PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

1985: Indicativul YO-3-ARK a transmis un S.O.S către Europa. Cum a plătit pentru strigătul de ajutor?


INSIDER:  „Încă din anul 1967 am fost autorizat ca radioamator cu indicativul YO-3-ARK, dar efectiv am început traficul radio abia la începutul anului 1980, ocazie cu care am ieşit în eter cu un echipament de emisie-recepţie performant de construcţie proprie şi un sistem de antene superperformante de tip SWAN simfazate, provocând din acel moment numai probleme cu securitatea lui Ceauşescu. În ficare an provocam tot felul de incidente, culminând cu data de 14-02-1985, ziua fatidică, când directorul de la întreprinderea unde lucram ne-a dat liber că am reuşit să mutăm toată fabrica din locul unde azi este Ministerul Apărării la Gara Basarab, fiind afar în acea zi -24 grade. Am deschis emiţătorul şi, începand cu ora 11:29 şi până la ora 11:57, am ţinut teleconferinţă prin radio, în care am spus întregii Europe că în România mor copiii de frig în case, nu avem ce le da să mănânce, nu avem gaze, curentul se opreşte cu orele şi multe alte probleme cu care se confrunta poporul român. Tovarăşii nu m-au arestat în acea zi, dar au venit a doua zi la serviciu şi m-au luat la Securitate şi de atunci eram luat de două ori pe săptămână la anchetă, până pe 19 august când m-au lăsat în pace.

Practic, nu am încetat emisiunile în care aduceam „elogii” Partidului Comunist. Singura dată când m-am potolit a fost în 1990 când, pentru prima dată, nu am mai făcut emisiuni radio. Ţinând cont că situaţia din ţară este precară, cât de curând, odată cu achiziţionarea unui echipament profesional, voi începe din nou emisiunile în benzile de radioamatori împotriva guvernanţilor şi a hoţilor. Dacă de Securitatea lui Ceauşescu nu mi-a fost frică, de aceşti criminali de conducători şi vânzători de ţară şi neam de ce să-mi fie?! Nu am nimic de pierdut – JOS BĂSESCU!”

13 responses

  1. NICOLAE OPREA

    buna ziua prieteni radioamatori sant fostul radioamator YO3ARK,CEL PE CARE IL PLAQGIAZA UN NEMERNIC DE ASA ZIS RADIOAMATOR,PROBABIL FOST AGENT AL SECURITATI ROMANE SI ACUM INREGIMENTAT LA CRIMINALI DE PSD-ISTI S-AU CINE STIE LA CE PARTID.AMICE DE CE NU AI CURAJUL SA SPUI CUM TE CHEAMA ,CE INDICATIV AI AVUT,NUMARUL SI INDICATIVUL DE TURNATOR AL FOSTEI SECURITATI.EU POT PROBA CINE SANT.CEL CARE MA SCAPAT DE FOSTA SECURITATE A FOST FOSTUL DIRECTOR DE LA ICRET,SI RADIOAMATORI YO3 ACX PILOT SI BEBE RADULESCU YO3RB.CEI MAI BUNI PRIETENI RADIOAMATORI AU FOST:YO3 BZW,YO3 BAL,YO3 CTW,YO3BAB, YO3CYR.YO3CAVSI MULTI ALTI DE PE VALEA PRAHOVEI DIN DINSTRICTUL 9 SI MULTI RADIOAMATORI DIN BRASOV PRINTRE CARE SI YO6 DBA DIN TRG. SECUIESC CU CARE FACEAM QSO-uri INTERMINABILE IN FIECARE NOAPTE.AVIZ PE AMICUL CARE MA PONEGRESTE SPUNE FRATE CINSTIT CINE ESTI SI DACA TE TIN BRACINARELESI AI DREPTATE TE INVIT LA O PARTIDA DE K1FARA REGULI,SPECTATORI POT FI NUMAI PRIETENI RADIOAMATORIDIN TOATAV TARA CARE VOR DORI.NU IMI PLAC IMPOSTORII SI CEI CARE ARUNCA CU NOROI.DACA EST6I BARBAT IESI LA RAMPA FRAIERE.

    Apreciază

    26 decembrie 2017 la 13:51

COMENTEZI?