BEBELOS PUFOS: Puiul de pinguin regal, la vârsta de un an, cântărește deseori mai mult decât părinții care îl hrănesc – înainte să învețe să pescuiască singur!

INSIDER: „👑🐧 O familie KING, acasă în sălbăticia din South Georgia.
Pinguinii regali sunt a doua cea mai mare specie de pinguini din lume, atingând aproximativ 85–95 cm înălțime. Puii rămân în colonie inclusiv peste iarnă, într-un climat în care temperaturile pot coborî sub −10°C, iar viscolul și vânturile violente fac parte din viața insulei. ❄️🤍
PS nu există AI sau Photoshop în pozele noastre, totul e NATURAL, poze făcute cu telefonul.” SURSA
INSIDER 2: „Par niște ursuleți îmbrăcați în haine prea mari, dar sunt puiuți de pinguin regal! 🐧🤎
„Blănița” lor este, de fapt, un strat des de puf brun, care păstrează căldura, dar nu este impermeabil. Până când îl înlocuiesc cu pene potrivite pentru înot, nu pot pleca în ocean să-și caute singuri hrana.
Așa că depind de părinți aproximativ 10–13 luni. Ambii părinți îi hrănesc, întorcându-se din larg cu mâncare pentru ei. Aproape un an de răbdare și grijă, până când puiuțul este pregătit să înfrunte singur oceanul. 🥹🌊
Iar eu abia rezist să nu fotografiez fiecare ghemotoc de puf! 🤎” SURSA
INSIDER 3: LUCRURI FASCINANTE DESPRE PINGUINI – Au toată viaţa acelaşi partener, iar masculii clocesc ouăle. Pinguinii sunt prietenoşi cu oamenii. Aceste păsări acvatice, incapabile de zbor, trăiesc în emisfera sudică şi, contrar percepţiei comune, nu toate sunt nişte creaturi mici, în alb şi negru. De dimensiuni variate, cu un aspect alb-negru sau chiar cu un colorit bogat, pinguinii sunt nişte vietăţi extrem de simpatice, pe care toată lumea le îndrăgeşte. Graţie aspectului lor adorabil, au devenit subiect de filme, de la documentare, la cele de desene animate, precum „Happy Feet”, „Madagascar”, „Pinguinii domnului Popper”, „Calea împăratului”, „Mumble, cel mai tare dansator” ori „Cu toţii la surf”.
Iată câteva lucruri interesante despre această pasăre incapabilă de zbor.
1. Toate cele 17 specii de pinguin cunoscute trăiesc exclusiv în emisfera sudică. (N.R: o singură specie, pinguinul Galapagos, se găseşte la nord de ecuator)
2. Cu o înălţime de circa 1,20 metri şi o greutate ce poate atinge 45 kilograme, pinguinul imperial este cel mai înalt dintre toate speciile. Vieţuieşte în Antarctica, unde se scufundă pentru a se hrăni cu peşti şi crustacee. Cel mai mic este pinguinul pitic, cu o înălţime de doar 40 de centimetri şi o greutate de până un kilogram.
3. Cel mai rapid este pinguinul Gentoo, despre care se pune că înoată cu o viteză ce poate atinge 36km/h.
4. Coloritul pinguinilor este o chestiune ce ţine de camuflaj: spatele negru îi ajută să se ascundă în adâncul întunecat al oceanului, evitând, astfel, prădători precum focile, iar pieptul alb îi ajută să treacă neobservaţi pe suprafaţa lucioasă a apei.
5. Fosilele descoperite atestă că primele specii de pinguin au apărut în urmă cu aproximativ 60 de milioane de ani, ceea ce înseamnă că un strămoş al păsării de astăzi a supravieţuit evenimentului ce a provocat dispariţia dinozaurilor.
6. Pinguinii înghit o cantitate mare de apă sărată în timp ce vânează peşti, însă glanda supraorbitală – situată deasupra ochilor, filtrează sarea, astfel încât aceasta să nu ajungă în sânge. Mai apoi, o elimină prin ciocuri ori prin strănut.
7. Spre deosebire de celelalte surate înaripate, care pierd câteva pene, pinguinii năpârlesc total, noul penaj apărând după circa două-trei săptămâni.
8. Cu excepţia a două specii, toate celelalte trăiesc în colonii foarte mari, formate din circa 1.000 de păsări.
9. Majoritatea speciilor sunt fidele şi aleg să se împerecheze cu acelaşi partener în fiecare sezon. Mai mult decât atât ele preferă să îşi amenajeze cuibul în acelaşi loc, în unele situaţii pinguinii revenind la locul în care au venit pe lume.
10. Mascului este cel care se ocupă ce clocitul ouălor, în timp ce femelele se ocupă de vânătoare. El stă în poziţie verticală şi ţine oul sub picioare, într-o încreţitură a abdomenului, transferând căldura corpului către ou.
11. Deşi urechile nu sunt vizibile, pinguinii au un auz foarte fin, putând recunoaşte cu uşurinţă în colonie strigătul partenerului.” SURS

N.R.: „Pinguinii (ordinul Sphenisciformes, familia Spheniscidae) sunt un grup de păsări acvatice care nu pot zbura. Trăiesc aproape exclusiv în emisfera sudică: o singură specie, pinguinul Galapagos, se găseşte la nord de ecuator. Foarte adaptați pentru viaţa în apă, pinguinii au un penaj negru sau întunecat cu alb şi înotătoare pentru înot. Majoritatea pinguinilor se hrănesc cu krill, pești, calmari şi alte forme de viață marine pe care le prind în timp ce înoată sub apă. Îşi petrec aproximativ jumătate din viaţă pe uscat, iar cealaltă jumătate în mare.
Cea mai mare specie vie este pinguinul imperial (Aptenodytes forsteri) în medie, adulții au aproximativ 1,1 m înălţime şi cântăresc 35 kg. Cea mai mică specie de pinguin este pinguinul mic albastru (Eudyptula minor), care are aproximativ 33 cm înălțime şi cântăreşte 1 kg. În prezent, pinguinii mai mari locuiesc în general în regiunile mai reci, iar pinguinii mai mici locuiesc în regiuni cu climă temperată sau tropicală. Unele specii de pinguini preistorici erau enorme: la fel de înalte sau grele ca un om adult. A existat o mare diversitate de specii în regiunile subantarctice şi cel puțin o specie uriașă într-o regiune la aproximativ 2.000 km sud de ecuator acum 35 de milioane de ani, în timpul Eocenului târziu, într-un climat cu siguranţă mai cald decât cel de astăzi.
Cuvântul pinguin a apărut pentru prima dată în literatură la sfârsitul secolului al XVI-lea. Când exploratorii europeni au descoperit ceea ce astăzi sunt cunoscuţi sub numele de pinguini în emisfera sudică, au observat aspectul lor similar cu marele pinguin nordic şi i-au numit după această pasăre, deşi nu sunt strâns înrudiți.
În limba română, cuvântul „pinguin” provine din franțuzescul pingouin. Termenul francez „pingouin” desemna inițial specia de păsări incapabile de zbor „Grand Pingouin” (Pinginus impennis) care a trăit în nordul Oceanului Atlantic şi care aparţine familiei Alcidae. Acest termen a fost folosit apoi de primii europeni care au descoperit pinguinii. Apoi, în franceză şi în alte limbi, a început să se vorbească despre „Pinguinii de Nord” şi „Pinguinii de Sud”.
Numărul speciilor de pinguini dispărute este dezbătut. În funcție de ce autoritate este urmată, biodiversitatea pinguinilor variază între 17 şi 20 de specii vii, toate în subfamilia Spheniscinae. Unele surse consideră pinguinul mic o specie separată de Eudyptula, în timp ce altele îl tratează ca o subspecie a micului pinguin albastru; situația reală pare a fi mai complicată. În mod similar, nu este încă clar dacă pinguinul regal este o specie separată sau doar o formă de culoare a pinguinului macaron.
Deşi aproape toate speciile de pinguini sunt originare din emisfera sudică, ei nu se găsesc doar în climatele reci, cum ar fi Antarctica. De fapt, doar câteva specii de pinguini trăiesc până la sud. Mai multe specii trăiesc în zona temperată; una, pinguinul Galápagos, trăieşte la nord până în Insulele Galapagos, dar acest lucru este posibil doar de apele reci şi bogate ale curentului antarctic Humboldt care curge în jurul acestor insule. De asemenea, deşi clima regiunilor arctice şi antarctice este similară, nu există pinguini în zona arctică.
Populații mari de pinguini se găsesc în Angola, Antarctica, Argentina, Australia, Chile, Namibia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud. Imaginile din satelit şi fotografiile publicate în 2018 arată că din populația de 2 milioane din îndepărtata lle aux Cochons din Franţa au mai rămas abia 200.000 indivizi, potrivit unui studiu publicat în Antarctic Science.
Anatomie și aspect – Diferenţa de dimensiune şi greutate a diferitelor specii de pinguini este considerabilă, dar fizicul şi penajul sunt foarte omogene în familie.
Pinguinul mic (Eudyptula minor) atinge o dimensiune între 30-45 de centimetri şi o greutate de 1-1,5 Kg şi jumătate, în timp ce pinguinul imperial (Aptenodytes forsteri) atinge o dimensiune de până la 1,20 metri şi o greutate de până la 40 de kilograme, fiind una dintre cele mai mari păsări Neognathae. Această diferenţă de mărime este guvernată de regula lui Bergmann, care afirmă că în cadrul unei clade taxonomice larg distribuite, populațiile şi speciile de dimensiuni mai mari se găsesc în medii mai reci, în timp ce populațiile şi speciile de dimensiuni mai mici se găsesc în regiunile mai calde.
Pinguinii sunt adaptaţi excelent la viaţa acvatică. Aripile lor au evoluat pentru a deveni înotătoare puternice. În apă, pinguinii sunt uimitor de agili. Înotul pinguinilor arată foarte asemănător cu zborul păsărilor în aer, în penajul neted se păstrează un strat de aer, asigurând flotabilitatea. Stratul de aer ajută şi la izolarea păsărilor în apele reci. Pe uscat, pinguinii îşi folosesc cozile şi aripile pentru a-și menține echilibrul în poziție verticală.
Toți pinguinii sunt contraumbriți pentru camuflaj – adică au spatele şi aripile negre cu fața albă. Un prădător care se uită în sus de jos (cum ar fi o orcă sau un leopard de mare) are dificultăți în a distinge între burta albă a unui pinguin şi suprafaţa reflectorizante a apei. Penajul întunecat de pe spate îi camuflează de sus.
Pinguinii Gentoo sunt cele mai rapide păsări subacvatice din lume. Sunt capabili să atingă viteze de până la 36 km/h în timp ce caută hrană sau scapă de prădători. De asemenea, sunt capabili să se scufunde la adâncimi de 170-200 de metri. Pinguinii mici nu se scufundă de obicei adânc; îşi prind prada aproape de suprafață în scufundări care durează în mod normal doar unul sau două minute. Pinguinii mai mari se pot scufunda adânc în caz de nevoie. Pinguinii imperiali sunt păsările care se pot scufunda la cea mai mare adâncime. În timp ce caută hrană se pot scufunda la adâncimi de aproximativ 550 de metri.
Pinguinii fie merg legănat în picioare, fie alunecă pe burtă pe zăpadă în timp ce îşi folosesc picioarele pentru a se propulsa și a se conduce singuri, o mişcare numită „săniuş”, care economisește energie în timp ce se mişcă rapid. De asemenea, sar cu ambele picioare dacă doresc să se mişte mai repede sau să traverseze teren abrupt sau stâncos.
Pinguinii au un simț mediu al auzului pentru păsări; acesta este folosit de părinţi și pui pentru a se localiza unul pe altul în colonii aglomerate. Ochii lor sunt adaptați pentru vederea subacvatică şi sunt mijlocul lor principal de a localiza prada şi de a evita prădătorii; s-a sugerat că pe uscat sunt miopi, deşi cercetările nu au susținut această ipoteză.
Pinguinii au un strat gros de pene izolatoare care le menţine căldura în apă (pierderea de căldură în apă este mult mai mare decât în aer). Pinguinul imperial are o densitate maximă a penajului de aproximativ nouă pene pe centimetru pătrat, care este de fapt mult mai mică decât alte păsări care trăiesc în medii antarctice. Cu toate acestea, au fost identificate ca având cel puțin patru tipuri diferite de pene.
Pinguinul imperial are cea mai mare masă corporală dintre toți pinguinii, ceea ce reduce şi mai mult suprafața relativă şi pierderea de căldură. De asemenea, sunt capabili să controleze fluxul de sânge către extremitățile lor, reducând cantitatea de sânge care se răceşte, dar împiedicând totuşi extremitățile să înghețe. În frigul extrem al iernii antarctice, femelele sunt în mare pescuind după hrană, lăsând masculii să înfrunte singuri vremea rece. De multe ori se strâng împreună pentru a menține căldura și rotesc pozițiile pentru a se asigura că fiecare pinguin ajunge în centrul grupului.
Ei pot bea apă sărată, deoarece glanda nazală filtrează excesul de sare din sânge. în timp ce unele săruri sunt prelucrate de rinichi, excesul trece prin aceste glande nazale, care sunt poziționate în canelurile craniului şi se scurge prin nări.
Marele pinguin nordic, acum dispărut, era superficial similar cu pinguinii, iar cuvântul pinguin a fost folosit inițial pentru această pasăre cu secole în urmă. Ei sunt înrudiți doar la distanţă cu pinguinii, dar sunt un exemplu de evoluție convergentă.
Comportament – Pinguinii sunt animale sociabile, care trăiesc în colonii de mii de exemplare.
Reproducere şi creșterea puilor – Vârsta la care pinguinii fac prima încercare de a se reproduce depinde de specie, pe de o parte, şi de sex, pe de altă parte. Pinguinii mici, cu ochi galbeni, gentoo şi african se înmulţesc pentru prima dată la vârsta de doi ani; femelele pinguinilor Adelie, antarctic, regal şi imperial îşi încep de obicei prima reproducere un an mai târziu, în timp ce masculii acestor specii aşteaptă încă douăsprezece luni pentru a se reproduce. Pinguinii cu creastă aurie nu se reproduc până la vârsta de cinci ani. Începutul sezonului de reproducere depinde în primul rând de factorii climatici. În timp ce Galápagos, pinguinii mici şi pinguinii africani care trăiesc mai la nord se pot reproduce pe tot parcursul anului, iar pinguinii mici cresc ocazional două rânduri de pui pe an, aproape toți pinguinii care trăiesc în condiții climatice subantarctice până la arctice încep, în general, să depună ouăle primăvara sau vara. O excepţie notabilă de la această regulă sunt pinguinii imperiali, pentru care sezonul de reproducere începe toamna.
Pinguinii nu sunt doar animale foarte sociabile în apă, ci şi pe uscat. Depunerea ouălor, incubația și creșterea ulterioară a puilor, în special, au loc sincron la multe specii în colonii mari de reproducţie, care în cazuri extreme pot cuprinde până la cinci milioane de animale. Pinguinii formează perechi monogame pentru un sezon de reproducere, iar rata de recuplare a aceleiaşi perechi variază drastic. Majoritatea pinguinilor depun două ouă, deşi cele mai mari două specii, pinguinii imperiali şi regali, depun doar unul. Cu excepția pinguinului imperial, unde masculul face totul, toți pinguinii împart sarcinile de incubație. Aceste schimbări de incubație pot dura zile și chiar săptămâni, timp în care un membru al perechii se hrăneşte pe mare.
Ouăle de pinguin sunt mai mici decât la orice altă specie de păsări, comparativ proporțional cu greutatea păsărilor părinte; la 52 g, oul de pinguin mic are 4,7% din greutatea mamei sale, iar oul de pinguin imperial, cu 450 g este are 2,3%. Coaja relativ groasă formează între 10 şi 16% din greutatea unui ou de pinguin, probabil pentru a reduce efectele deshidratării şi pentru a minimiza riscul de rupere într-un mediu nefavorabil de cuibărit. De asemenea, gălbenuşul este mare şi cuprinde 22-31% din ou. Culoarea oului este albă sau verzuie.
Nu toate ouăle eclozează cu succes: cuplurile tinere, în special, adesea nu eclozează deloc; rate de ecloziune de mai puţin de 33% au fost demonstrate la părinții de doi ani. Succesul reproducerii creşte apoi rapid odată cu vârsta şi atinge valori de peste 90%; numai în cazul perechilor de pinguini foarte bătrâni scade încet înapoi la aproximativ 75% din cauza fertilității în scădere. Perioada de incubație este între una şi două luni, în funcţie de specie. Când femelele de pinguin imperial pierd un pui, ele încearcă uneori să „fure” puiul altei femele, de obicei fără succes, deoarece femele din vecinătate o ajută pe mamă să-şi păstreze puiul. La unele specii, cum ar fi pinguinii imperiali şi regali, puii se adună în grupuri mari numite creșe.
În primele două-trei săptămâni – chiar şi şase în cazul pinguinilor mari – puii sunt supravegheați constant de un părinte, în timp ce partenerul pleacă în căutarea hranei. Odată ce puii au crescut, se adună în grupuri mari numite creşe, în timp ce ambii adulți pleacă să aducă mâncare. Timpul de hrănire depinde în mare măsură de specie: pinguinii gentoo își hrănesc urmașii în fiecare zi, pinguinii Adelie la două zile, iar pinguinii mari, la fiecare patru zile sau mai puțin. Cu toate acestea, la cei din urmă, mesele sunt cu atât mai mari. Cantitatea de hrană este de obicei adaptată stadiului de dezvoltare al puiului, dar întotdeauna enormă în raport cu greutatea corporală: chiar şi puii tineri din speciile mici de pinguini pot primi cu uşurinţă 500 g de hrană per masă. Pinguinii mari transmit chiar şi până la un kilogram de peşte puiilor lor dintr-o dată. Puii de pinguin regal pot fi mai grei decât părinții lor la 12 luni.
Speranţa de viaţă – Şansele de supraviețuire sunt mici în primele douăsprezece luni. În cazul pinguinilor Adelie, de exemplu, doar o jumătate din toți puiii sunt încă în viaţă după primul an. Un factor semnificativ care influențează perspectivele lor de viaţă este mărimea rezervelor de grăsime constituite în colonia de reproducție, care depinde, la rândul său, de hrănirea adulților şi, astfel, de succesul lor la vânătoare.
Probabilitatea de supraviețuire a animalelor adulte, pe de altă parte, este mult mai mare: este de 70-80% pentru pinguinii mici Adelie şi peste 90% pentru pinguinii mari. Pinguinii pot trăi până la 25 de ani.
Majoritatea speciilor de pinguini au populații în scădere. Conform Listei Roşii IUCN, starea lor de conservare variază de la „Cu probabilitate mică de dispariție” până la „Pe cale de dispariţie.
Pinguinii nu au o frică specială de oameni şi se vor apropia adesea de grupuri de oameni. Acest lucru se datorează probabil faptului că pinguinii nu au prădători pe uscat în Antarctica sau în insulele din apropiere. Sunt vânați de alte păsări, cum ar fi lupul de mare, în special pentru ouă şi pui. Alte păsări, cum ar fi petrelii, chionis şi pescăruşii, mănâncă și puii. Câinii vânează pinguini, după ce li s-a permis să intre în Antarctica în epoca timpurie a explorării umane cu sănii trase de câini, dar câinii au fost interzişi de mult în Antarctica, în schimb, pinguinii adulți sunt expuşi riscului pe mare din cauza prădătorilor precum rechinii, orcile şi focile leopard. De obicei, pinguinii nu se apropie de oameni la mai mult de 3 metri, punct în care par să devină nervoși.
În iunie 2011, un pinguin imperial a coborât pe plaja Peka Peka din Noua Zeelandă, la o distanţă de 3.200 de kilometri în călătoria sa către Antarctica. Poreclit Happy Feet, după filmul cu acelaşi nume, suferea de epuizare termică şi a trebuit să treacă printr-o serie de operații pentru a îndepărta obiecte precum lemnul şi nisipul din stomac. Happy Feet a fost o senzație media, cu o acoperire extinsă la TV şi pe web, inclusiv un live stream care a avut mii de vizionări și o vizită a actorului englez Stephen Fry. Odată ce şi-a revenit, Happy Feet a fost eliberat în apă la sud de Noua Zeelandă.
În cultura populară pinguinii sunt considerați în general drăguți pentru mersul lor legănat, zgomotos, capacitatea de a înota şi (comparativ cu alte păsări) lipsa fricii de oameni. Penajul lor alb-negru este adesea asemănat cu un frac. Unii scriitori şi artişti au scris despre pinguini cu sediul la Polul Nord, dar nu există pinguini sălbatici în Arctica. Seria de desene animate Chilly Willy a contribuit la perpetuarea acestui mit, deoarece pinguinul interacţiona cu specii arctice sau subarctice, cum ar fi urşii polari şi morsele.
Pinguinul este de obicei descris ca o figură prietenoasă şi comică, cu demnitate considerabilă în ciuda limitărilor sale fizice. Poate ca reacţie la acest stereotip, pinguinii fictivi sunt uneori prezentați ca irascibili sau chiar siniştri. Printre exemple se numără personajul drăguț, dar oarecum obscur Badtz Maru, şi pinguinii din filmul Madagascar, creaturi inteligente cu scheme şi planuri înşelătoare, care sunt chiar capabile să învingă oamenii. Pinguinii sunt adesea descrişi ca fiind prietenoşi şi inteligenţi, de exemplu în anime-ul Neon Genesis Evangelion, care prezintă un pinguin de apă caldă numit Pen Pen.
Pinguinii au fost subiectul multor cărţi şi filme, precum Happy Feet, Cu toții la surf! şi Pinguinii din Madagascar, toate filme CGI; Marşul pinguinilor, un documentar bazat pe procesul de migrare a pinguinului imperial; şi Mascarada pinguinilor, o parodie a documentarului. Pinguinii domnului Popper este o carte pentru copii scrisă de Richard şi Florence Atwater; a fost numită Newbery Honor Book în 1939. Pinguinii au apărut şi într- o serie de desene animate și drame de televiziune, inclusiv Pingu, creat de Silvio Mazzola în 1986 şi care acoperă peste 100 de episoade scurte. Pin-Pin este un personaj de desene animate, creat de Luminița Cazacu. La sfârşitul anului 2009, Entertainment Weekly a pus pe lista „cele-mai-bune” de la sfârşitul deceniului, spunând: „Fie că mergeau (Marşul pinguinilor), dansau (Happy Feet) sau stăpâneau (Surf’s Up), aceste păsări ciudat de adorabile şi-au luat zborul la box office pe tot parcursul deceniului”.
Un joc video numit Pengo a fost lansat de Sega în 1982. Amplasat în Antarctica, jucătorul controlează un personaj pinguin care trebuie să navigheze în labirinturi de cuburi de gheaţă. Jucătorul este răsplătit cu scene cu pinguini animați care mărșăluiesc, dansează, salută şi joacă cucu!. Au urmat mai multe remake-uri şi ediții îmbunătățite, cel mai recent în 2012. Pinguinii sunt, de asemenea, uneori reprezentați în muzică.
În 1941, DC Comics a prezentat personajul Pinguinul ca un adversar super-rău al super-eroului Batman (Detective Comics #58). A devenit unul dintre cei mai durabili duşmani din galeria inamicilor lui Batman. În serialul TV Batman din anii 60, interpretat de Burgess Meredith, el a fost unul dintre cele mai populare personaje, iar în reimaginarea personajului de către Tim Burton din filmul Batman revine din 1992, el a angajat o armată de pinguini (în mare parte pinguini africani şi pinguini regali).
Pinguinii au apărut în mod regulat în desenele animate ale caricaturistului britanic Steve Bell, în banda sa din ziarul The Guardian, în special în timpul şi după războiul din Falkland. Pinguinul Opus, din desenele din Berkeley Breathed, este, de asemenea, descris ca venind din Insulele Falkland. Opus a fost un personaj pinguin comic, „existențialist” din desenele animate Bloom County, Outland şi Opus. El a fost, de asemenea, vedeta în specialul animat TV de Crăciun A Wish for Wings That Work.
Pinguinii au devenit simbolul Protestelor din Turcia din 2013, după CNN Türk a difuzat un documentar despre pinguini în timpul protestelor.”
N.R. 2: „Marele pinguin nordic (Pinguinus impennis, numit anterior şi Alca impennis) este o specie dispărută de păsări nezburătoare, fiind singura specie a genului Pinguinus. Indivizii aveau aproximativ 75 de cm înălțime şi cântăreau aproximativ 5 kg, fiind specia cu cele mai mari dimensiuni din genul Pinguinus. Avea pene negre şi lucioase pe spate şi pene albe pe partea ventrală.
Vânătoarea pinguinilor mari a căpătat o asemenea amploare in secolul al XVIII-lea, încât într-o singură zi fost colectate 100 000 de ouă şi mai multe vase au fost umplute cu păsări ucise. Oase parţial fosilizate au fost găsite şi în apropierea aşezărilor umane, fapt ce denotă că specia a fost vânată de oameni încă de acum 8000 de ani.
În 1971 Muzeul de Istorie a Naturii din Islanda a plătit o sumă record, 9000 de lire sterline pentru un pinguin mare împăiat. Ultima pereche de pinguini mari a fost ucisă pe o insulă de lângă coastele Islandei, în anul 1844. Această specie a fost exterminată de vânători şi colectionari.
















