PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

IZVOR: Coadă la „Fântâna lui Bucur” din Piaţa Obor. Consumatori: „Cea mai curată apă din Capitală!”


Sute de bucureşteni vin zilnic în Piaţa Obor, să se aprovizioneze cu apă de cea mai bună calitate de la „Fântâna lui Bucur”, dată în folosinţă în luna iulie a anului trecut. Potrivit cunoscătorilor care vin de mai bine de o jumătate de an să se aprovizioneze, aici este cea mai curată apă din Capitală, alimentată dintr-un puţ aflat la mare adâncime, de peste 200 de metri. Apa este verificată lunar de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, instituţie care atestă că este potabilă şi bună pentru consumul populaţiei. Fântâna are patru robinete cu temporizare la 5 secunde, precum şi o ţâşnitoare montată central, de unde toţi cei interesaţi se pot aproviziona cu câtă apă doresc, inclusiv folosind bidoane de 10 litri. Puţul de mare adâncime aflat la 220 de metri din Piaţa Obor a fost construit de Primăria Sectorului 2 cu fonduri BERD încă din anul 2000 pentru alimentarea cele mai mari pieţe agroalimentare şi pentru spălarea zonelor comerciale şi a tarabelor. Datorită gustului şi calităţii deosebite pe care o are apa şi mai ales a temperaturii scăzute inclusiv în zilele caniculare, s-a decis amenajarea unei fântâni publice pentru aprovizionarea gratis a populaţiei. Fânâna se află între noua Piaţă Obor şi clădirea Halei Terminal.

6 responses

  1. marius

    eu iau apa de la fantana bucur de cateva luni nu vreau sa ai fac reclama dar la 40 de grade afara apa e rece ca gheata si impede si buna si curata de iti vine sa bei 5 litri pe loc nu ai tin partea lu domn primar poate a facut si multe greseli in viata lui dar fata de altii primari a facut ceva pt sectoru 2 a facut piata bucur obor care inainte era patria la toata ciorile din zona nu puteai sa vi la pata ca era plin de tiganii acum cu BGS nu le merge bravo domnu primar

    Apreciază

    7 septembrie 2012 la 18:48

  2. Florin

    Multe din ce s-au facut n Bucuresti (si nu numai) s-au facut de ochii lumii, in scop electoral, iar aceasta fantana nu cred ca face exceptie. M-am uitat la ce scrie pe o placa atasata constructiei aferente putului si am citit cum ca pompa are debit de 96 metri cubi pe ora. Din aceasta cifra hai sa facem socoteala cat revine fantanii! Doamne Fereste, nu avem asemenea pretentii! Numai ca bataia de joc se vede atunci cand vine lumea sa ia apa. Aceasta fantana are un debit constant si mult mai mic decat necesarul ca sa nu stea lumea la acele cozi imense, intr-un soare nenorocit si arzator ce te face sa lesini! Acest necesar nu poate fi foarte mare fata de ce avem acum. Daca se deschid doua robinete debitul scade la jumate, daca se deschid toate patru umpli un bidon de 10 litri in 10 minute! Daca lumea s-ar aseza la coada la un singur robinet pe un singur rand tot timpul ala il vom pierde.
    Sa nu se mai laude Dom Primar ca a facut pomana!! Mai mare rusinea!! Si-a batut joc si de amaratii de oameni si de Crucea Mantuitorului pe care a pus-o pe zidul fantanii!! Ca sa ajungi sa umpli bidoanele de apa sa duci la copii acasa sa bea, ca de apa de la chiuveta nu se mai ocupa nimeni sa o purifice asa cum ar trebui, cu toate ca cer bani pe ea cat nu face, ar trebui ori sa stai in soare cel putin o jumatate de ora ori sa te duci la 3 dimineata, cand dorm si cainii!

    Apreciază

    24 august 2012 la 08:22

  3. Anonim

    Un buletin de analiza al apei unde se poate consulta?

    Apreciază

    12 mai 2012 la 10:53

  4. Mihaela M.

    Unde mai exact e aceasta fantana?

    Apreciază

    4 ianuarie 2012 la 20:52

COMENTEZI?