PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

DIASPORA: „Ziua în care cei departe de locurile natale simt mai intens ca oricând durerea înstrăinării”

Romania-team-women-suporters-romanian-sport-people-romaniaINSIDER: „Când spun România, spun Basarabia. Prima încercare a fraţilor români de a se uni cu Ţara Mamă. Când spun România, spun Alexandru Ioan Cuza. Primul domnitor al Ţării Româneşti. Rostind România, rostesc Alba Iulia şi Marea Adunare Naţională de la 1918 prin care s-a făcut posibilă unirea Principatelor Române. Când spun România, mă gândesc cu dor la Transilvania, Moldova şi Ţara Românească. Trei flori unite într-un ghiveci pe harta ţării noastre, a căror parfum culoare şi existenţă, înfloreşte în inimile milioanelor de români. Spun România, spun Carpaţii… adăpost şi martor a luptelor vitejeşti din toate timpurile.

Când spun România, spun Horia, Cloşca şi Crişan, adevăraţi eroi cu care ne mândrim. Spunând România, spun Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul şi toţi eroii ţării româneşti, cuprinşi într-un singur cuvânt: ROMÂNIA. Spun România, spun Dunărea cu apele sale învolburate ale cărei valuri au fost martore de-a lungul secolelor la înfrângerea celor care au vrut să ne cotropească ţara. Şi nu doar atât. România este cuvântul „Mamă” rostit din pieptul miilor de confraţi, fie că sunt rămaşi Acasă, fie că au luat drumul pribegiei dorindu-şi o soartă mai bună pentru ei şi pentru copiii, copiilor lor.

Spun România, spun 1 Decembrie. Ziua care uneşte românii într-un singur gând, o singură simţire şi un singur dor. 1 Decembrie este ziua în care cei departe de locurile natale simt mai intens ca oricând durerea înstrăinării. Ochii înlăcrimează, înima suspină în ziua aceasta sfântă şi cu solemnitate românii din întreaga lume, intonează Imnul Ţării Româneşti împreună cu fraţii rămaşi Acasă. 1 Decembrie este ziua când cu emoție şi dor în glas, spunem cu mândrie: „Şi eu sunt Român!” România cuprinsă între graniţe, de la Nord la Sud, Est şi Vest, a fost, este şi va rămâne o ţară independentă. Şi pentru independenţa ţării, niciodată nu vom uita că s-au jertfit mii de vieţi pentru apărarea ei.

Doamne, strânge inimi lângă inimi în Adevăr şi în dragoste curată. Uneşte Te rog, Sudul cu Nordul, Estul şi Vestul şi, dacă în drumul Tău mai întâlneşti o inimă singuratică de Român, aprinde, Te rog, flacăra unirii în ea ca să nu uite că este ROMÂN. Ziua de 1 decembrie este ziua prin care „respirăm” mai mult ca oricând româneşte. De aici, din depărtare, mă cuprinde nostalgia dorului de casa şi cu drag urez tuturor românilor de pretutindeni „La mulţi ani!”, „La mulţi ani, România!”

Gabriela Janik, Germania”

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s