PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ART SAFARI: Expoziție de sentimente în „beciul” unde erau închiși și torturați disidenții politici!

INSIDER: “Art Safari 2017, ediția a_IV-a „Luchian și independenții”, a sărbătorit cu 7000 mp de artă centenarul marelui pictor român Ștefan Luchian. În cadrul evenimentului a fost prezentă cea mai mare expoziție Luchian din ultimii 50 de ani (opere ale artistului din peste 20 de instituții muzeale și cele mai importante colecții private) și i-a fost și reconstituit atelierul artistului pentru că în originalul din casa memorială astăzi se manâncă pizza.

Locația aleasă anul acesta a fost Galeriile Kretzulescu – Calea Victoriei 45, temutul fost „beci” (de la etajul 3) al Direcției Securității Statului unde erau închiși și torturați disidenții politici și opozanți ai regimului Ceaușescu, câteva celule putând fi văzut de către vizitatorul curios de artă.

Workshop-urile speciale Art Safari Kids sunt deasemenea o noutate în cadrul expoziție unde pentru 45 sau 50 lei copilul din dotare și-a putut crea propria opera de artă pe un tricou, traistă, farfurie, cană ori pălărie.” (DETALII)
ARHIVĂ: MUZEU: „În această casă a suferit şi a murit neînţeles pictorul Ştefan Luchian”. Astăzi, se mănâncă pizza! *** ART SAFARI: „Mai mult un safari scump decât o expoziţie de artă pentru marele public!” *** ART SAFARI: „Odată cu „dilatarea” spaţiului, parcă a scăzut şi numărul de „respiraţii tăiate” de bucurie…” *** ART SAFARI: Muzeul din cort. Urmează un pavilion outlet cu reduceri pentru creaţiile „cu defect”?