PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CAŞCAVAL: „Raportul evidenţiază metode simple, dar eficiente, de falimentat Transelectrica SA – Smart SA”

SCAN0266SCAN0267SCAN0268INSIDER: “Iniţial, noi – sindicaliştii eram hotărâţi să tratăm problema Transelectrica SA, care este mai importantă, dar văzând obraznicia celor care au prejudiciat Smart SA ne îndreptăm puţin atenţia asupra acestora. Raportul evidenţiază metode simple, dar eficiente, de falimentat Transelectrica SA – filiala Smart SA. Precizăm că, din punctul nostru de vedere, furnizorul SC Terra Group Trading SRL nu are nicio vină: a depus oferta, a solicitat amânarea termenului de depunere şi a obţinut-o, a livrat bunurile contractate. Vinovaţi de toate deficienţele sunt angajaţii Smart SA.

SCAN0269 SCAN0270 SCAN0271Deşi consilierii juridici au sesizat aspectele în neregulă şi au solicitat în scris remedierea acestora, angajaţii Smart SA, în speţă şeful Serviciului Comercial, Cătălin Constantinescu, şi şeful Serviciului tehnic, Cristiana Iordache, au ignorat propunerile acestora – a se vedea, spre exemplu, avizul nr. 1743/13.03.2012. Doamna Cristiana Iordache, şef serviciu cu 4.800 lei net/lună, nu cunoaşte ce trebuie să conţină un referat de necesitate? Nu cunoaşte faptul că valoarea estimată se fundamentează? A întocmit un referat de necesitate ce conţine 3 rânduri? Chiar ne credeţi pe toţi proşti???

SCAN0272 SCAN0273 SCAN0274Domnul Cătălin Constantinescu nu cunoaşte că valoarea estimată se fundamentează? Consilierul juridic îl învaţă să lucreze corect şi legal şi dumnealui pozează în băiatul nevinovat? Cei implicaţi au elaborat în aceeaşi zi, în regim de urgenţă, toate documentele, au obţinut avizele şi aprobările necesare şi ulterior au amânat depunerea ofertelor cu 20 de zile, iar dumnealor se pretind curaţi ca lacrima?

SCAN0275 SCAN0276 SCAN0277 SCAN0282Oameni buni, puteţi să inventaţi orice scuze, însă nu vă crede nimeni. Totul este absolut evident. De lupi moralişti ca voi ne-am săturat în Transelectrica SA. Pentru cei un pic isteţi, la pagina 5, litera f), preşedintele comisiei vă explică şi ceva în legătură cu DEPO şi Documentaţia de Atribuire – am observat că vă preocupă subiectul doamnelor/domnilor. În continuare veţi observa: documente ce conţin date contradictorii, autorizaţii nevalabile, contract neavizat pentru CFP.

SCAN0279 SCAN0280Cine credeţi că sunt persoanele care au întocmit documentele, le-au aprobat şi au derulat procedura? Păi, tocmai cele care au beneficiat de premii ce sfidează bunul simţ. Cineva spunea că aceste persoane au muncit. Da, are dreptate, au muncit din greu la prejudicierea societăţii. În final, am dori să-i întrebăm pe cei care probabil vor contesta raportul: au înaintat obiecţiuni la raport, imediat după cunoaşterea conţinutului acestuia, astfel cum a propus comisia?”

ARHIVĂ: TRANSELECTRICA: Cât gunoi a găsit Curtea de Conturi sub preşurile de la S.C. SMART S.A.?

59 responses

  1. Pingback: DREPT LA REPLICĂ: Cum se apără Adrian Corbu, Director General Adjunct al societăţii SMART S.A.? | infoINSiDER.ro

  2. ener-grig

    Mai smartistilor! Nu va mai certati. In tara este o duhoare de hotie, Sarmanii procurori se ocupa acum,cu mic ,cu mare, de pestii babani.Vedeti si voi:hrebe,cocos,pinalti….Pleava ,gen monac,banu,malenda sau astia de acum mai asteapta.Avantajul lor,pot sa scape .Dar, apropo,ce sindicalisti vigilenti avem,ma si mira .Eu stiu unul care sta in concediu repetat de vreo trei ori cate doua luni,in delegatie ceva mai putin, si cand vine la serviciu completeaza bilete la loto.La voi cum e? A, si mai e ceva.Noua Monac ne-a cumparat doi metrii cubi de panze de flex ,la preturi….iar Malenda …nimic.Doi dobitoci.Si cati mai avem.Astia de acum au boala conductorului de linie de proasta calitate ,dar la fel de scump.Nu-i nimic.Mama noastra, transelectrica ,plateste.

    Apreciază

    28 octombrie 2014 la 21:09

  3. Grig

    Asa-zisa Dorina,

    Raportul este obiectiv, reflecta realitatea pe care voi, manglitorii din Smart SA, o cunoasteti dar o negati, din disperare pentru faptul ca mai devreme sau mai tarziu veti raspunde. Ce veti face când veti fi trasi la raspundere, judecati, arestati? Veti arunca cu noroi in procurori si judecatori? O veti invinovati pe mama care v-a dat viata? Sunteti in stare fara nici un dubiu.
    Nu ati adus niciun argument credibil, sustineti doar minciuni, ineptii, fara legatura cu realitatea sau legalitatea. Ii sustineti pe manglitorii de Monac C .M., Zainea, Constantinescu, Vajan, Banu, Manolache doar pentru ca ati profitat pe timpul conducerii acestora; de fapt sunteti unul dintre ei. Cati bani a dat Monac lui Banu sa-l concedieze pe Melu, 25.000 euro? Tot 25.000 euro a propus si unui membru AGA Smart SA in decembrie 2012 pentru ca acesta sa nu prezinte actele necesare inregistrarii CA nou numit la ONRC. Probabil tu esti una sau unul dintre cei cu care Monac bea aproape zilnic vin in bucataria Smart, dupa orele de program cu Laurentiu de la IT, alt vajnic PDL-ist.
    Un director ca Monac care cere textual soferului sa minta si sa-l discrediteze pe unul din juristii societatii este de fapt o nulitate de om. Pe mainile acestor nulitati a ajuns Smart SA – societate de stat?
    Sunteti oameni fara Dumnezeu, probabil va este sila si de pe voi insiva.
    Sunteti nulitatile societatii noastre postdecembriste, rebuturile acesteia: slab pregatiti, hoti, mincinosi, lasi, intriganti, distructivi, scursurile soietatii.
    Este trist ca voi ati ajuns sa negati adevarul evident si sa contestati valoarea celor cinstioti si competenti. Este trist ca ajungeti in posturi importane….dar DNA-ul se mai schimba……cad altii mai mari, ministrii….dar voi ce credeti, veti fi vesnic salvati de o persoana importanta????
    Nu mai meritati raspunsuri de la noi.

    Grig,

    Apreciază

    1 octombrie 2014 la 23:07

    • Laur

      Faci afirmatii calomnioase si nefondate ai fost soferul lui Monac?Ce pretentii sa avem la niste servitori care doar atat ii duce capul?
      Ce ai inteles mata din raport cine ti l-a citit si ti l-a tradus? Vezi ca si-a batut joc de dumneata
      NULITATE ce esti habar nu ai sa citesti stii doar sa tii covrigul in maini
      Laur

      Apreciază

      2 octombrie 2014 la 08:17

      • sindicalistii

        Laur,

        Decat un fals economist incult si agramat ca tine, care nu stie sa faca un buget, care nu stie ce este o GBE si care este reglementarea legala mai bine maistru sau sofer, cinstit si respectat.

        Apreciază

        8 octombrie 2014 la 21:57

        • Carina

          Of doamne cine a ajuns sa ii judece pe domnii directori Ati uitat domnilor sindicalisti cind sefii va tineau doar la usa doar ca sa se foloseasca de voi?De acolo de dupa usa trageati cu urechea si aflati si voi cate ceva Sinteti mult prea mici si neinsemnati chiar daca ati inaintat in varsta Nu ati reusit sa depassiti genunchiul broastei Daca va rugam a ne spune ce ar trebui sa contina un BVC v-ati aseza dn nou acolo unde va este locul dupa usa
          Ati promis ca publicati materialele compromitatoare intrucit alea pe care le-ati publicat sint demne de maculatura care se depun in dosarul rotund
          Va este frica ca daca sint chemati cei pe care ii batjocoriti veti purta cu mandrie costumele cu dungi?
          Carina

          Apreciază

          9 octombrie 2014 la 09:29

          • sindicalistii

            TRANSMITEM MATERIALElE UNDE TRBUIE.

            Apreciază

            11 octombrie 2014 la 23:52

            • Costin

              Sindicalistilor
              Materialele sint facute tot de aceleasi minti luminte? Daca sint facute de aceeasi absolventi ai invatamintului prin corespondenta eu unul nu le mai vreau DATI-LE ACOLO UNDE „TREBUIE” Aveta grija sa fie scris doar pe fata colii ca sa poata fi refolosita hartia
              Costin

              Apreciază

              12 octombrie 2014 la 00:41

      • sindicalistii

        Esti un tampit prost si agramat.

        Apreciază

        12 octombrie 2014 la 00:03

      • sindicalistii

        Du-te si te spala jegosule.

        Apreciază

        12 octombrie 2014 la 00:07

    • Ex-Smart

      Grig, esti ciocanitoarea lui Mandela. Si asta n-ar fi un lucru neaparat ceva iesit din comun. De altfel obscuritatea asta de site e fondata probabil din banii lui. Problema e ca daca omul tot te plateste, fa si tu o activitate de calitate pe aici si nu mai delira. Ai plecat de foarte mult timp pe aratura si nu te mai intorci. Intoarce-te la realitate.

      Apreciază

      8 octombrie 2014 la 20:31

      • sindicalistii

        Ex Smart

        Locul vostru, al manglitorilor, puscariabililor si ratatilor gen Monac Mihai Cosmin, Banu Marius Constantin, Zainea Laurentiu, Vajan Ion, Corbu Adrian, Manolache Dan este la puscarie. Nu auziti inca catusele cum zangane?
        Mai aveti putin licheleor, bucurati-va de libertatea ramasa.

        Sindicalistii

        Apreciază

        8 octombrie 2014 la 21:51

        • Ex-Smart

          Sindicalistii

          Esti o alta ciocanitoare platita de Malenda sa injure oamenii care au muncit cinstit. Cat despre puscariabili, nu esti tu vreo instanta care sa spuna cine e si cine nu e manglitor, puscariabil, etc. Catusele nu zangane sigur, cel putin nu aici unde ma aflu eu. Cat despre ratati, stai linistit, am mai multa scoala decat ai tu impreuna cu restul ciocanitoarelor platite de Malenda din banii pe care i-a furat de peste tot pe unde a fost sef. Tu, nu esti decat un frustrat, nerealizat in viata si care da vina pe altii pentru propria neputinta. Si daca ai fi asa un sindicalist preocupat de angajatii cinstiti ai societatii pe care pretinzi ca o reprezinti si pe care vrei sa o salvezi, iti dadeai numele, functia si ieseai PUBLIC, la televizor. Dar sigur, probabil ca si tu si restul gastii de ciocanitoare platite stiti ce mizerii sunteti nevoiti sa sustineti si preferati sa scrieti din anonimat pe siteuri obscure. Apropo, ai promis la dezvaluiri despre Banu, despre Corbu, despre mai stiu eu ce te miri director. Pana acum tot ce apare, vad ca e legat de perioada in care SC Smart SA a facut profit. Nimic despre alde Malenda si restul baietilor. Oare de ce? Pentru ca de la ei iti iei leafa? Sau acum spune sincer, cu ce te au baietii la mana de esti asa agresiv cu oricine care are o parere diferita de a ta?

          Apreciază

          9 octombrie 2014 la 02:12

          • sindicalistii

            Sunteti doar niste manglitori de ocazie….nici macar hoti de profesie, sunteti puscariabili si veti plati pentru hotiile voastre.

            Apreciază

            11 octombrie 2014 la 23:56

            • sindicalistii

              NOI, SINDICALISTII TRANSELECTRICA VOM AVEA GRIJA SA RASPUNDETI PENTRU HOTIILE VOASTRE

              Apreciază

              11 octombrie 2014 la 23:58

          • sindicalistii

            CACATILOR…pe langa voi pute tot

            Apreciază

            11 octombrie 2014 la 23:59

            • Sindicalistul

              Pentru toti,

              Va rugam sa nu mai postati in numele nostru, al sindicalistilor, opinii ce contin cuvinte urate.

              Apreciază

              17 octombrie 2014 la 23:06

          • sindicalistii

            Malenda este un Domn.
            M . este un Om adevarat, un profesionist.
            Voi sunteti doar niste cacati care putiti.

            Apreciază

            12 octombrie 2014 la 00:05

            • Caleid

              Pro Malenda,

              Mai lasati-o cu totii balta, v-ati pus cu cel mai tare jurist. Voi stiti cine este asta???
              Bai ratatilor pai va mananca cu fulgi cu tot…..

              Apreciază

              12 octombrie 2014 la 00:32

              • Sindicalistul

                Pentru toti,

                Va rugam sa nu mai postati in numele nostru, al sindicalistilor, opinii ce contin tot felul de cuvinte murdare. Nu avem nevoie de sprijinul dvs. Nu asa.
                Le dati satisfactie celor acuzati de nereguli.

                Apreciază

                17 octombrie 2014 la 23:03

              • Grig

                PS

                Cel mai tare jurist adica….Monac.

                Apreciază

                17 octombrie 2014 la 23:24

              • Mihai

                Tare jurist fara circumvolutiuni in cutia cranianiana avind doar o linie dreapta.Cine mai ne maninca cu fulgi vezi sa nu i ramina prin gat vreun rest de la pana
                Ati prins grai gunoaielor?
                Nu realizati cat de neinsemnati si de resturi demne de pubela sinteti?
                Puneti-va sperante in juristul care daca nu si-a cumparat diploma a obtinut-o ca a platit taxele cursurilor la distanta
                Mihai

                Apreciază

                18 octombrie 2014 la 01:05

            • Ex-Smart

              @sindicalistii: bineinteles ca Malenda e un domn. Doar te plateste pe tine sa postezi mizerii pe aici. Altfel n-ai avea una de-un leu in buzunar. Si atunci ce sa faci si tu? Il slujesti pe cat de bine poti. Asemenea patrupezi ca tine (pt ca tu esti un catel care latra doar doar i-o mai da stapanul un os sa rontaie si el acolo sa nu moara de foame) se vad pe toate drumurile si doar categoria asta, alaturi de bulibase ca Malenda, mai prospera in Romania.

              Apreciază

              13 octombrie 2014 la 19:10

            • Sindicalistul

              Pentru toti,

              Va rugam sa nu mai postati in numele nostru, al sindicalistilor, opinii ce contin tot felul de cuvinte murdare. Nu avem nevoie de sprijinul dvs. Nu asa.
              Le dati satisfactie celor acuzati de nereguli.

              Apreciază

              17 octombrie 2014 la 23:05

            • Grig

              Chiar asa???

              Monac care a furat este un domn si noi ce suntem?

              Apreciază

              17 octombrie 2014 la 23:26

            • Carina

              Adevar graisi atat te duce mintea sa evaluezi noncreierile Acesta nu-i un limbaj de sindicalist
              carina

              Apreciază

              18 octombrie 2014 la 00:56

          • Caleid

            Da, noi suntem anonimi ca si voi.
            Cand actualul DNA se va restructura noi vom face o „sesizare” gen „Voiculescu a furat” sa intrati in puscarie pe acelasi calapod.

            Apreciază

            12 octombrie 2014 la 00:37

  4. maistrulost constatate

    Referitor la rapoarte,

    Daca in comisie au fost si unii ca dvs. nu ne miram…v-am urmarit postarile…
    Daca prin problemele ridicate, prin pregatirea probata si limbajul civilizat ati convins autorii ca meritati un raspuns solicitati acestora un pdv.

    Apreciază

    25 septembrie 2014 la 22:10

  5. maistrul

    Pentru angajatii Smart SA,

    Cu totii au furat: echipele Monac, Malenda, Banu. In timp ce noi ne riscam sanatatea, fara echipamentele de protectie necesare. Si in final nu va raspunde nimeni.
    Ce inseamna Smart Executiv? O struto-camila.
    La ce a fost infiintata din moment ce exista Smart – Sucursala Bucuresti?
    Este o structura infiintata pentru neveste, amante, politruci, pilosi etc, pentru a imparti si papa beneficiie produse de noi, sucursalele. Smart Executiv imparte munca noastra, nu produce nimic. Noi am produs si aceasta structura a consumat ce am produs noi si ne-a adus la ananghie.
    Vom propune desfiintarea Smart – Executiv si preluarea atributiilor de catre Sucursala Bucuresti, care sa se numeasca Smart Bucuresti, cu sucursale in tara.
    Dorim sa fie numiti directori dintre oamenii vechi, competenti, care sunt directori la sucursale, nu neica nimeni ca Banu, Monac, Malenda sau Corbu.
    Dorim sa fim condusi de oameni competenti, corecti, care sa ne asigure o minima stabilitate a locurilor de munca si a veniturilor. Dorim concedierea obedientilor, care au slujit cu sarg aceste echipe de conducere si reangajarea oamenilor corecti, competenti, precum D-na Marilena, d-nul Dragatoiu, D-na Chimirel, D-nul Melu Liciu etc.
    Vom solicita contopirea Smart Executiv cu Sucursala Bucuresti, restructurarea societatii, concedierea a 90% din personalul Smart Executiv care ne-a falimentat.
    Vom solicita tragerea la raspundere a lui: Monac, Zainea, Vajan, Constantinescu, Valentina Ionescu, Cristiana Iordache, Malenda, Paun, Lungu, Manolache, Rosu, Petrache, iIgnea, , Zaigler Luminita, Banu, Corbu etc.

    Apreciază

    25 septembrie 2014 la 21:31

    • Comercial

      Maistru,

      Pe vremea domnului Vilt la executiv existau persoane care dintr-un motiv sau altul au iesit la pensie (Radu Costica, Marian Munteanu, Dumitru Marian, Stoianovici, Popescu, Marilena Dumitrascu, etc.) cine va coordona activitatea sucursalelor? pensionarii?

      Pe vremea cand domnului Dragatoiu (in anul 2010) conduce in calitate de Director de directie, la comercial erau urmatorii Dinu Petrica (dumnezeu sa il odihneasca) Marian Munteanu, Cristian Rusu si Constantinescu aceasta era echipa. In timp ce salariile brute nu depaseau 2.500 lei.

      Peste aceasta echipa a trecut o serie de controale (Anrmap, Curtea de Conturi, etc) si nu a gasit nimic de imputat la nimeni.

      Cine crezi domnule maistru ca va conduce Smart-ul actualul director SM Bucuresti?

      Stiti cati oameni erau la executiv in anul 2012? va spun eu erau 30 de persoane.

      Stiti cati oameni sunt acum in 2014 la executiv? va spun tot eu 67 de persoane.

      Si inca ceva, credeti ca veti trage dvs la raspundere pe cineva?, eu personal nu cred dintr-un singur motiv pe o parte din cei enumerati de dvs au avut plangeri cred ca la toate organismele posibile si DNA-ul este singurul organism care a raspuns la plangerea formulata de Smart astfel:

      „DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE

      A DISPUS:

      NEINCEPEREA URMARII PENALE”

      cu precizarea ca nici macar nu au chemat la audieri pe nici unul din cei incriminati Monac, Zainea, Vajan…………..

      Oare de ce nu i-a chemat nimeni (DNA, procuratura, salvarea, etc) pe acesti „manglitori” va spun eu, dintr-un singur motiv, PENTRU CA AU RESPECTAT PROCEDURILE.

      Va rog eu fiti onesti, decenti, corecti si cinstiti este tot ce va mai ramas.

      Un fost coleg

      Apreciază

      25 septembrie 2014 la 22:51

      • Grig

        Comerial – Constantinescu

        Nu ati fost chemati pentru ca ati beneficiat de protectie la nivel inalt. Dar veti fi chemati.

        Apreciază

        1 octombrie 2014 la 23:11

        • Laur

          Lui Grig
          Te roade invidia
          Laur

          Apreciază

          2 octombrie 2014 la 08:19

        • Daniela

          Lui Grig
          Urat mai faci cand realizezi cat de neputincios esti. Realizezi oare cat si-au batut joc de mata altii? Vrei cu totdinadinsul sa arunci si mata cu noroi si cand realizezi ca nu ai nimerit tinta graieti numai si numai prostii
          ori de ciuda ca nu ai putut si tu fura cu ei?Ce sa-i faci sa-i in viata
          Daniela

          Apreciază

          2 octombrie 2014 la 08:41

          • Pinalti

            Doamnelor/domnilor,

            Nu va mai agitati dragilor, ati intrat in colaps??? Doar sunteti nevinovati, de ce va isterizati?
            Toate rapoartele Curtii de Conturi, ANAF, Corpului de control al MECMA, Auditului Transelectrica, CFG, in care au fost consemnate nereguli se afla in diferite stadii de cercetare la parchet, DNA, presa, etc. Rapoartele comisiei interne nici nu conteaza, membrii acesteia nu sunt autorizati in mod legal sa efectueza asemenea controale.
            Nimic nu s-a solutionat definitiv, va veni si randul solutionarii acestora. Cine isi asuma raspunderea ingroparii acestor nereguli aflate si in atentia altor institutii din Romania?
            Daca sunteti nevinovati puteti dormi cu capul pe perna linistiti.Dar daca sunteti vinovati…”vai steaua voastra”.

            Apreciază

            2 octombrie 2014 la 17:11

            • Dorina

              Domnului Pinalti
              Poat va intelege toti forumistii acestui subiect ca defileaza inutil cu Ropartele intocmite de o comisie interna compusa din 4 membrii care de fapt au lucrat efectiv doar 2
              Inca odata afirm ca de fapt cele 2 persoane au incsat salarii ca sa indeplneasca munca de deectivii particulari ai li Malenda
              Sa li ceara sa returneze salariile incasate veme de 8 luni
              Dorina

              Apreciază

              2 octombrie 2014 la 20:01

        • Comercial

          GRIG – NULITATE

          Ai perfecta dreptate nu am fost chemat din cauza acelor „protectii” divine „la nivel inalt” numite simplu LEGE.

          Un fost coleg

          Apreciază

          2 octombrie 2014 la 17:31

  6. Tache 2

    Domnule Constantinescu Catalin adica Scanteie,

    Sunteti total rupt de realitate.
    Nu intelegeti nimic din activitatea de achizitii si legislatia aplicabila.
    Sunteti penibil.

    Orice persoana, chiar diletanta in materie, care citeste acest raport intelege ca este rezultatul unei activitati serioase, obiective.

    Dvs. sa nu mai spuneti nimanui ca ati lucrat in achizitii.

    Apreciază

    22 septembrie 2014 la 18:21

    • Carina

      Domnule Tache 2
      Eu sincer nu inteleg care dintre dumneavoastra este mai ametit Poate ne explicati Propunrile sint semnate de ilustrul consilier Melu in 13.03.2012 si le inregistreaza in luna Noiembrie 2013
      Carina

      Apreciază

      22 septembrie 2014 la 19:02

      • Carina

        Revin cu scuze dar nu am putut citi corect data inregistrarii

        Apreciază

        22 septembrie 2014 la 19:04

        • Ciprian

          Domnului Tache 2 si Doamnei Carina
          Va rog sa-mi explicati si mie „consilierul Melu Liciu inregistreaza in 13 Martie 2012 Propuneri si in Noiembrie 2013 inregistreaza Raportul Acest Raport s-a intocmit de catre o comisie formata din 4 membrii de ce pe fiecare fila sint doar doua semnaturi Melu Liciu si Doina Mazare ceilalti nu au semnat DE CE
          Deci cei trei evanghelisti erau doi Liciu si Mazare
          Ciprian

          Apreciază

          24 septembrie 2014 la 06:35

          • Manuela

            Din examinarea rapoartelor orice persoana de buna credinta, care lucreaza in domeniu, intelege ca acestea au fost intocmite in mod corect, obiectiv, sunt argumentate, sunt sustinute de probe (anexe). De altfel, nici nu puteau sa „ascunda”neregulile care au fost constatate anterior de Curtea de Conturi, CFG, auditul Transelectrica, auditul Smart SA.
            Sunt nereguli absolut evidente, pe care nu veti avea cum sa le contestati, sa le negati.
            Cei 3 membri ai comisiei au dovedit corectitudine, competenta, obiectivitate. Este de inteles ca dvs. cei implicati sa fiti stresati dar este de neinteles sa jigniti persoane capabile, corecte, competente. Chiar daca negati, se observa usor faptul ca deja aveti rafuieli personale si doriti sa-i induceti in eroare pe cititorii. Daca sunteti nevinovati, de ce nu ati inaintat obiectiuni la rapoarte? De ce nu veniti cu argumente solide, prin care sa demontati cele sustinute in raport?. De ce nu va adresati parchetului, instantei?
            Ganditi-va ca noi, cei care am fost inlaturati in anii anteriori de Monac, cunoastem faptul ca aceasta este realitatea.
            Si noi am observat cursul evenimentelor si am vorbit putin pana acuma.
            Poate ne spune dl. Cosmin Monac si d-na Valentina Ionescu ceva despre contractul de 5.600.000 lei incheiat in decembrie 2011 de Bacau, cel sters din registru, despre autourismele interzise la achizitie, despre anvelope, despre autofurgonete, despre sistemul de teleconferinte etc.
            Cu siguranta ati beneficiat in urma acestora daca aparati cu atata inversunare un director general Cosmin Monac si alte persoane care au pus Smart SA pe butuci. De altfel, chiar modul in care va aparati denota faptul ca sunteti persoane slab pregatite, cu un nivel scazut de cultura dar mai ales VINOVATE.

            Apreciază

            24 septembrie 2014 la 21:26

      • Comercial

        Doamna/domnisoara Carina,

        Pe domnul Take 2 il supara adevarul.

        Este evident faptul ca raportul, de care face vorbire, intradevar este rodul unei activitati serioase de 11 luni. Studiu de caz adevarat nu joaca de copii.

        Omul ii raspunde din legislatie si el………

        Sa fie la el; pacat de Smart.

        Un fost coleg

        Apreciază

        22 septembrie 2014 la 22:48

        • Carina

          Comercial
          Ca sa va convingeti cat de bine documentate sint persoanele semnatare ale faimosului Raport cu Propunerile inaintate peste tot va dau doua argumente:
          1.Referitor la Contractele incheiate si derulate cu Terra Group Trading dupa ce au promovat plangerea penala total neintemeiata din punct de vedere juridic si pe care nu au mai continuat-o ca nu cumva instanta sa ii mai oblige sa plateasca pe promotorii actiunii penale DNA s-a pronuntat in sensul ca contractele derulate cu SC Terra Group Trading sint legale si corecte ce sa vezi si Instanta civila dupa cercetarea documentelor depuse la instanta din punct de vedere juridic(total diferit de a „consilierului juridic”Sveic) a pronuntat sentinta in obligarea la plata a SC Smart a produselor
          2. Acelas contract si aceleasi inscrisuri cercetate de organele penale cat si de instanta civila s-au pronuntat nu ii inteleg pe toti acesti domni care inca mai iau atitudine in apararea lui Melu Liciu Pentu domniile lor acest personaj dupa mine fara studii improasca cu noroi ceeace el nici astazi nu intelege nimic.
          3. Eu mi-as permite sa va dau o parere dupa executare silita a lui Sc Smart(pentruca de buna voie nu vor plati) si peurma de ce sa plateasca doar datoria si cheltuielile de judecata ci si cheltuielile de executare,as promova actiune in care sa cer daune pentru denigrare publica anexind copii dupa aceste luari de pozitie a sindialistlor a anonimilor adica a opiniei publice
          Carina

          Apreciază

          23 septembrie 2014 la 13:34

          • Comercial

            Carina,

            Domnul care arunca anonim cu noroi, de altfel, unul si aceeasi persoana care facea drumuri dese in anul 2013 ca sa depuna pangeri penale pe la DNA, procuratura si etc nu a inteles nimic din ceace se intimpla si voi exemplifica imediat de ce afirm acest lucru.

            In actiunea formulata, de ilustul angajat al Smart SA, impotriva furnizorului Terra Group Trading este soliciat, si acum citez:

            „recuperarea prejudiciului (in valoare de aprox 5.000……Lei, valoarea celor trei contracte cu TVA cu tot) crea de furnizorul Terra G ……”

            pai sa recapitulam

            a) furnizorul Terra Group a achizitionat in baza contractelor FERME, pentru Smart SA de la alti producatori, furnizori, etc produsele
            b) produsele au fost livrate la achizitorul Smart SA,
            d) produsele au fost primite in gestiunile achizitorului din toata tara in termenul contractual,
            e) furnizorul a constituit si garantia de buna executie a contractului prin care asigura pe achizitor ca va livra marfa ……

            si acum intrebarea despre care prejudiciu se face vorbire? din moment ce tu achizitor ai primit produsele si urma conform intelegerii sa platesti la un termen dat?

            Dar ce sa vezi cei care sunt „raspunzatori” pentru „prejudiciu creat” (pe care probabil doar sindicatul il vede), sunt LIBERI, si mai mult, nu ii baga nimeni in seama pe acesti „manglitori” (am citat-o pe doamna Mona).

            Asa ca cei care stiu carte si nu au alte interese plang soarta Smart-ului.

            Un fost coleg

            Apreciază

            23 septembrie 2014 la 19:06

            • Carina

              Domnule fost coleg Comercial
              Va mai sugerez sa solicitati in mod oficial inregistrarile emisinilor TV unde ati fost denigrati de aceste personaje care se trezesc vorbind
              Nu incercati sa intelegeti ce si cit gandesc unuii sau altii care se trezesc vorbind
              Argumentele mee sint solide si vasfatuiesc sa procedati ca atare
              Lasati-i pe bietii sindicalisti sa vorbeasca fie-va mila de ei
              Nu uitati ca si publicatia Catavencu a umplut niste coloane in citeva editii solicitati si de acolo
              Limbajul doamnei Mona este tipic celulelor de la penitenciare ca si al Maistrului care cred eu ca este unul si acelas peronaj. Ar solicita si confirmarea ca Melu Liciu are o diploma legala si valabila emisa e o facultate si nu este doar un absolven al unor tabere de vacanta
              Este intradevar stigator la cer sa mai proovezi raportul dupa ce cateva insitutii de pronunta si dau acelas verdict
              Carina

              Apreciază

              23 septembrie 2014 la 20:38

          • Manuela

            Din examinarea rapoartelor orice persoana de buna credinta, care lucreaza in domeniu, intelege ca acestea au fost intocmite in mod corect, obiectiv, sunt argumentate, sunt sustinute de probe (anexe). De altfel, nici nu puteau sa „ascunda”neregulile care au fost constatate anterior de Curtea de Conturi, CFG, auditul Transelectrica, auditul Smart SA.
            Sunt nereguli absolut evidente, pe care nu veti avea cum sa le contestati, sa le negati.
            Cei 3 membri ai comisiei au dovedit corectitudine, competenta, obiectivitate. Este de inteles ca dvs. cei implicati sa fiti stresati dar este de neinteles sa jigniti persoane capabile, corecte, competente. Chiar daca negati, se observa usor faptul ca deja aveti rafuieli personale si doriti sa-i induceti in eroare pe cititorii. Daca sunteti nevinovati, de ce nu ati inaintat obiectiuni la rapoarte? De ce nu veniti cu argumente solide, prin care sa demontati cele sustinute in raport?. De ce nu va adresati parchetului, instantei?
            Ganditi-va ca noi, cei care am fost inlaturati in anii anteriori de Monac, cunoastem faptul ca aceasta este realitatea.
            Si noi am observat cursul evenimentelor si am vorbit putin pana acuma.
            Poate ne spune dl. Cosmin Monac si d-na Valentina Ionescu ceva despre contractul de 5.600.000 lei incheiat in decembrie 2011 de Bacau, cel sters din registru, despre autourismele interzise la achizitie, despre anvelope, despre autofurgonete, despre sistemul de teleconferinte etc.
            Cu siguranta ati beneficiat in urma acestora daca aparati cu atata inversunare un director general Cosmin Monac si alte persoane care au pus Smart SA pe butuci. De altfel, chiar modul in care va aparati denota faptul ca sunteti persoane slab pregatite, cu un nivel scazut de cultura dar mai ales VINOVATE.

            Apreciază

            24 septembrie 2014 la 21:30

        • Manuela

          Din examinarea rapoartelor orice persoana de buna credinta, care lucreaza in domeniu, intelege ca acestea au fost intocmite in mod corect, obiectiv, sunt argumentate, sunt sustinute de probe (anexe). De altfel, nici nu puteau sa „ascunda”neregulile care au fost constatate anterior de Curtea de Conturi, CFG, auditul Transelectrica, auditul Smart SA.
          Sunt nereguli absolut evidente, pe care nu veti avea cum sa le contestati, sa le negati.
          Cei 3 membri ai comisiei au dovedit corectitudine, competenta, obiectivitate. Este de inteles ca dvs. cei implicati sa fiti stresati dar este de neinteles sa jigniti persoane capabile, corecte, competente. Chiar daca negati, se observa usor faptul ca deja aveti rafuieli personale si doriti sa-i induceti in eroare pe cititorii. Daca sunteti nevinovati, de ce nu ati inaintat obiectiuni la rapoarte? De ce nu veniti cu argumente solide, prin care sa demontati cele sustinute in raport?. De ce nu va adresati parchetului, instantei?
          Ganditi-va ca noi, cei care am fost inlaturati in anii anteriori de Monac, cunoastem faptul ca aceasta este realitatea.
          Si noi am observat cursul evenimentelor si am vorbit putin pana acuma.
          Poate ne spune dl. Cosmin Monac si d-na Valentina Ionescu ceva despre contractul de 5.600.000 lei incheiat in decembrie 2011 de Bacau, cel sters din registriu, despre autourismele interzise a achizitie, despre anvelope, despre autofurgonete etc.
          Cu siguranta ati beneficiat in urma acestora daca aparati cu atata inversunare un director general Cosmin Monac si alte persoane care au pus Smart SA pe butuci. De altfel, chiar modul in care va aparati denota faptul ca sunteti persoane slab pregatite, cu un nivel scazut de cultura dar mai ales VINOVATE.

          Apreciază

          24 septembrie 2014 la 21:22

    • Mona

      Domnilor/Doamnelor de la Smart SA,

      Domnii manglitori Constantinescu Catalin, Zainea Laurentiu si Cosmin Mihai Monac v-au lasat fara o letcaie.

      Sa traiasca PDL care i-a promovat pe Monac, Malenda si Banu.

      Apreciază

      22 septembrie 2014 la 21:14

      • Mihai

        Damna Mona
        Asteptati cat de curind se a intoarce la SC Smart consilierul Melu Liciu Si sa siti de la mne ca nu sinteti bine informata in ceeace priveste apartenenta politica a celor pe care i-ati mentionat Mai informati-va
        Reactia dumneavoastra este de fapt expresia de bucuriei cind ati aflat ca datorita domnului Rosu consilierul elu se va intoarce la SC Smart fitisincera
        Mihai

        Apreciază

        22 septembrie 2014 la 21:32

        • mona

          Speram sa se intoarca la Smart. Si sa verifice si achizitile lui Banu, Manolache, Corbu si Malenda…Sa vedem atunci distractie.

          Apreciază

          25 septembrie 2014 la 22:32

          • Scanteie

            Mona,

            Imi pare rau dar justitia din Romania a amanat astazi 25.09.2014, intoarcerea lui Liciu cu o saptamana.

            Bucura-te ca vine.

            Paratrasnet

            Apreciază

            25 septembrie 2014 la 23:00

  7. Scanteie

    Domnului BRAV SOLDAT SVEIC (Melu Liciu), doamnei Mihaela Doina Mazare si altor „sindicalisti de bine”

    Voi incepe sa sa raspund la mediocritatile pe care le publicati astfel:

    1. Consilierii juridici angajati in anul 2013 (bravul soldat SVEIC) nu au inteles ca SC Smart SA nu aplica prevederile ordonantei de urgenta a guvernului 34/2006 din cateva considerente e prea greu sa intelegi ca trebuie sa faci interventii la LEA (daca stiu ce inseamna asta) in 6 ore de la momentul aparitiei avariei.
    Intrebare: cu ce putea SC Smart SA sa inlocuiasca conductorii daca nu exista contractul C695?

    2. Potrivit aceleiasi Proceduri Operationale (domnule brav soldat Sveic + doamna Mazare Doina Mihaela) refertatele de necesitate erau centralizate la nivelul executivului. Iar doamna Cristiana Iordache nu facea alt ceva (in aceasta speta) decat sa emita un referat cetralizator care avea ca suma totala toate sumele estimate.
    Intrebare: ce trebuia sa faca doamna Cristiana Iordache sa fundamenteze pentru onorabilul consilier juridic valoarea estimata primita? ca sa inteleaga domnul Lungu Doru Codrin si doamna Mazare Mihaela cum se poate estima o valoare a unui echipament care nu se porduce in Romania?
    Sunteti penibili.

    3. Viza de CFP a fost aplicata pe facturile fiscale (domnule brav soldat SVEIC + doamna Mihaela Doina Mazare) deoarece in urma Controlului Curtii de Conturi a Romaniei din anul 2011 a reiesit fatul ca SC Smart SA, NU ARE CALITATEA JURIDICA si legala pentru a viza CFP si contractele.
    Intrebare:
    a) Cum a aplicat vizat CFP pe facturile fiscale din anul 2012 doamna Mihaela Doina Mazare, avand in vedere faptul ca in anul 2013 a adaugat pe originalele facturilor fiscale sub viza CFP sintagma „CFP sub rezerva”? rasunde Doina Mihaela Mazare?
    b) Cum a constatat Curtea de Conturi a Romaniei in anul 2011 ca Smart SA nu trebuie sa aplice prevederile referitoare la viza CFP a contractelor? rasunde Doina Mihaela Mazare?
    c) Cum a constatat Curtea de Conturi a Romaniei in anul 2011 ca Smart SA ca trebuie sa vizeze CFP contractele?
    d) Nu se intreaba nimeni de ce sunt discrepante asa de mari intre cele doua raportul ale Curtea de Conturi a Romaniei referitor la aceeasi legislatie (viza CFP)?

    4. Procedura Operationala P.O. 11.06 privind atribuirea contractului de achizii produse, servicii sau lucrari valabila in anul 2012 (domnule brav soldat SVEIC) poarta viza consilierului juridic asa ca te rog mai invata.

    Pentru a incheia ii anunt oficial pe domnii „sindicalisti” ca astazi 22.09.2014 cu concursul domnului Rosu Florin a fost ultimul termen in dosarul de reangajare a domnului brav soldat SVEIC si vor avea o bucurie enorma si un „castig absolut pentru S Smart SA”

    DOMNUL MELU LICIU SE VA REANGAJA LA SMART PROBABIL CU DATA DE 15 OCTOMBRIE 2014.

    Ura vom avea ce sa mai citim! si uite asa vom afla mai multe despre SC Smart SA si evident despre Monac, Banu, Corbu si Iacov evident toate ANONIME.

    Traiasca domnul Rosu Florin care s-a pregatit „exemplar” pentru acest dosar si s-a dus la instanta ca sa se plimbe.

    Paratrasnet

    Apreciază

    22 septembrie 2014 la 17:44

    • Maistrul

      La toti,

      Lasat prostiile. Magariile, altele si mai grave, au fost constatate inainte de Curtea de Conturi, CFG, Audit, comisia. Parchetul si isi va spune cuvantul, daca noua conducere il va sesiza. Sa va vedem atunci.
      Noi urcam pe stalpi siu lam 2000 pe luna iar voi furati in nestire.
      Sunteti niste hoti prinsi cu mana la slanina.

      Apreciază

      24 septembrie 2014 la 20:44

      • maistrul

        Da, il cunosc pe Domnul Melu Liciu. Tot respectul pentru dumnealui.
        Nu am discutat in ultimul an dar nu cred ca se va intoarce vreodata in acea cloaca. 99,99%. E prea demn….

        Apreciază

        24 septembrie 2014 la 21:35

      • Comercial

        Maistru,

        1. Stiati ca: Domnul Corbu Adrian, Ignea Rodica, Banu Marius Constantin au refuzat sa puna la dispozitia directorilor de sucursale Raportul Curtii de Conturi elaborat in Decembrie 2013? cu scopul de a nu avea timp sa se elaboreze in timpul legal contestatia la Raport?

        2.Stiati ca: Doamna Ignea Rodica a refuzat (din dispozitia lui Banu Marius Constantin) sa faca public Raportul Curtii de Conturi pentru a compromite si deteriora realitatea?

        3. Stiati ca: Malenda, Lungu, Banu au refuzat sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documente care evident se aflau in dosarele de achizitii?

        4. Stiati ca: Salariu brut al domnului Lungu Doru Codrin a fost de 12.000 lei lunar?

        5. Stiati ca: Salariul brut al domnului Paun Gheorghe (actual Directror Proiect la SM Pitesti) a fost de 11.000 lei lunar?

        6. Stiati ca: Salariul brut al secretarei domnului Malenda a fost de 6000 lei lunar?

        Domnule Maistru cate echipamente de protectia muncii (potrivit legii) ati primit in anul 2013 si 2014?

        Si inca ceva de ce nici o autoritate din cele precizate de dvs (parchet, procuratura, DNA), nu a chemat pe nimeni din vechea conducere Monac, Zainea, Vajan, etc.?

        Un fost coleg

        Apreciază

        24 septembrie 2014 la 23:27

        • maistrul

          Comercial,

          Nu, nu stiam. De asta ne sariti toti in cap cand demascam abuzurile? Din caza asta il denigrati pe Melu???
          Mai spuneti…

          Apreciază

          25 septembrie 2014 la 20:57

          • Dorina

            Stimate Domn Maistru
            Nu nu ati inteles ca de fapt acel raport al domnului Melu Liciu nu interpreteaza corect legislatia si asta poate pentruca nu a avut colegi in comisie cu care sa se poata informa corect si sa aiba cu cine sa se consulte
            V-ati intrebat de ce raportul fiecare fila sint semnati doar 2 membrii ai comisiei ?Iar la final trei in loc de patru asa cum au fost numiti conform deciziei?
            Este un raport comandat cu final comandat
            Asta incercam sa va facem sa intelegeti
            Dorina

            Apreciază

            25 septembrie 2014 la 21:08

            • maistrul

              D-na Dorina,

              Solicitati oficial autorilor un pdv. si probabil veti primi.

              Apreciază

              25 septembrie 2014 la 21:39

              • Dorina

                Stimate Domn Maistru
                Nu voi cere un pdv al celor din comisia numita prin decizie de ce nu au semnat ptrca cunosc motivele
                Va spun doar atit ca in democratia noastra se poate improsca cu noroi chiar daca faci rapoarte nedocumentate temeinic ci dandu-le interpretari ale legii dupa comanda. Cei care au ascultat comenzile sint semnatarii, care dupa ce l-au inregistrat au parasit SC Smartul
                M-as bucura foarte tare ca domnului Melu Liciu sa ii dispara coloana vertebrala a demnitatii si sa se reintoarca SA RETURNEZE SALARIUL INCASAT NECUVENIT pentru perioada in care a facut pe detectvul personal al lui Ionel Malenda Daca dumneavoastra nu stiti intrebati-va prietenul Melu Liciu care este perioada prevazuta de lege si in ce conditii se pot recupera prejudiciile (salariu incasat necuvenit este considerat de legiutor prejudiciu )
                Eu cred ca daca nu se va reincadra acesta este motivul nu ca ar avea demnitate Ar fi demonstrat ca are demnitate daca ar fi refuzat ca in raport sa scrie cu subiect si predicat asazise incalcari ale legii.
                De unde atata demnitate cind faci un raport afirmind incalcari ale legii numai ca sa indeplinesti comanda data de sefu?
                Dorina

                Apreciază

                26 septembrie 2014 la 07:00

COMENTEZI?