PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ: Staţia de Tratare Apa Nova, înconjurată de şantiere. Garda de Mediu este invizibilă!

INSIDER: “Vad tot mai multi bucuresteni preocupati de calitatea apei asa-zis potabile si care sunt mintiti zilnic. Va spun ca este o mare pacaleala si sustin asta cu urmatoarele argumente: In primul rand tevile prin care se transporta apa catre bucuresteni sunt foarte vechi si ma refer aici la asa zisele apeducte de sub bulevardele principale care sunt incarcate de pamant si alte impuritati grosiere, rugina etc. Mai apoi, apa e varza calitativ are foarte multe metale grele este prost filtrata, mai ales ca regia Apa Nova are manageriat frantuzesc si li se rupe alora de sanatatea romanilor.

Dar ce e cel mai grav, cel putin asa consider eu, dar si alte persoane de specialitate cu care am mai discutat, este faptul ca s-a permis constructia de cladiri civile chiar langa gardul Apei Nova, care sunt destul de inalte cca. 15 m, de fapt niste blocuri cu 2 etaje plus mansarda, foarte aproape de decantoarele in care, vezi Doamne, se filtreaza apa bucurestenilor ca acestia sa fie sanatosi si frumosi. Ei bine, e teapa, deoarece intr-o zona considerata candva tabu de catre fostul regim de dinainte de ’89 si care beneficia de paza militarizata, acum se poate construi si chiar arunca cu diverse obiecte in apa bucurestenilor.

Puteti vedea si singuri aceasta grozavie, venind pana la Sediul Apa Nova din Rosu, chiar la intersectia Drumul Bacriului cu canalul colector au rasarit vreo 12 bloace, de unde am vazut personal (eu locuind peste canal cum se zice aici, in sectorul 6 si fiind unul din preafericitii care primeste apa curenta) cum se arunca cu oua, da Domnule cu oua, catre decantoarele Apa Nova care sunt periculos de aproape de unele dintre aceste blocuri. Este inadmisibil cum autoritatile locale din Chiajna si fostul regim Boc si Udrea au dat cu atat de multa usurinta autorizatii de constructie, ba mai mult coruptii din consiliul de administratie al Apei Nova au aprobat persoanelor din spatele acestei afaceri sa se intepe in apeductul principal care alimenteaza Bucurestiul, ma rog unul dintre acestea ca sunt cateva, si chiar sa foloseasca canalul colector (ala artificial care se varsa in Dambovita), pentru a fi folosit ca si canal de evacuare pentru toate apele uzate care se scurg dinspre blocuri catre acesta.

Deci toate fecalele, urina, apa cu care se spala acei locatari acolo se duce, iar eu nu cred ca asta e tocmai legal. E totul facut la mica intelegere. Bine, daca intrebi toti cei implicati sustin sus si tare ca nu e nimic adevarat, ca au toate actele in regula etc. Si atunci de ce au tras pe sest o teava pe sub drumul principal care se varsa in canalul colector, cand stim cu totii cat de greu se obtin astfel de autorizatii in special de la Garda de Mediu, organism care pe aici prin zona e invizibil.

Daca la asta adaugam praful de ciment sau chiar praful simplu si gunoaiele ridicate zilnic de catre zecile de utilaje care se vantura prin zona, ba poate si flegmele muncitorilor de pe schelele cladirii aflate in constructie, avem un tablou minunat al lipsei de respect pentru sanatatea bucurestenilor. Si acest fenomen devine si mai periculos atunci cand bate vantul catre vest, adica direct spre decantoare. Cel mai frumos e cand se da foc la gunoiul rezultat de pe santierul veseliei si tot fumul rezultat de la plastice topite si cauciuc o ia in partea aceea, de unde soseste rece, proaspata si dezinfectata apa noastra cea de toate zilele. Doamne-fereste! Poate acum cand s-a mai schimbat cate ceva in politica, se va gasi cineva cu suficienta moralitate printre noile autoritati sa ia masuri impotriva acestui grav atentat la sanatatea bucurestenilor. Dupa umila mea parere nu ar fi trebuit sa se permita apropierea la mai mult de 100 de m de gardul Apei Nova, ca nu e buna aceasta apropiere, cine stie ce nebun se trezeste intr-o zi si nu se rezuma doar la oua, scuipati si praf.”

ARHIVĂ: JUR PE ROŞU: Un director Apa Nova spune că bea apă zilnic de la robinet “fără nicio reţinere” (!?)

2 responses

  1. Pingback: BUCUREȘTI: Apa neconformă, zațul de cafea și uleiul omoară țevile. Și pe noi! | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: SECTOR 2: Cum arată o conductă de alimentare cu apă potabilă | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s