PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

DIASPORA: Ce faci cu experienţa profesională din România atestată de nimeni?


INSIDER: „Sunt o asistenta medicala care a lucrat la C.M.D.T.A.M.P. – Bucuresti in perioada 01/01/2005 – 31/12/2006. Intre timp m-am stabilit in Italia, am obtinut cetatenia italiana si recunoasterea diplomei de asistent medical generalist pe teritoriul Italiei.  Pentru a putea beneficia de punctaj in „graduatorie” (listele de concurs italiane) – una dintre comisiile de examinare a dosarelor mi-a anulat, practic, perioada lucrata in Romania, facand referire la Legea italiana nr.735/10.07.1960 – „Riconoscimento del servizio sanitario prestato dai medici italiani negli ospedali all’estero” – „Recunoasterea perioadei lucrate de personalul sanitar in spitale din strainatate” – am nevoie de cateva documente.

Unul dintre documentele prevazute de aceasta lege este „atestatul eliberat de autoritatea sanitara a tarii respective, din care sa rezulte natura si scopul institutiei unde a lucrat petentul”. Mai mult, din acest document trebuie sa reiasa ca: 1. C.M.D.T.A.M.P. este/nu este o institutie cu autonomie administrativa, economica si operativa; 2. C.M.D.T.A.M.P. este/nu este o institutie publica/de interes public; 3. C.M.D.T.A.M.P. este/nu este o institutie sanitara universitara. Acest document, impreuna cu o adeverinta pe care o va elibera ulterior C.M.D.T.A.M.P. trebuie sa urmeze un intreg iter birocratic pe teritoriul italian. Intrebarea mea este: care este institutia abilitata sa elibereze un astfel de document? Academia Romana, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Sanatatii sau CASAOPSNAJ?”

2 responses

 1. Anonim

  adevarul e ca trebuie sa studiați în alta țara ,… sa puteți învață ceva,, ca învățământul din Romania …. lasă de dorit …..eu am fost în spitale și am văzut diferența dintr-o asistenta străina și una românca ,( îmi era rușine de rușinea lor) …….ȘI O LAS AICI

  Apreciază

  21 decembrie 2012 la 18:07

 2. Anonim

  Toata lumea se spala pe maini? Nici un raspuns? Cine elibereaza documentul acela pana la urma?

  Apreciază

  23 mai 2012 la 13:14

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s