PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ULTIMELE CUVINTE: “Acum e de datoria mea să fiu îngerul tău. Când te uiţi la cer şi vezi o stea care clipeşte, vreau să ştii că sunt eu clipind un ochi”

UN CÂINE: “Dragul meu om, Văd că plângi, pentru că e momentul meu să plec. Nu plânge, te rog. Vreau să-ţi explic câteva lucruri. Eşti trist pentru că am plecat, dar mă bucur că te-am cunoscut. Câţi câini ca mine mor zilnic fără să se întâlnească cu cineva special ca tine? Ştiu că te întristează plecarea mea, dar a trebuit să plec acum. Vreau să-ţi cer să nu te învinovăţeşti pentru nimic. Te-am auzit plângând că ar fi trebuit să faci altceva pentru mine. Nu spune asta, ai făcut multe pentru mine! Fără tine n-aş fi ştiut nimic despre frumuseţea pe care o port cu mine azi. Trebuie să ştii că noi, animalele, trăim prezentul intens şi suntem foarte înţelepţi: ne bucurăm de fiecare lucru mic în fiecare zi, şi uităm trecutul rău rapid. Vieţile noastre încep atunci când ştim dragostea, aceeaşi dragoste pe care mi-ai dat-o, îngerul meu fără aripi şi două picioare. Să ştii că, chiar dacă găseşti un animal grav rănit şi că ai doar un pic de timp în această lume, oferi un serviciu imens, du-te în ultima ta tranziţie. Nimănui nu-i place să fie singur, cu excepţia când ne dăm seama că e timpul să plecăm. Poate pentru tine nu e atât de important ca unul dintre voi să fie lângă noi, mângâindu-ne şi ţinându-ne de mână, să ne ajute să mergem în pace.

Gata cu plânsul, te rog. Voi fi fericit. Am în memorie numele pe care mi l-ai dat, căldura casei tale care, în acest timp, a devenit a mea. Iau sunetul vocii tale vorbind cu mine, chiar dacă nu înţeleg mereu ce-mi spui. Port în inima mea fiecare mângâiere pe care mi-ai dat-o. Tot ce ai făcut a fost foarte valoros pentru mine şi îţi mulţumesc la nesfârşit, nu ştiu cum să-ţi spun, pentru că eu nu vorbesc limba ta, dar cu siguranţă în ochii mei ai putea să-mi vezi recunoştinţa.

O să-ţi cer două favoruri. Spală-te pe faţă şi începe să zâmbeşti. Amintiți-vă cât de bine trăim împreună aceste momente, amintiți-vă ce antichități am făcut să te înveselească. Retrăieşte ca mine tot binele pe care-l împărţim în acest timp. Şi nu spune că nu vei mai adopta un alt animal, pentru că ai suferit mult de la plecarea mea. Fără tine n-aş trăi frumuseţile pe care mi-am trăit-o. Te rog, nu face asta! Sunt mulţi ca mine care aşteaptă pe cineva ca tine. Dă-le ce mi-ai dat, te rog, au nevoie de ea aşa cum am avut eu nevoie de tine.

Nu păstra dragostea pe care trebuie s-o dai, de frică de suferinţă. Urmează-mi sfatul, bucură-te de binele pe care ni-l împărtăşeşti cu fiecare dintre noi, recunoscând că eşti un înger pentru noi animalele, şi că fără oameni ca tine viaţa noastră ar fi mai grea decât uneori. Urmează-ţi sarcina nobilă, acum e de datoria mea să fiu îngerul tău. Te voi însoţi în calea ta şi te voi ajuta să-i ajuţi pe alţii ca mine. Voi vorbi cu alte animale care sunt aici cu mine, vă voi spune tot ce aţi făcut pentru mine şi voi arăta şi voi spune cu mândrie: „asta e familia mea”.

În seara asta, când te uiţi la cer şi vezi o stea care clipeşte, vreau să ştii că sunt eu clipind un ochi; te avertizez că am ajuns bine şi ţi-am spus „mulţumesc pentru dragostea pe care mi-ai dat-o”. Eu spun la revedere acum, nu spune „La revedere”, dar „ne vedem mai târziu”. Există un cer special pentru oameni ca tine, cerul unde mergem şi viaţa ne răsplăteşte, făcându-ne să ne întâlnim acolo. O să te aştept!” (SURSA)