PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

Scurgeri de informaţii şi de personal la ASIROM


Surse apropiate societăţii de asigurări ASIROM au declarat pentru InfoINSIDER.ro că în companie se pregăteşte un nou val de disponibilizări, cu cât mai puţine salarii compensatorii. De curând, mai mulţi administratori din cadrul departamentului IT s-au pomenit, peste noapte, acuzaţi de “scurgere de informaţii confidenţiale” din interiorul companiei. Până la finalizarea cercetărilor interne, acestora li s-a interzis accesul la serverele pe care le administrau, prin schimbarea tuturor parolelor. Soarta administratorilor de sistem nu a fost încă decisă de management, dar se pare că se aceştia vor fi concediaţi, fără drept de apel la salarii compensatorii.

Dacă ASIROM nu este capabilă să-şi protejeze “informaţiile confidenţiale” este un lucru grav pentru imaginea companiei şi pentru actualii clienţi. Mai grav ar fi însă ca, în fuga după profit sau în disperare de pierderi, managementul companiei să inventeze acuzaţii la adresa angajaţilor doar ca să nu le plătească salarii compensatorii în momentul disponibilizării.

Reamintim că, în urmă cu trei luni, austriecii de la ASIROM au anunţat că vor să disponibilizeze 300 de angajaţi, adică aproximativ 25% din întreg personalul, şi să reducă veniturile angajaţilor cu aproximativ 30%, a declarat pentru DailyBusiness.ro, Constantin Paraschiv, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB). Acesta anunţa atunci că sindicatul va negocia cu patronatul Asirom ca persoanele disponibilizate să primească 20 de salarii compensatorii, conducerea companiei fiind dispusă să acorde doar 5, aşa cum prevede contractul colectiv de muncă. Pe de altă parte, luna trecută, managementul companiei se lăuda în presă că Asirom vrea să investească peste 2 milioane euro în modernizarea platformei IT până la sfârşitul acestui an, inclusiv în echipamentele folosite de angajaţii companiei.

AŞTEPTĂM COMENTARII CU ALTE INFORMAŢII DIN INTERIOR!

18 responses

  1. OPREA NICOLAE

    Stiati ca sclavagismul s-a eradicat pe tot globul? Va contrazic ca nu este asa .In ROMANIA exista o firma privata care exploateaza salariatii mai rau ca in evul mediu,nu le plateste salariul la timp,nu le da nici macar jumatate din ce s-a negociat,ii obliga sa munceasca sambetele fara sa fie platiti,ii obliga sa efectuieze ore suplimentare neplatite cate 3-7 ore zilnic,ii ameninta ca ii da afara daca nu fac ce le spun ei,daca incerci sa-ti ceri drepturile sare la bataie si te da afara,uita sa-si achite darile catre stat,pacaleste clientii cu lucrari de cea mai proasta calitate,au datorii la unii furnizori de materii prime.Aceasta firma care inca in secolul xxi mai practica sclavagismul in forma continua este: SC TARGET INTERNATIONAL SRL cu sediul in Bucuresti ,str.OINEI ,sect.1 si condusa de familia CIUBOTARESCU.

    Apreciază

    20 octombrie 2011 la 09:33

  2. eu

    deci ceea ce spuneam acum 1 an de zile incepe sa iasa la suprafata…..si tin minte ca atunci nu ne credea prea multa lume….evenimentele din ultimile 2 luni insa ne dau dreptate…..

    Apreciază

    25 iunie 2011 la 10:37

  3. Pingback: De ce a fost restructurată divizia IT a companiei ASIROM? « infoINSIDER.ro

  4. eu

    :)…..dragutz cintecelul…..intrucit nu sunt jurnalist de profesie hai sa facem asa….imi spui ce vrei sa stii in legatura cu acest subiect si eu detaliez…..

    Apreciază

    3 septembrie 2010 la 10:00

    • Care a fost motivul real al restructurarii diviziei IT de la Asirom? Cine a pierdut si cine a castigat dupa aceasta afacere?

      Apreciază

      3 septembrie 2010 la 15:58

      • eu

        era vorba de un proiect de citeva milioane de eur; din aceste citeva milioane „ceva” trebuia sa treaca in „administrarea” cuiva extrem de important din conducerea asirom

        contractul – care s-ar fi derulat pe citiva ani – avea citeva „lacune” bine puse la punct (de tipul nu exista clauza de exit din contract); aceste lucruri ar fi asigurat proiectul sa ramina alocat unei anumite companii furnizoare de servicii

        „intimplator” proiectul a fost oprit de conducerea de la Viena (Vienna Insurancec Group) ceea ce a infuriat conducerea Asirom

        acum se punea problema sa pedepseasca pe cineva dar intr-un mod care sa fie legal

        dupa o incercare esuata de amenintare si de fortare a unor membrii de proiect de demisionare conducerea Asirom si-a jucat singura carte care ii permitea legea…..restructurarea

        din cite am inteles nu toti cei restructurati erau membrii de proiect dar ca sa dea bine legal au preferat sa dea afara toata administrarea infrastructurii

        ciudat este ca – din cunostintele mele – firma care a preluat managementul infrastructurii la Asirom este chiar firma care a pierdut proiectul mai sus mentionat (coincidenta?!?!)

        din cite vad eu nu exista cistigatori ci numai perdanti….

        1. compania a pierdut o echipa destul de competitiva (am inteles ca cei dati afara erau destul de buni profesionisti – cica anul trecut ar fi luat premiul IDG pentru cea mai buna retehnologizare de infrastructura)
        2. compania plateste mai mult acum pentru serviciile de infrstuctura (stim cu totii ca outsourcingul nu este chiar ieftin)
        3. niste oameni siau pierdut locul de munca (daca ma intrebi pe mine cred ca ei sunt de fapt cistigatorii pentru ca e clar ca Asirom nu ii merita)

        oricum pe mine m-a convins de citeva lucruri:

        1. companiile vor incerca sa traga cit se poate spatele angajatilor ceea ce duce in mod automat la pct2
        2. intre angajat si angajator trebuie sa existe o relatie de mercenariat – compania te plateste pentru ceea ce te-a angajat sa faci iar angajatul trebuie sa faca NUMAI ceea ce a fost angajat sa faca; daca angajatul incearca sa se depaseasca si sa se dezvolte aceast lucru nu este apreciat si platit de angajator
        3. agajatorii straini nu au venit aici sa ne invete pe noi sa facem afaceri ci sa se imbogateasca (mai stiu exemple de expati care procedau la fel)

        Apreciază

        6 septembrie 2010 la 12:23

        • Felicitari pentru curaj! Doua lucruri mai lipsesc: 1. cateva nume cheie din aceasta poveste sau functiile lor; 2. pozitionarea dvs. ca sursa, adica la a cata mana este informatia – este ok sa va numim „surse apropiate Asirom”?

          Apreciază

          6 septembrie 2010 la 14:14

          • eu

            asa cum am spus persoanele implicate fac parte din top management si bineinteles cei de la infrastructura

            „surse apropriate asirom” e un termen bine ales

            am inteles ca la punerea in aplicare a deciziei top managementului s-a folosit un complot cu cei de la vinzari (seful de la vinzari)….de aici a aparut sintagma „scurgere de informatii”;

            Apreciază

            7 septembrie 2010 la 17:44

          • eu

            eu am o intrebare…..celelalte surse ale voastre (cele care v-au anuntat initial)….de ce nu mai dau un semn de viata?….poate ele stiu mai multe

            Apreciază

            7 septembrie 2010 la 17:50

            • Unele surse sunt anonime si pentru noi, deci nu le putem contacta. In acest caz, totul ramane la latitudinea surselor.

              Apreciază

              7 septembrie 2010 la 20:21

  5. eu

    eu zic ca daca dai afara TOTI adminii unei companii ca ASIROM cineva a calcat pe nervi pe altcineva mult prea tare…..eu va zic asa…..cineva nu a lasat pe altcineva sa ia spaga de 1 mil de eur pentru nu stiu ce proiect (ma rog…stiu detalii dar inca nu e cazul sa le dau pe post)….de oftica si ca sa fie asigurat dpdv legal acel cineva a dat afara toata divizia de IT (administrare)

    Apreciază

    1 septembrie 2010 la 21:22

    • …Foarte interesant mesajul dvs.! Ne-am dori sa aflam mai multe, dar decizia va apartine… Deocamdata ne multumim sa avem doar confirmarea ca lucrurile sunt mult mai urate in realitate decat par la prima vedere, si care ar putea iesi la iveala dupa acesta concediere misterioasa…

      Apreciază

      1 septembrie 2010 la 21:37

      • eu

        bineinteles ca daca se doreste eu pot sa dau mai multe detalii….intrebarea e cui ar folosi?….oricum actele de restructurare au fost incheiate….deci oficial s-a restructurat divizia IT ….convenabil nu-i asa?……

        Apreciază

        1 septembrie 2010 la 21:41

      • eu

        folositi de fiecare data pluralul?….sunteti mai multi?…e o comunitate?….care e rolul acestei comunitati?….de ce a aparut?….care e interesul ascuns?….

        Apreciază

        1 septembrie 2010 la 21:53

        • Folosim pluralul pentru ca acest flux este administrat de o echipa de jurnalisti. Nu suntem o comunitate, nu avem un interes ascuns, totul este transparent. Cu exceptia identitatii. Noi nu scriem articole, noi doar adunam declaratii ale celor care nu mai pot suporta abuzurile si jugul din companiile private, din institutiile de stat sau de oriunde se intampla ceva ascuns, ilegal sau imoral.

          Despre acest proiect, putinii cititori spun ca este o idee buna pentru ca poti vorbi deschis despre orice abuz, dar ca nu va prinde pentru ca lumea inca vorbeste doar pe la colturi. Si intre pereti va ramane…

          …Iar daca presa nu mai este libera, fiind prea ocupata cu politica sau prea aservita unor moguli, atunci a venit timpul ca romanii sa isi aminteasca ca ei sunt cu adevarat liberi sa vorbeasca despre ceea ce ii doare – la serviciu, la doctor, la cumparaturi, pe strada, in relatia cu autoritatile etc.! …O pot face inca din 1990, dar continua sa inghita in sec, sa se uite in gura presei si sa injure ca „mintiti poporul cu televizorul”. Poftiti acum pe infoINSIDER.ro si vorbiti liber! …Nu va costa nimic, nu ne costa nimic!

          Mai multe cititi pe Despre infoINSIDER.ro

          Apreciază

          2 septembrie 2010 la 02:19

        • Xenia

          Atunci, mai bine, haideti sa cantam:

          „Las`ca trece
          Romanu`i facut sa-nece
          Amaru` cu sange rece
          Cand da de necaz
          (…)
          Da nu`i nimic,sunt consolat de mic
          Tu esti constient ce zic eu
          Nu ne-am nascut in locul potrivit”

          Apreciază

          2 septembrie 2010 la 09:55

  6. Într-un material publicat de incont.ro se arată că angajatorul care vrea sa facă disponibilizări fără să plătească salarii compensansatorii va încerca, în prima faza, intimidarea sau şantajarea angajatului care, în final, ar trebui să cedeze şi să fie de acord să-şi semneze “demisia cu acordul părţilor”. Patronul va invoca faptul că vei da mai bine în ochii viitorului angajator dacă pleci prin demisie şi nu prin concediere. Dacă semnezi demisia cu acordul părţilor, angajatorul nu mai este obligat să-ţi ofere plăţi compensatorii şi nu mai ai dreptul nici la indemnizaţie de somaj. “În cazul în care angajatorul nu este mulţumit de tine, el este cel care va trebui să demonstreze acest lucru, după ce face mai multe cercetări disciplinare. Abia după ce strânge suficiente probe pentru a demonstra că nu ţi-ai îndeplinit sarcinile de serviciu îţi poate desface contractul de muncă” scriu cei de la incont.ro.

    Apreciază

    21 iulie 2010 la 03:28

COMENTEZI?