PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

RECLAMAŢII

Reclamatii-Anonime1 Aşteptăm RECLAMAŢIILE sau NEMULŢUMIRILE tale din interiorul instituţiilor de stat şi companiilor private sau de oriunde se întâmplă ceva ascuns de ochii, urechile, buzunarele şi sănătatea publicului. Această secţiune îţi asigură ANONIMATUL pentru a vorbi liber şi pentru a publica informaţii PE ORICE SUBIECT, fără teama de a fi identificat. Pentru PROTECŢIA TA, îţi recomandăm SĂ NU FOLOSEŞTI calculatorul şi reţeaua de internet de la firmă, ci pe cele de acasă sau ale unui prieten!

146 responses

 1. Eugen-Anton Cincu

  Cinci ani de blocaj din partea Ministerului Mediului!
  SUBTITLU-(„O taxa la groapa este de 80 RON. Pana la sfarsitul anului viitor ea se si dubleaza.” Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului „Se va simti in tariful de salubrizare. Probabil ca intre 10 si 20 de lei de persoana.” Dan Ceausescu, reprezentantul unei companii de salubrizare)

  „Instalatia Eco Solution de la Sacele – Brasov este un pilot industrial care transforma deseurile municipale si asimilate in energie termica si energie electrica utilizand o tehnologie fara emisii in aer, apa sol.
  Tehnologia este brevet romanesc cu protectie internationala.
  Instalatia a fost pusa in functiune in decembrie 2009, fara autorizatie de mediu, in baza art. 9¹ alineat 4) din OUG 78/2000.(conform legislatiei de la acea ora).
  Desi functionam legal si controalele garzii de mediu nu ne-au putut amenda sau dispune oprirea activitatii, autoritatile statului, in mod ilegal, au interzis colectorilor de deseuri din Brasov sa ne livreze deseuri.
  In aceste conditii, am functionat discontinuu si ineficient economic cu deseuri aduse din alte judete, cu cheltuieli de transport nejustificat de mari.
  La solicitarea scrisa a ANPM, in data de 23.02.2011 am depus documentatia de solicitare a autorizatiei de mediu, in contradictoriu cu prevederile art. 9¹ alineat 4) din OUG 78/2000.
  In 23.11.2011 s-a publicat Legea 211 care abroga OUG 78/2000 si prevede obligativitatea obtinerii autorizatiei de mediu pentru activitatea de valorificare a deseurilor.
  In data de 31.05.2012 (la 462 de zile de la solicitare, in conditiile in care termenul maxim de eliberare a autorizatiei de mediu este de 45 de zile, conform art. 10 alineat 1 din OM 1798/2007) ni s-a eliberat autorizatia de mediu nr. 5 cu valabilitate 2 ani.
  Mai 2012 – Aprilie 2014 am functionat tot discontinuu si cu deseuri transportate din alte judete, desi aveam autorizatie de mediu de valorificare deseuri, iar Legea 211/2011, care prevede obligativitatea colectorilor de deseuri de a livra cu prioritate deseurile la instalatiile de valorificare, nu a fost aplicata cu complicitatea autoritatilor.
  In aceasta perioada, Fabrica a fost atent monitorizata de APM Dolj(care a depus la Ministerul Mediului rapoartele cerute) si avut 5 controale de la garda de mediu locala si nationala care nu au putut aplica amenzi catre Eco Solution SA, datorita unei functionari normale.
  Garda de Mediu, desi era obligata conform art. 13, 59, si 61. alineat 1) din Legea 211/2011 sa controleze si sa amendeze colectorii de deseuri din zona, pentru ca nu aduc deseurile la valorificare, in aceasti 2 ani nu au efectuat nici un control cu aceste obiective.
  In data de 25.04.2014, cu 45 de zile înainte de expirarea autorizaţiei de mediu nr. 5/2012, am depus solicitarea pentru obţinerea unei noi autorizaţii de mediu (conform art.8 alineat 1 din OM 1798/2007).
  Au trecut peste 500 de zile si pana in prezent nu am primit o noua autorizatie de mediu.”
  Dl. Costin Francu, ing. Inventator, Dir. General si Administrator la Eco Solution SA.

  „Daca adunam 500zile+515zile= 1015zile X 35.000euro/zi = 35.525.000,00euro, suma care arata rentabilitatea deosebita a instalatiei, si in acelasi timp pierderile cauzate de Ministerul Mediului in cei aproape 3 ani de nefunctionare impusa catre Eco Solution SA.
  In pofida declaratiilor, Ministerul actioneaza pentru a falimenta si inchide fabrica, ignorand legislatia Romaniei si a UE.
  Autorizarea atat de mult asteptata trebuie sa cuprinda o fraza simpla, ” Eco Solution SA, la Fabrica de gazeificare a deseurilor menajere de la Sacele Brasov, trebuie sa aiba POLUARE ZERO- ZERO WASTE”
  Aceasta este fraza care ingrozeste reprezentantii Ministerului Mediului, deoarece, aceasta instalatie chiar respecta directiva europeana ZERO WASTE, si este un adversar imbatabil la incineratoarele scumpe constructiv/exploatare si, de asemenea, extrem de poluante!

  In data de 06/08/ 2015 am organizat „O zi a Portilor Deschise”, la care au participat : Dna. Maria Grapini, europarlamentar si fost ministru al IMM, Dl. Ioan Ghise, senator de Brasov, Dl. profesor universitar Ioan Corbu, Dl. General(r) Bartolomeu Constantin Savoiu, Presedinte al C.E.C.I.D.A., alaturi de investitori straini interesati.
  Am incercat sa invitam si reprezentantii ministerului Mediului, dar acestia erau in concediu!”
  Iata decraratiile participantilor:
  “Am fost invitata in calitatea mea de europarlamentar sa vizitez o investitie unica in Romania si cred si in Europa.
  Cunosc problema inventatorului si a investitorilor romani de cativa ani. Pare ireal ceea ce am vazut. Un roman breveteaza si inregistreaza inventia in Romania si in Europa, prin care a pus la punct o tehnologie nepoluanta ,de gazeificare a deseurilor. Instalatia a functionat doi ani, dar acum de un an si jumatate este nefunctionala, pentru ca Ministerul mediului nu elibereaza autorizatia de mediu.
  Calvarul prin care a trecut inventantorul poate fi descris in multe volume. SC ECO SOLUTION SA s-a adresat tuturor autoritatilor romane: minister, Parlament, Prim ministru, Presedinte. Personal, nu inteleg cum sa nu te bucuri, sa te grabesti sa autorizezi o instalatie, care ar putea fi multiplicata in Romania si care ar rezolva problema deseurilor, dar ar rezolva si problemele de mediu ,pentru care Romania risca de anul viitor amenzi usturatoare! Nu inteleg nici de ce autoritatile romane competente in acest caz, trateaza cu dezinteres un investitor roman, un inventator roman!
  In calitatea mea de europarlmentar, voi adresa intrebarile care se cuvin, Ministrului Mediului si Prim Ministrului Romaniei.
  Interesant este ca instalatia permite si gazeificarea carbunelui de suprafata(care in timp se distruge) si in acest fel s-ar putea redeschide minele si am putea creste locurile de munca. Rezultatul gazeificarii este energia care poate fi utilizata , dar s-ar putea face si materie prima pentru combinatul chimic de la Valcea si nu ar mai fi nevoie de importuri.
  Raspunsurile primite cu mare intarziere de la autoritati, dar mai ales continutul lor general si neclarificator ma determina sa insist in rezolvarea unei probleme atat de importante pentru Romania.
  Maria Grapini-MEP(membru in Parkamentul European
  membru in Comisia Piata interna a UE si protectia consumatorului
  membru in Comisia de transport si turism”

  “O solutie revolutionara pentru economie si mediu este blocata de coruptia guvernamentala si birocratia de stat.
  Fabrica de la Sacele a Eco Solution SA este un exemplu de felul cum distruge statul o inovatie ce poate aduce castig de interes public.
  Milioane de euro, investitie privata, metoda ecologica de inalta tehnologie blocata pentru un grup de interese economice, care vrea sa aduca in tara utilaje vechi pentru incinerarea deseurilor.
  Influenta smecherilor la ministerul mediului blocheaza de multi ani cea mai competitiva si ecologica solutie pentru deseurile de la noi, si din lume.
  Metoda ” Eco Solution SA ” poate relansa economia tarii, productia integrala de gaz, mineritul si poate ecologiza toate gropile de gunoi.
  Prin tertipuri birocratice, autoritatile blocheaza si intarzie avizarile legale pentru a elimina de pe piata cea mai avansata tehnologic solutie pentru toate deseurile din tara.
  In esenta, ce fac Guvernul si Ministerul mediului este o actiune abuziva si antinationala.
  In viziunea guvernamentala mai bine sa se foloseasca metode vechi, cu utilaje vechi, aduse de smecheri din tari ale UE, utilaje pe care altii le arunca, iar tara noastra sa plateasca in acest timp amenzi de zeci de milioane de euro ca penalitati pentru ca nu respectam angajamentele fata de UE.
  Viitorul este SIGUR pentru metoda aplicata de Eco Solution SA, dar probabil o vor valorifica mai repede strainii care deja se imbulzesc sa cumpere patentul.
  Doresc rezistenta si succes echipei Eco Solution SA in lupta grea cu birocratia guvernamentala si coruptia de la noi.
  Sa auzim de bine !
  Cu stima !
  Ioan Ghise, senator independent.”

  „Inteligența, gunoiul și birocrația românească
  Parafrazând versurile unui celebru poet am putea spune ”Creierele românilor aur poartă/ Noi le alungăm din poartă-n poartă!”
  Lumea întreagă este bântuită de o problemă majoră: riscul de a fi sufocată în propriile deșeuri. Civilizația consumistă a adus cu ea ambalajele, deșeurile, gunoaiele. Fiecare dintre noi generează zilnic peste două kilograme de astfel de ”produse-problemă”. Ce facem cu ele pentru a nu deveni prizonierii lor? Dacă le depozităm, realizăm, practic, surse ideale de infecție și poluare. Dacă le ardem și mai rău. Pățim ca țăranul care a scăpat de gândăceii roșii pe care îi avea acasă, în gospodăria sa, aducând acolo gândăcei negri care îi mâncau pe cei roșii! Adică translatăm sau amânăm problema.
  Și totuși, ca și în alte situații, un creier de român a găsit soluția. Care nu a rămas între coperțile unui Brevet de invenție sau în nu știu ce comunicare științifică. Ci a luat formă practică și a devenit o fabrică de prelucrare a deșeurilor. Realizată la Săcele lângă Brașov. Care a presupus muncă, inițiativă, bani, peste 20 milioane de euro și, mai ales, INTELIGENȚĂ. Multă și izbăvitoare inteligență. Ce face această fabrică? În plan filosofico-economic, transformă o ”problemă”, aceea a ”ce faci cu gunoaiele care riscă să te sufoce, să te infecteze și să polueze?” într-o perpetuă ”resursă regenerabilă de energie”! Prin urmare rezolvă ”problema” și din ”problemă” o face ”oportunitate economică”. Mai concret transformă, prin gazeificare, gunoiul, din starea solidă în stare gazoasă, fără nici un fel de emisii în atmosferă. Și, atenție, procesul de gazeificare nu este un proces de ardere. Ci este mai degrabă, un fel de sublimare a gunoaielor în gaz! Bine, bine, veți spune, gazeificarea nu este nici pe departe un proces nou. L-au folosit nemții, îl folosesc, americanii, sud-africanii și alții. Da așa este. Însă inteligența creierului de român face diferența. Gazul obținut prin gazeificarea gunoiului conține macromolecule, gudroane și alți compuși organici care îl fac inapt unei utilizări ecologice și eficiente. Și aici intervine invenția creierului de român: se trece acest gaz, obținut din gunoi, printr-o cameră închisă, sub un jet de plasmă. Care descompune tot. Macromolecule, gudroane, alți compuși. Și întreg procesul se desfășoară fără nici un fel de emisii. Nici poluante nici nepoluante. Pur și simplu procesul are loc într-o cameră închisă, generează energie și gaz chimic pur. Iar gazul obținut poate fi utilizat, fără restricții și fără să producă poluare, în procese energetice și, ca materie primă, în industria chimică. Și, astfel, cele cca 7 milioane de tone de gunoi produse anual de România, devin resursă economică regenerabilă! Iar România poate deveni prima dintre cele mai curate țări ale lumii. Bineînțeles, patentul poate fi exportat și poate rezolva la nivel global, ”problema” gunoaielor! În plus, procesul poate fi utilizat și în cadrul cărbunelui. Minele ar putea fi redeschise și cărbunele gazeificat și purificat. În câțiva ani, România ar putea să devină independentă în ceea ce privește asigurarea necesarului de gaze naturale atât pentru producere de energie cât și pentru chimie și, de asemenea, ar putea deveni exportatoare netă de gaze naturale.
  Și de ce toate acestea nu sunt posibile încă? Pentru că, vă reamintesc, legea fundamentală a birocrației este legea exagerării. Există niște birocrați care nu pot înțelege că această tehnologie este altceva decât știu sau înțeleg ei. Tehnologie fără emisii în atmosferă și care, deci, nu utilizează clasicul ”coș de fum” Cu care mințile lor sunt obișnuite. Coș intrat în mentalitatea lor profundă. Cu care, probabil, le este impregnat fiecare neuron din dotare. Ori care face parte integrantă din ADN-ul lor propriu. Și, în baza aceste paradigme ontologic-birocratice nu eliberează reautorizarea funcționării fabricii. Care a funcționat doi ani. Și care a confirmat perfecta ei funcționare și lipsa de emisii poluante.
  Există riscul ca inventatorul, domnul Costin Frâncu, să vândă patentul altora (am fost martorul solicitării venite cu un mandat ferm din partea Federației Ruse) iar România, de data aceasta, pe bani grei, să cumpere tehnologia pe care acum o are în mână!
  Conf. Univ. dr. Ion Corbu”
  „Omenirea este confruntata intre alte probleme cu imensa cantitate de gunoaie provocata de civilizatia noastra.
  Metoda ing. Costin Francu este singura actualmente pe plan mondial care aduce o solutie revolutionara, reactor cu plasma si o producere de energie electrica , sau alternativ de ingrasaminte azotoase sau Kherosen. Un proverb spune: „On n’est jamais prophete dans son pays”! In orice tara acestui inventator i s-ar fi facut o punte de aur! La noi se face totul ca sa fie impiedicat! Am speranta ca presiunea opiniei publice si a celor numerosi care iubesc tara aceasta, va face ca autoritatile sa permita , cum este normal, utilizarea Centralei de la Sacele, samavolnic oprita.
  „Credinta face orice lucru posibil, speranta ne da puterea sa continuam, perseverenta ne asigura succesul” !
  General (r) Bartolomeu Constantin Savoiu, Presedinte al Centrului de Excelenta, Cercetare, Inovare si Dezvoltare in Afaceri-C.E.C.I.D.A.”

  „Suntem interesati in obtinerea unui acord de implementare a acestei noi tehnologii in tara pe care o reprezentam, , au declarat investitorii straini prezenti la Sacele, afirmand ca numai capitala tarii pe care o reprezinta are de prelucrat o cantitate de gunoi, echivalenta cu cea din toata Romania”.

  „Ministrul Mediului anunta scumpirea cu “80de LEI GREI” a tonei de gunoi depusa la groapa , in paralel cu amendarea, de la 01.01. 2016, cu 100.000 euro/zi pentru Romania, din partea Uniunii Europene, pentru neindeplinirea tintei asumate, de reducere 50% a cantitatii de gunoi depusa la groapa.
  25euro/tona este in acest moment pretul mediu al gunoiului la groapa, care este si nivelul de pret rentabil la care Fabrica Eco Solution Sa poate functiona!
  120euro/tona de gunoi, este nivelul minim de prêt pentru incineratoare.
  Scumpirea cu 10-20Ron/luna a taxelor pentru populatie, este o prima etapa pentru alinierea pretului la 120euro/tona(minim 5 etape de scumpire de cate 80 de roni), fata de media actuala de 25euro/tona(nu plateste Ministerul ci Populatia).
  Va rog sa faceti un exercitiu, ” Ce se putea realiza, in ultimii 3 ani, prin investitii de circa 6 Miliarde de euro din bani europeni nerambursabili(care altfel se pierd), daca tot gunoiul din Romania era transformat in gaz si toate gropile ar fi fost inchise?! Independenta energetica fata de Rusia, alaturi de export de gaze, sau relansarea industriei chimice la Oltchim, in mod sustenabil, relansarea mineritului in Valea Jiului si dezvoltarea unei noi ramuri economice cu venituri aduse la bugetul statului de minim un 2 miliarde de euro/an. {Inca nu este prea tarziu, se mai poate realiza pana in 2020!}
  Avem inca 67 de orase cu sisteme de incalzire centralizata(Romstal), aceasta tehnologie ar putea oferi solutia de reducere a subventiilor, alaturi de rezolvarea sustenabila a unor probleme financiare la nivelul primariilor.
  In timp ce Franta, Germania, Austria si celelalte tari UE si-au propus sa inchida incineratoarele, Romania, prin reprezentantii ei cei mai avizati, „Specialistii de la Mediu”, doresc sa deschida un larg program de OTRAVIRE a Mediului si al Populatiei(doar suntem cu 25-30 de ani in urma), si asta in tara care are solutia perfecta, dar asta nu intra in „calculele de rentabilitate ale groparilor”.
  Cinci ani pierduti, oare cine va rambursa pierderile Eco Solution SA de 35.525.000,00euro?!
  Dar asta nu este nimic pe langa cele minim 6 miliarde de euro pierdute din posibila investitie incrucisata gunoi/carbune, alaturi de profitul de circa 2 miliarde de euro/an, pe care il piedem an de an, incepand din 2014!
  Ganditi-va ca aceste sume pot fi generatoare de locuri de munca, pe orizontala si pe verticala, pot fi balonul de oxigen al unei economii care produce foarte putin, si importa din ce in ce mai mult, si poate ajuta la sustinerea si cresterea salariilor si a pensiilor, concomitent cu rezolvarea problemei romanilor plecati in lume, in cautarea unei bucati de paine!”
  Conceptia si comentariile suplimentare apartin Dlui. Eugen-Anton Cincu, Administrator, Dir. Gen. la Prezent&Perfect Srl si Secretar General la C.N.S.L.C-Romania.
  Contact:
  Eugen-Anton Cincu
  Tel/Fax: 0212554241
  Mob:0722659396/0744659396
  eugen.cincu@yahoo.com

  Buna ziua, revin cu acest materia, in cazul in care este necesar am imagini de la vizita efectuata la Fabrica!
  Astept decizia Dv.

  Apreciază

  17 septembrie 2015 la 07:56

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s