PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

DESCÂNTEC DE DEOCHI: Ruperea legăturilor energetice negative „aruncate” asupra unei persoane de o uitătură invidioasă

INSIDER 1: Descântecul de deochi in folclor

Fugi deochi dintre ochi
din gene, din sprâncene,
din vârful nasului,
din măduva oaselor,
din creştetul capului,
şi du-te unde cocoşul nu cântă,
unde popa nu toacă,
acolo te-aşteaptă cu mesele întinse,
cu făclii aprinse şi las-o pe (numele persoanei) curată, luminată,
cum Dumnezeu a lăsat-o, Amin!

Acesta este cel mai cunoscut descântec de deochi de la noi. De altfel, folclorul conţine multe descântece de deochi, acesta fiind considerat în popor o boală indusă prin magie de o simplă uitătură invidioasă. Deochiul este o vrajă care poate fi provocată şi involuntar de către persoane care deţin această “putere”. Persoanele deochiate încep să se simtă rău, să aibe dureri de cap şi senzaţii de somnolenţă, stări de vomă, de febră şi de vlăguire. Pe scurt, o stare generală foarte proastă. Se mai spune că unele deochiuri nu trec de la sine şi, fără rugăciuni şi descântece, pot duce chiar la moarte.

Bătrânii spun că te poţi feri de deochi dacă porţi o rămuşoară de busuioc, lenjeria îmbrăcată pe dos sau un căţel de usturoi pe care-l porţi la tine.
Pentru că nu toţi ştiu că au puterea de a deochia, este bine ca atunci când te uiţi mai mult la cineva sau lauzi pe cineva să-l scuipi de trei ori şi spui: “să nu-i fie de deochi” sau “scuipă-l să nu-l deochi”.
Trebuie spuse aceste vorbe mai ales când este vorba despre copii, ei fiind cei mai vulnerabili la deochi.
Însă nu doar oamenii pot fi deochiati. Şi animalele se îmbolnăvesc, iar plantele se veştejesc. Pentru vindecare, atât la oameni cât şi la plante sau animale, trebuiesc spuse rugăciuni şi descântece. Pe lângă descântece, există şi o serie de ritualuri care diferă de la o regiune la alta. Cel mai răspândit este stinsul cărbunilor când, într-un vas cu apă neîncepută se aruncă mai mulţi cărbuni încinşi (numărul depinde de puterea deochiului) şi se recită incantaţii ca “ieşi deochi din ochi” sau “de deochi, de mirare, de căscare, de strigare”. Peste vasul de apă se face semnul crucii şi apoi i se dă deochiatului să bea trei înghiţituri, este spălat pe ochi, pe nas, pe frunte şi la încheieturi, iar restul de apei se aruncă pe stâlpii uşii şi se spune: “câtă apă rămăne pe uşa, atât rău să rămână pe (numele deochiatului)”.
Deşi deochiul este foarte răspândit şi puţine persoane au scăpat de el în viaţă, nu există o explicaţie ştiinţifică. Tu ai fost vreodată deochiat?

Luăm un vas cu apă curată şi, în timp ce aruncăm cărbuni pe rând nouă cărbuni în ea, zicem:
Doi ochi răi ti-o strâcat,
Şi nouă sfinţi te-o vindecat;
Doi ochi răi ti-o strâcat
Şi opt sfinţi te-o vindecat.
Dacă unul sau doi din cărbunii aceia se aşează pe fundul vasului, atunci bolnavul desigur a fost deocheat. Ca să se vindece bea de nouă ori puţină apă, din acee peste care s-a descântat, apoi se spală la subsuori, cap, rânză, încheieituri, ochi şi pe faţă din apa acee, şi ce apă o rămas ungem ţâţânile uşii.

Luăm cărbuni încinşi şi îi aruncăm câte unul într-un vas, zicem:
Pasăre neagră,
Pasăre galbenă,
Sai în ceri,
Sai în pământ,
Sai în piatră seacă,
Piatra-n patru crapă.
Da nu crapă piatra,
Ci crapă (cutare).
De-i deochiat
De cocon, de cocoană,
De fecior, de fată,
Ori de vâj, ori de babă,
Ori de ţigan, ori de ţigancă,
Ori de jidan, ori de jidancă,
Crepe-i-se tâţele,
Versă-i-se laptele,
Sară-i ochii ca şi stropii.
Să rămâie curat
Şi luminat
Ca argintul cel curat,
Ca vinul strecurat.

Arunci nouă cărbuni în apă şi numeri invers, de la nouă spre unu, zicând:
S-o luat Mărie pă cărare,
Pă drumul cel mare,
S-o-ntâlnit cu deochetor, cu deochetoare,
Cu moroi, cu moroaie,
Cu strâgoi, cu strâgoaie.
Fugi, deochi,
Dintre ochi,
Mărie să rămână curată,
Luminată,
Ca argintu’ strecurat.

INSIDER 2: Există o gramadă de descantece în folclorul românesc, toate având intenția de rupere a legaturilor energetice negative „aruncate” asupra persoanei sau preluate inconștient prin prezența în anumite locuri cu încărcături energetice negative. Problema societății actuale românești este aceea că își uita rădăcinile, din dorința de a avea cât mai multă bogăție materială, dar și din cauza faptului că este supusă intenționat unui proces disimulat de îndepărtare a omului de propriile rădăcini ancestrale locale și îndreptarea acestuia către un consumerism bolnav care nu o să aducă un plus de valoare vieții omului și satisfacție interioară. Pe de cealaltă parte, dacă privim și analizăm imaginea de mai sus, vom vedea cum palmele bunicii sunt situate în cadrul chackrei capului, al 3-lea ochi, Ajna, cu mâinile în zonele marginale ale acestui aparat energetic. Pentru cei ce au o cunoaștere asupra centrilor energetici conform înțelepciunii orientale și a sistemului chakras-urilor, dar și a celor ce practica medicina vibrațională, băbească, vor avea surpriza plăcută să vadă că strămoșii noștrii dețineau o medicină holistică care integra și lucrurile energetice descoperite recent de „știința” modernă, acestea fiind acum cuantificabile de către aceasta.

Fugi, deochi, dintre ochi.. sensul magic al cuvintelor incluzând puterea acestora de creație. Vezi Biblia, gen.La început a fost Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu și era Dumnezeu. So, păstrați vii aceste rădăcini ancestrale ale noastre, românilor. Cei ce raportează sunt dobitoace cu un nivel de înțelegere similar melcilor sau persoane rau voitoare. După faptă și răsplată, cică așa zicea un proverb românesc. Toate bune!” SURSA