PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

REAL MADRID: Aşa arată „Santiago Bernabeu”! Ce vor spune suporterii spanioli despre „Lia Manoliu”?

INSIDER: „Estadio Santiago Bernabéu – Madrid este stadionul echipei Real Madrid. Acesta a fost inaugurat pe 14 decembrie 1947 şi botezat cu numele omului de fotbal Santiago Bernabeu din 14 decembrie 1955. Adresa: Avenida de Concha Espina nr. 1 (staţia de metrou: Santiago Bernabéu). Capacitate: 80.354 de locuri pe scaune. Se poate vizita luni-sâmbătă, între 10.00-19.00, duminică între 10.30-18.30 (excepţie fac 25 decembrie şi 1 ianuarie). Preţ bilet de intrare: 16 euro.

Turul cu ghid include o vedere panoramică a stadionului, tribuna VIP (cu scaune din piele!), vestiar (toalete, duşuri, jacuzzi), tunel, bancă de rezervă, teren, săli de trofee, sala conferinţe de presă.

Jucători faimoşi: Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas, Emilio Butragueño, Raúl González, Roberto Carlos, Zinedine Zidane, Iker Casillas, Ronaldo, David Beckham. L-au căutat cu emoţie pe Gică Hagi printre stelele Realului şi apoi ne-am umflat în pene că „împărţeam” cu el aceeaşi naţionalitate.

În cadrul turului, organizatorii (ajutaţi de Photoshop!) fac cinste cu o poză suvenir alături de Ronaldo sau Beckham în funcţie de preferinţe… Din grupul de vizitatori cu care ne-am tot învârtit prin stadion, de departe cei mai mari fani Real Madrid, erau doi pui de nemţi (cel mare avea vreo 10 ani) care ştiau absolut toţi jucătorii, meciuri, cupe, goluri – un fel de wikipedia ambulantă în limba germană! În sala de conferinţe au pozat foarte credibil în vedete ale Real-ului spre deliciul spectatorilor ad-hoc.

O fi Real Madrid regele sportului rege (real = regal în spaniolă!), dar putem fi fericiţi că marele Bernabeu se aseamănă cu stadionaele mioritice la stratul de coji seminţe de după meciuri… Din nefericire, nici la spart seminţe nu suntem campioni absoluţi!”

One response

  1. Pingback: MUZEUL SPORTULUI: Locul amintirilor noastre cu tricolorul, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s