PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

BOHEMIAN RHAPSODY: “Fearless lives forever”

INSIDER: „Am văzut filmul aseară după o lungă așteptare. Ca fan dedicat, cunoscând aproape tot ce s-a scris, comentat, filmat, aș zice că sunt puțin dezamăgit de imaginea lui Freddie pe care o lasă filmul, imagine care, după părerea mea, e cu totul alta. În film apare ca fiind mai tot timpul trist, lipsit de viață, foarte ușor de manipulat. Iar sexualitatea și-o cunoștea cu mult înaintea înființării trupei! Din film se desprinde o diferențiere clară între membrii trupei rămași în viață și Freddie, diferențiere care pare să-i avantajeze și să-i pună într-o lumină mult mai bună pe ei. Nu înțeleg de ce au făcut asta. Ca film însă , este într-adevăr de excepție! Actorul este senzațional. Ca cinefil, filmul mi-a plăcut și aștept să-l revăd. Ca fan însă, după 26 de ani de așteptare, sunt complet dezamăgit!!”

INSIDER: „Nu e doar un film. E o poezie de film. Născut în ritmuri africane, pe o insulă stăpânită de arabi Freddie Mercury face școala primară în India. Părinții sunt persani de credință zoroastră prima religie monoteiste care avea ca principii: respectul față de toate formele de viață, condamnarea asupririi ființei umane, actele de cruzime și sacrificiile de animale, ecologia – natura ocupă un loc central în zoroastrism și multe sărbători sunt celebrate în natură, ziua Anului Nou este prima zi a primăverii, sărbătoarea apei în vară, sărbătoarea toamnei la sfârșitul anotimpului și sărbătoarea focului la jumătatea iernii, muncă grea și caritate, fidelitate față de familie, comunitate și țară. Tatăl ignorat de adolescentul rebel e mai tarziu înțeles în frumusețea religioasă ancestrală. Muzica și vocea lui are ceva magic are durerea tuturor frustraților de destin fie persani, indieni africani, arabi, dar și speranța că arta, în speță muzica, poate da seamă oricărui om de pe pământ. Homosexual dintr-un exhibiționism indus el e fermecat doar de eternul feminin singurul pentru care dintotdeauna bărbatul a creat întru frumos. Nu se spune dar noi știm că jumătate din avere a lăsat.o lui Mary.”

INSIDER: „Filmul este o capodopera în toată regula, doar că se termina exact la jumătatea ascensiunii lor. Puteau să se mai lungească 30 minute și să arate puțin din suferința lui dinainte morții, era mai multă dramă, ar fi prins la public, așa am avut impresia unui film excepțional care s-a terminat la jumătate. Am fost foarte dezamăgit la finalul filmului, cum am zis, aveam impresia ca sunt la jumătatea lui.”

Bohemian Rhapsody (2018) este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani. DETALII