PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CHETĂ: Angajările politice din Transelectrica, plătite prin tăieri abuzive de salarii!

INSIDER: “Dezvăluirile mass-media din ultimele luni referitoare la “mecanismele politice” din interiorul Transelectrica nu au deranjat cu nimic pe cei implicaţi în jaful acestei companii. Dacă până acum tunurile presei au fost puse pe partidele politice, prezentul demonstrează că divizia “Securitatea Statului” condusă de preşedintele Băsescu îşi face treaba în continuare pentru umplerea propriilor buzunare şi satisfacerea intereselor de partid.

Chiar dacă au intervenit schimbări în conducerea companiei, acestea s-au dovedit a fi doar o “altă pălărie” pentru aceiaşi indivizi dubioşi (vedeţi scandalul din jurul fostului director general, Horia Hăhăianu). Ce s-a întâmplat de fapt? Hăhăianu a fost înlocuit de un fost adjunct al său, Marius Mateescu, care încă semnează cu bară pe actele oficiale, realizându-se astfel continuitatea afacerilor puse la punct de predecesorul său. Pentru a înlesni aceste afaceri păguboase pentru companie şi stat, Mateescu a strâns în jurul său o serie de personaje controversate cum ar fi:

– Răzvan Voinea – un tânăr aspirant al Serviciilor – a fost investit în funcţia de Director General Adjunct. Acest băieţel, fost cititor/ încasator al Electrica, a ales să intre în tabăra întunecată a celor cu „ochi albaştri”, de unde poate sustrage foloase personale şi de grup, fără a da socoteală.

– Virgil Lichiardopol – protejatul lui Silvian Ionescu (fostul şef PDL-ist al Gărzii de Mediu şi şeful direct al lui Băsescu pe când era marinar activ!) – a fost numit de curând în fruntea Direcţiei Tehnice (chiar în ziua reconfirmării lui Băsescu!), deşi cu câteva luni în urmă fusese destituit din funcţia de director al sucursalei Bucureşti. Dar se vede treaba că fără acest tip de şmecher, lucrurile murdare nu mai mergeau, ţeava se înfundase undeva şi puşculiţa nu se mai alimenta.

Pentru eventuale investigaţii amănunţite puteţi avea în vedere şi alte nume cu greutate precum: Maria Ionescu (Direcţia Economică), Alin Vlădulescu (Direcţia Juridică), Măciuceanu (Resurse Umane), Alexandra Catană (Direcţia Tehnică), Vâlciu şi alţii care de-a lungul timpului au contribuit, mai mult sau mai puţin, la imaginea proastă a Transelectrica în rândul companiilor de profil şi partenerilor de afaceri din sectorul energetic. Pe lângă aceste personaje mai există şi alţi “sublocotenenţi” care contribuie la procesul de căpuşare şi discreditare a companiei. Mergând pe fir în jos, aflăm că după câteva discuţii cu potenţiali parteneri, se ajunge direct în miezul problemei – impunerea de şpăgi care trebuie distribuite către managementul companiei, în funcţie de uşile la care trebuie să baţi.

În paralel, angajările pe criterii politice şi pe interes din 2011-2012 au continuat şi după era Băicuşi-Hăhăianu, ajungându-se în situaţia depăşirii fondului de salarii pe anul 2012. Pentru rezolvarea situaţiei, actuala conducere Mateescu-Voinea & Company a luat o hotărâre, printr-un protocol între administraţie şi conducerea sindicatului, prin care fiecare salariat al Transelectrica să fie taxat cu 100 lei la salariu pe ultimele cinci luni ale anului (salariu mediu pe companie este aproximativ 2.000 lei). Adică, toţi angajaţii sunt obligaţi să participe la o chetă generală pentru a plăti oalele sparte de Echipa Portocalie! Oare ce s-ar întâmpla dacă unul sau mai mulţi salariaţi ar acţiona în judecată managementul companiei măcar pentru acest abuz în serviciu datorat proastei administrări şi lăcomiei în atribuirea de venituri suplimentare, fără nicio acoperire în competenţă, pentru angajaţii pe criterii politice şi din interes?!

De remarcat că din partea sindicatului a semnat un personaj dubios, impus şi acceptat tacit de către salariaţi, pe numele său Giuseppe Tessaro – electrician la bază, apropiat al deputatului PSD, Dumitru Chiriţă, care este şi preşedinte executiv la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers”. Această mizerie a coincis cu altă mizerie – numirea soţiei lui Tessaro într-o funcţie în cadrul Transelectrica.

În esenţă, jaful de la Transelectrica continuă în nesimţire sub ochii îngăduitori ai preşedintelui Băsescu, ministrului Chiţoiu, SRI, DNA şi Parchetului General. Ne întrebăm câte capete ar putea să cadă în cazul unui flagrant sau al unui denunţ din partea celor implicaţi?”

8 responses

  1. Eremia Ion

    Transelectrica, teletrans au niste clauze prin care la semnarea contractului interzic angajatului sa faca salariu public pe retele de socializare sau diverse forumuri, insa da sunt putin peste minimul pe economie, chiar si pt. ingineri proaspeti absolventi, dar si pt. angajati care sunt inca de pe vremea ir, renel , banii se duc in buzunarele alora la bucuresti si se fac disparuti, va mai mirati ca vor sa fuga toti din tara asta plina de hoti si corupti, de la parlamentari si pana la firme, politisti, avocati si posibil si procurori, noroc ca aia sunt supravegheati mai bine, da tot dureaza ani pana ti se face dreptate chiar si cu dovada in mana.

    Apreciază

    10 martie 2017 la 15:08

  2. ilie

    dar totusi sunt specialisti electricieni cu doar 1400 salariu asa ca media de 4300…..

    Apreciază

    21 ianuarie 2013 la 19:48

  3. articolul surprinde corect fenomenul Transelectrica (la ANRE e si mai rau) si ne ajuta sa intelegem ce s-a petrecut in tara in acesti ani, in guvernari ale ‘dreptatii si adevarului’

    Apreciază

    30 septembrie 2012 la 15:18

  4. altus ego

    Nu se intampla nimic, cum nu s-a intamplat nici in precedentele postari in mediul virtual. Aici citesc numai cei care au un IQ evoluat si cei care le „supravegheaza” reactiile. Ramane o pata neagra pe obrazul Companiei. Acesti ani au dezvaluit cea mai mare mizerie umana si cele mai josnice caractere din pacate si din partea unora dintre energeticienii care le-au devenit complici acestor baicusi, hahaieni si alte specimene de teapa lor;gunoaie politice hoti care vor schimba locul cu Miulescu. Arivisti pupincuristi hoti care submineaza economia nationala. Complicitatea institutiilor statului este penala rau de tot; se fac ca cerceteaza si nu le iese nimic cu toate ca vad si orbii cum se fura si se duc sacosele cu zeci de milioane vis-a-vis iar mai nou de la deconspirarea din presa au aparut niste locatii noi si inedite .
    Daca stai o zi si privesti „traficul” din Olteni razi cu lacrimi cat de prosti pot fi si ce dute vino este acolo. Daca mai au si mandat de ascultare probabil ca mor de ras.

    Apreciază

    21 septembrie 2012 la 22:32

  5. Anonim

    Mai documentati-va si nu-i bagati pe toti in aceeasi oala… Mai bine v-ati interesa si de soarta celor numiti, si apoi sa-i jigniti…

    Apreciază

    21 septembrie 2012 la 01:58

    • …Daca stiti mai multe, spuneti-ne si noua. Vinovatii fara vina cer sa se faca lumina? (:-)

      Apreciază

      21 septembrie 2012 la 11:15

  6. Radu

    Nu este foarte clar cine si ce urmareste cu aceste informatii. Jaful din Transelectrica Teletrans si Smart se desfasoara de multa vreme, iar autoritatile statului s-au sesizat insa sunt „blocate” de cineva deocamdata. Nu este foarte clar unde este celebrul audit de o luna al Ministrului Chitoiu ? Sindicatul este cel putin la fel de corupt ca administratia; Tesaro are tot clanul angajat in companie numai in posturi caldute si bine remunerate. Tesaro a semnat documentele cu Meteescu contrar prevederilor CCM si fara sa fie mandatat de membrii de sindicat.

    Apreciază

    18 septembrie 2012 la 22:35

  7. Anonymous

    Bun titlul ! Felciitari .
    Sursele sunt Ok, cu mici exceptii (salariu mediu lunar pe companie este aproximativ 4.300 lei / salariat), dar mare pacat ca acest articol nu apare mai mult in toate ziarele mari online si in stirile din mass media.
    Nu ma mira continutul desi cu siguranta eu una cred ca Transelectrica este doar o bucatica din „rahatul” acest politic pe care il platim cu totii.
    Tot de pe site-ul Transelectrica, DNA se poate sesiza si verifica online fara mare efort,
    cat si cum au crescut salariile celor „mari” si aroganti in plina criza, care pe langa angajarile „pitipoancelor ” din Olteni 2-4, atarna tot mai greu in balanta fondului de salarii.

    Apreciază

    18 septembrie 2012 la 19:03

COMENTEZI?