PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

THERME: Cum arată „băile termale” de lângă București, printre orhidee, palmieri și baruri în apă?


INSIDER: “Situat în zona de nord a Bucureștiului, la aproximativ 25 km (cu intrare de pe DN1, după Balotești) Therme – inaugurat în ianuarie 2016 – este cel mai mare complex din Europa pentru relaxare în piscine și tobogane cu apă termală, extrasă de la mare adâncime, înconjurat de orhidee și palmieri și baruri în apă. 

La intrare primești o brățară electronică pe care este scris numărul vestiarului alocat, iar acesta se încuie și descuie apropiind mâna de sistemul contactless de pe ușă. Această brățară se folosește și pentru a cumpăra de la barurile și restaurantele din interior sau pentru a beneficia de ședințe 10/15 min de relaxare pe paturile de hidromasaj (10/15 lei). Achiziția se trece pe brățară, iar la plecare când o predați vi se spune cât aveți de plătit. Există și casete încuiate în care se pot lăsa telefoanele mobile la încărcat, au și priză și sistem standard wireless de încărcare.

Aveți nevoie de costum de baie, papuci, prosop si mai ales de toata gama de accesorii de înot pentru copii (colac, aripioare, ochelari, casca). De aici se pot închiria doar prosoape (16 lei) și halate (24lei). Apa este adusă de la o adâncime de 3.100 de metri (unde are o temperatură de 85 de grade) și este răcită până la 33 de grade, tratată cu ozon pentru purifiare (nu conține clor!). Temperatura interioară este 30 grade Celsius, indiferent de anotimp. Statistic vorbind aici găsim: 1800 locuri de parcare, capacitate 4000 persoane, suprafața totală 250.000 mp, 30.000 mp acoperiți, 10 piscine, 10 saune (umede și uscate), 16 topogane (1.3 km lungime totală, 800.000 de plante (1.500 plamieri). (TARIFE)

PS: La ieșire, 12 taxi-uri de Ilfov stăteau la „pescuit”, iar patru turiști străini încercau să-l înduplece pe un taximetrist nervos și jignit că i se oferea doar 200 lei ca să-i ducă până în București. Un UBER era mai ieftin și mai bun! Welcome to Romania!”

2 responses

  1. Pingback: BUCUREȘTI: Piscină cu valuri în 1930 la Hotel Lido. Astăzi este doar centru spa! | infoINSiDER.ro

  2. Ma rog, turiștii străini se pot informa ca exista autobuz gratuit pus la diapozitie de Therme care merge in P-ta Presei.

    Apreciază

    16 septembrie 2017 la 08:18

COMENTEZI?