PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SALINA SLĂNIC PRAHOVA: “D-zeu ne-a dat, dar nu ne bagă şi-n traistă”


INSIDER: „Am parcurs pe 26.03.2011 peste 150 km pentru a vizita pentru prima data in viata mea, o salina, mai exact salina Unirea din Slanic-Prahova. O trecere in revista, rapida, a impresiilor:

1. Indicatoare pentru identificarea locatiei in orasul Slanic nu sunt, deci te orientezi ca porumbelul, dupa cum te taie capul, sau intrebi un localnic.

2. Parcarea ce deserveste salina, plina de gropi, praf si pietre. Taxa de parcare = 4 lei/zi. Nu zic ca ar fi mult, dar nu pricep de ce nu este in lei / ora. Exista si o bucata de parcare asfaltata dar care este tot timpul ocupata deoarece este prea mica.

3. Intrarea in salina este placata cu foi de OSB, dand impresia ca locul este in renovare. Parerea mea este ca acele placi sunt puse ca sa acopere mizeria, lipsa de ingrijire, necuratenia, renovarea fiind doar de fatada. Casa de bilete de asemenea este amenajata intre patru foi de OSB. Costul biletului de intrare = 14 lei/persoana adulta. Poate ar fi mai bine 30 lei intrarea dar sa vizitezi o salina ingrijita

4. Inainte de a cobara in salina, orice om prevazator se gandeste sa isi satisfaca nevoile fiziologice, pentru a nu avea necazuri la 200 m adancime, unde nu stii (pt. ca nu esti informat) daca exista toalete. Incerci la restaurantul aflat la 70 m, dar daca nu este inchis, nu vei fi lasat sa folosesti grupul sanitar dacat probabil daca consumi ceva in restaurant. In spatele restaurantului este un grup de cabine “ecologice”. In WC-urile model turcesc curge tot timpul apa, care banuiesc ca nu se acumuleaza/purifica nicaieri si se deverseaza direct in paraul care trece la mai putin de 20 m”. CONTINUARE

Un răspuns

 1. Turism

  Cu riscul de „a rani niste orgolii” cred ca ar trebui concesionate turcilor unele locatii cu potential turistic din Romania.
  Sa invatam de la cei mai buni, la noi acasa daca din vacantele petrecute peste hotare nu au ramas decat poze si amintiri… 🙂
  In Turcia daca exista o locatie cu „trei pietre” se organizeaza excursii („ieftine ca braga” 🙂 si care „merg zeiss!” 🙂 ) din localitati de la sute de km departare si TOATA LUMEA E MULTUMITA!!

  Apreciază

  30 martie 2011 la 12:25

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s