intelegerile care au intervenit intre Romania si Fondul Monetar International;

– Sa depuna diligentele necesare pentru ca membrii Adunarii Generale a Actionarilor Smart SA, membrii Consiliului de Administratie, directorul general Constantin Marius Banu si directorii numiti in mod nelegal de catre acesta sa restituie toate veniturile banesti realizate la Smart SA dupa data emiterii Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor nr. 6 din 12.08.2013 si Deciziei Consiliului de Administratie nr. 15 din 30.09.2013;

Drept consecinta a anularii Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor nr. 6 din 12.08.2013 sa initieze actiunile prevazute de Lege pentru incetarea contractelor individuale de munca incheiate intre directorul general numit in mod nelegal Constantin Marius Banu, directorii numiti de catre acesta  in mod nelegal si alti directori, sefii de servicii, sefii de birouri si toate celelalte persoane angajate in societate pe criterii clientelare dupa data de 30.09.2013.

Guvernul Romaniei – prin Secretariatul General al Guvernului Romaniei in calitate de autoritate tutelara – are obligatia, prin mijloacele legale pe care le detine, sa depuna diligentele necesare pentru recuperarea prejudiciilor aduse CNTEE Transelectrica SA – Filiala Smart SA.

Schema mafiei care facea bani pentru PDL, preluata de PNL:

– Elena Udrea – Gheorghe Stefan zis Pinalti – ministrul economiei comertului si mediului de afaceri Ion Ariton – Hahaianu – directorul Cosmin Mihai Monac de la Smart SA cu echipa lui Zainea Laurentiu – director economic, Vajan Ion – director tehnic, Catalin Constantinescu – sef Serviciu comercial si  Valentina Ionescu – sef Serviciu juridic.

– Constantin Marius Banu (fost director al Companiei de Asigurări – Reasigurări Exim România, controlată de banca de stat EximBank asigurari), prietenul lui Cosmin Mihai Monac, numit director general de Daniel Chitoiu si Dan Radu Rusanu si sprijinit de oamenii  lui Tariceanu: Florin Rosu, Dan Malolache,  Liviu Petrache.

– Adrian Corbu cu competente de director general, fost consilier al lui Constantin Marius Banu la MDR…

Numit in septembrie 2013, Constantin Marius Banu a „sters toate urmele” prietenului sau Cosmin Mihai Monac prin retragerea plangerilor penale inaintate impotriva echipei lui Cosmin Mihai Monac si prin distrugerea rapoartelor comisiei de analiza a contractelor care a consemnat grave nereguli.

Reamintim ceea ce dezvaluia presa in anul 2014:

“Marius Constantin Banu este asociat la Energy Development Invest SRL, firmă care are ca obiect de activitate producţia de energie electrică. Asta aduce a miros de incompatibilitate, iar Agenţia Naţională de Integritate ar trebui să facă niscaiva cercetări. Energy Development Invest SRL a fost înfiinţată în decembrie 2012, asociaţii lui Banu în această afacere fiind: bucureştenii Claudiu Gabriel Cristea şi Constantin Daniel Necioiu, alături de timişoreanul Bogdan Adrian Costin. Banu mai este asociat unic la o firmă de dezvoltare imobiliară, Apex Equity Management, unde administrator este soţia sa, medic stomatolog. Apex Equity a fost înfiinţată în aprilie 2013 însă pentru a funcţiona a avut nevoie de un ajutor masiv din partea patronului. Potrivit declaraţiei sale de avere, Marius Constantin Banu a împrumutat această firmă cu 500.000 de euro, chiar dacă în bancă el nu avea decât vreo 1.100 de euro.

Pe lângă acest împrumut şi cel dat lui Frîncu, Banu a mai oferit ajutor un financiar de aproape 200.000 de euro unor prieteni. Unul dintre ei este chiar Bogdan Adrian Costin, partenerul său timişorean din afacerile cu energie, care a fost blagoslovit cu 125.000 de euro. Toate aceste sume apar în declaraţia de avere pe care Banu a depus-o la Smart SA, firma care ţine Transelectrica, imediat după ce a plecat de la CARE de unde încasa un salariu de aproximativ 5.700 de euro lunar, timp de trei ani. Întrebarea este de unde avea Banu aceşti bani, pentru că nici soţia stomatolog nu câştigă decât vreo 275 de lei lunar.” (SURSA)

Cand le va veni randul la DNA lui  Cosmin Mihai Monac si Constantin Marius Banu?

Va urma…

Sindicalistii”

8 responses

 1. Pingback: DREPT LA REPLICĂ: Cum se apără Adrian Corbu, Director General Adjunct al societăţii SMART S.A.? | infoINSiDER.ro

 2. Melu

  Domnule,

  Ca sa va dau satisfactie, desi nu meritati, aveti un ton cam obraznic, va ascundeti identitatea si pretindeti altora sa actioneze in timp ce dvs. stati la cutie, va conservati pozitia, am sa va spun urmatorul lucru:

  Am convingerea ca actuala echipa, de mercenari de slaba calitate, nu va manca oua rosii la Smart.

  Melu Liciu

  Apreciază

  5 martie 2015 la 17:45

  • Un fost coleg

   Domnule,

   Ziua de 23 Martie este teoretic ultima lor zi de „management performant”, cel putin asa se aude prin Transelectrica si Ministerul Economiei unde domnul actual Director General Iacov nu are „prieteni”
   Asa ca vor cumpara oua de pasti din bani lor, dar sa nu ii plangem.

   Dar cine va rspunde pentru tot jaful pe care l-au realizat ultimile conduceri, Malenda, Banu, Corbu & Muraru, Iacov?

   Probabil ca nimeni, pentru ca asa este pe la noi pe plaiul mioritic romanesc unii distrug o companie care asigura mentenanta sistemului energetic, iar de recuperat si refacut nici nu se pune problema.

   Domnule Liciu cand va reangajati ca doamna Mazare, Ignea Rodica &Co va asteapta probabil „cu drag”.

   Un fost coleg

   Apreciază

   9 martie 2015 la 11:59

 3. Un fost coleg

  Alo sindicatul?
  Domnu Melu Liciu tot cu Monac si Banu va ocupati timpul si in 2015 haide domnule ca esti char penibil pe bune chiar ne plictisesti, ai putea sa vorbesti despre lucruri mai actuale, uite sa iti dau eu cate va variante de subiecte mai fierbinti:

  a) la sucursala Bucuresti unde domnul director Ratescu si compania Adrian Corbu, Dan Manolache, Liviu Petrache,Dekany, Rosu, Igea R, si lista poate continua, atribuie trei contracte prin „Achizitie Directa” si ce sa vezi toate cele trei achizitii au aceeasi denumire iar valoarea totala a celor trei contracte depaseste suma de 150.000 lei fara TVA adica incalca insasi procedura lor. Alo DNA-ul unde e? Marea doamna Mazare D mai traieste, razboinica Ignea R unde e?

  Acest cavaler al dreptatii in persoana domnului Ratescu care si-a batut joc de un om simplu pe numele sau Iulian Stoica, pe care l-a cercetat disciplinar pentru simplul fapt ca nu a vrut sa incalce legea, mai poate sa puna linistit capul pe perna?

  b) la executiv unde doamna Diana Cugerean cu domnul Petrache Liviu, Dan Manolache, Adrian Corbu, Andei Camen, Claudia Strambu, Rosu incearca sa atribuie contracte asa cu ordona domnul Iacov Constantin.

  Doamna Diana Florina Cugerean este pentru cine nu stie Sef serviciu Servicii Suport Sucursale adica are in subordine pe domnul Director Doctor Traian Fagarasan (SM Sibiu), pe domnul Director Jecu Viorel (SM Constanta), si lista poate continua oameni cu experienta in Sistemul Energetic National care sunt condusi si coordonati de o doamna de nici 32 de ani.

  Serviciul Suport Sucursale a fost inventat de marele energetician Malenda Ionel, Lungu Doru Corein si Paun Gheorghe – actualmente Director de proiect la SM Pitesti pe numai 3500 lei.

  c) mutarea executivului societatii de la 14Euro/mp (contract cu Bectro) la 21 euro/mp + comisionul domnului presedinte in SkyTowe Pipera (fix linga Transelectrica).

  d) falsul grosolan in declaratiile de avere ale domnului Doru Codrin Lungu nu le vede char nimeni? Alo cei de la Agentia Nationala de Integritate o autosesizare ceva ceva poate un parchet ceva.Chiar nimic domnilor, inteleg asteptati sa se schimbe guvernarea; am inteles.

  e) incmpatibilitatea domnului „director” Adrian Corbu care si-a angajat in societate si viitoarea sotie (actualmente secretara la Smart SA Executiv) si pe ce salariu.
  PS nunta este programata in toamna 2015 daca esti baiat cuminte domnule Liciu poate primesti o invitatie la fereastra.

  si daca vrei lista poate continua ……

  Sa nu mai spun ca acesti „domni” care conduc acum S”Smart”SA au salarii care nu sunt incluse in Contractul Colectiv de Munca, iar domnul Claudiu Motoi nu spune nimic pentru ca ii este frica si ……… la naiba are si el interesele lui doar fata trebuie sa mai stea in locuinta de serviciu de la SM Cluj la studii pe banii sindicatului Smart iar noi trebuie sa intelegem.

  Domnul Liciu sa va spun un secret Monac a fost un prost, care a tinut salariile la nivelul de mizerie, in timp ce acesti conducatori nu au nici o jena. Vrei sa vina DNA-ul pai atunci sa vina dar sa cerceteze modul de atribuire a contractelor in perioada 2013 – 2015 si sa vezi atunci veselie sa inceapa cu atribuire contractului catre SC NOVA Industrial SA.

  Domnul Melu cu toate scuzele de rigoare, dar esti …….. prea naiv, ca sa nu spun alt ceva, poate ne spui ceva de schimbarile de primavara sincer ar fi mai interesant baga sefu ceva mai actual.

  Un fost coleg

  Apreciază

  3 martie 2015 la 00:01

  • ener

   Da .Sa vina DNA-ul!Sa inceapa cu voi ,sindicalistii,ca sunteti la fel de corupti.Daca ar mai trai Ion Diaconu si acum l-ati pupa……….S-au atribuit de Transelectrica pe C57 80mil euro.Cati s-au accesat in trei ani?Cum i-ati cheltuit?Iti spun eu.Banii de la Tranelectrica sunt multi ,la cate luctrari se fac,dar trebuie sa echilibreze balanta pierderilor (pierderi bine gandite )pe alte contracte,contracte cu privati ,de unde se primesc comisioane grase..Pentru DNA si alti investigatori…Studiati metoda asta de capusare a Transelectricii.Haiduceala!Sugi de la cel putin doi stapani.Metoda e super -smart. Pe ala mai bogat il jecmanesti ca sa-ti primesti malaiul de la firma privata ,la care posibil ai si actiuni. De hoti e plina tara!Cine mai sustine Domne Smart SA? ca unii sunt in puscarie.Daca Smart Sa n-ar avea contract cu Transelectrica ,cu directorii astia plini de experienta ar fi falimentara intro luna.Oricum,pare ca spre asta se indreapta,au experimentat destul acesti directori,au plinul facut.

   Apreciază

   6 martie 2015 la 22:01

   • -

    Da,

    Va veni DNA-ul si la Transelectrica.
    Mai dureaza un pic, este ocupat cu marii hoti.
    Dar, MONAC, ZAINEA, VAJAN, CONSTANTINESCU, IONESCU, BANU, CORBU, MANOLACHE, PETRACHE, ROSU, MOTOI, etc., va garantam un lucru: sunteti pe lista.

    Viitorul sindicat.

    Apreciază

    13 martie 2015 la 21:35

   • Laurentiu

    Daca stii asa de multe de ce nu te duci la DNA?

    Apreciază

    13 martie 2015 la 22:12

  • Laurentiu

   Buna seara,

   Dovediti ce afirmati cu documente publicate, aici, pe acest site.
   Sau sunteti un zvonist de slaba calitate?
   Pai Domnul consilier juridic Melu Liciu nu mai lucreaza in Smart SA de peste 14 luni. Ce informatii sigure, actuale, mai are si ce sa va faca el? Sunteti unul din diversionistii lui Banu si Monac?

   Ciprian

   Apreciază

   13 martie 2015 la 22:22

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s