PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SOLICITARE: „Trotuare în Prelungirea Ghencea în loc de beculeţe de Paşte”

INSIDER: „Gata, asa nu se mai poate, ideea asta a primariei capitalei cu iluminatul centrului de Paste ne-a pus capac! Vrem trotuare in Prelungire, acum! Pentru niste amarate de trotuare, prevazute in Codul Rutier, NU se gasesc bani niciodata dar pentru beculete de Paste da? Am trimis pe email la gabifireaprimargeneral@pmb.ro si AICI urmatoarea cerere pe care va incurajam sa o trimiteti si voi, in nume personal:

Stimata doamna primar general, Recent am aflat din presa ca intentionati sa organizati iluminarea centrului capitalei cu ocazia sarbatorilor pascale, similar decoratiunilor luminoase de Craciun (AICI). Va solicitam sa nu cheltuiti banii bucurestenilor pe aceasta actiune intrucat avem cu totul alte prioritati, ca de exemplu trotuarele pietonale din Prelungirea Ghencea, intre intersectia cu str. Valea Oltului si intersectia cu Soseaua de Centura. Aici pietonii sunt intr-un pericol permanent fiind nevoiti sa se deplaseze pe marginea drumului prin noroi sau chiar pe carosabil, in timp ce pe langa ei trec inclusiv tiruri si camioane, dupa cum puteti vedea din fotografiile atasate.

Va solicitam sa respectati prevederile legale ale Codului rutier in zona Prelungirea Ghencea chiar si acum, inainte de demararea viitorului proiect de largire a strazii. Cetatenii din zona au dreptul sa circule in siguranta in permanenta, nu doar peste cativa ani cand proiectul de largire ar fi inceput si/sau finalizat: ”Articolul 53 – Autoritatile publice locale, cu autorizatia administratorului drumului public si cu avizul politiei rutiere sau la solicitarea acesteia, sunt obligate sa ia masuri pentru realizarea de amenajari rutiere destinate circulatiei pietonilor, biciclistilor, vehiculelor cu tractiune animala si calmarii traficului, semnalizate corespunzator, in apropierea unitatilor de invatamant, pietelor, targurilor, spitalelor, precum si in zonele cu risc sporit de accidente.”

Zona Prelungirea Ghencea este una cu risc sporit de accidente avand in vedere traficul intens cauzat de dezvoltarea imobiliara accelerata, de existenta in zona a multor magazine, spalatorii auto, service-uri auto, gradinita, scoala, de trecerea la nivel cu calea ferata peste Soseaua de Centura. Va multumim si asteptam sa luati de urgenta masurile necesare pentru realizarea trotuarelor in Prel. Ghencea astfel incat pietonii sa circule in siguranta ca in orice oras civilizat din Europa in anul 2017. (Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea)” (SURSA)