PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

Editorul “Cronicii Române”, sub sechestru asigurator! Administratorul, condamnat pentru evaziune fiscală


O sursă anonimă din interiorul cotidianului “Cronica Română” a adus noi precizări documentate despre situaţia financiară gravă în care se află editorul din Iaşi. De patru luni, cei 30 de salariaţii stau cu mâna întinsă către patronul Răzvan Şindilaru, fără să ştie că judecătorii au instaurat sechestru asigurator asupra tuturor bunurilor SC UBEMAR SA, iar administratorul a fost condamnat pentru evaziunea fiscală.

INSIDER: La Cronica, situaţia e mult mai gravă din interior. Pe lângă cele 4 salarii restante, cei de la RAPPS vin la doua luni să ne taie lumina, se face o re-re-reeşalonare şi se mai linişteşc, iar cei de la tipar se mai supară din când în când şi mai cer nişte marunţiş… Peste toate acestea însă, am găsit pe portalul insţantelor o altă informaţie care mă face să-mi iau adio de la orice bani, asigurări de sănătate şi sociale, impozite, contribuţii etc. O soluţionare a Judecătoriei Iaşi, din 13.07.2010 arată că instanţa <<menţine măsura asiguratorie a sechestrului luată asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului şi părţii responsabile civilmente SC U. SA IAŞI>>. Mai mult, administratorul SC UBEMAR SA, Mihăilescu Eduard, a fost condamnat pentru infracţiunea de evaziune fiscală. Dacă nu plăteşte amenda penală, va intra puţin la închisoare… Citiţi mai jos soluţionarea:

<<În temeiul disp. art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal, condamnă pe inculpatul M. E., la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 10.000 lei, cu executare efectivă, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În temeiul art. 631 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra posibilităţii înlocuirii amenzii penale cu închisoarea în cazul în care se va sustrage cu rea-credinţă de la executarea amenzii. În temeiul art. 346 Cod procedură penală, rap. la art. 998-999 Cod civil, obligă în solidar inculpatul şi partea responsabilă civilmente SC U. SA IAŞI, a sumei de 165.366 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu stopaj la sursă neachitate pentru perioada august 2002-martie 2006 la care se adaugă dobânda legală calculată până la data achitării integrale şi efective a debitului. În baza dispoziţiilor art. 163 şi următoarele din Codul de procedură penală, coroborate cu dispoziţiile art. 11 din legea nr. 241/2005, menţine măsura asiguratorie a sechestrului luată asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului şi părţii responsabile civilmente SC U. SA IAŞI , însă doar până la concurenţa sumei de 165.366 lei la care se adaugă dobânda legală calculată până la data achitării integrale şi efective a debitului, ridicând sechestrul pentru ceea ce diferenţa până la 311.772 lei ; în acest sens se va înainta o copie de pe prezenta încheiere la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Iaşi, precum şi la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, pentru luarea măsurilor corespunzătoare. În temeiul disp. art. 191 C.Proc.Pen. obligă în solidar pe inculpat şi partea responsabilă civilmente să achite statului suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta.>>

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s